Wywiad z Bardo Methodology:
http://www.bardomethodology.com/article ... interview/
- 1
- 2
Chyba w ogóle nie masz pojęcia, czego ja słucham
Niemożliwe, żeby tak było!!! Chodzi mi o pewne płynące gitarki w ostatnich np. 3 kawałkach, które są jak wyjęte z nowego Mithras.
A z tym się nie zgodzę.specjalnie mnie ten Paradox nie dziwi, początek właśnie taki "jak każdy oczekiwał", a później "Nocturnus na drugiej płycie", czyli rozwój tego stylu w mniej konwencjonalne rejony"
Gdyby album numer dwa został nagrany z takim brzmieniem jak debiut to historia potoczyłaby się inaczej.
A gdzie ja napisałem o jakichś dwóch częściach???yog pisze: ↑4 lata temuNie nagrał, bo hajsu nie miał i widocznie muzyków odpowiednich, bo jednak jak dla mnie to nieporównywalnie lepiej brzmi od After Death w zasadzie w każdym aspekcie, więc widocznie czegoś brakowało wcześniej, co jest teraz
Z tamtym się nie zgodzisz, więc co? Uważasz, że druga połowa płyty bardziej klasyczno-nocturnusowa? Po części pewnie tak, bo sporo tam tych wolniejszych nocturnusowych temp, ale wypełnienie już niekoniecznie, jest mocno nie-deathmetalowo. Ale nie wiem, może słabo Thresholds pamiętam, zawsze mnie tam brzmienie wkurwiało strasznie.
Skoro Yogi się nie zadeklarował z oceną, to zrobię to za niego. Jest to mocna 8-ka, może nawet więcej.