Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

dziadzia @pitcio dobrze zapodał, tyle że autopsy zrobili tyle krążków, że nie wiem czy masy pokochają.
Autopsy i Unleashed na zwolnionych obrotach.

Tera ja. Venomous Echoes czyli rysiowanko...

Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Kozioł pisze: rok temu dziadzia @pitcio
Jestem młodszy od ciebie, ale wybaczam ci Rysiu. Nawet posłucham co tam wrzuciłeś.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

RYsio jest Młodszy , wiem bo piłem z Wami Panowie . Oczywiscie Wasze typy z przyjemnoscia posłucham od siebie dodam Smołe kapel kumpli .
Ostatnio edytowany przez HUMAN rok temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Jest w wieku yoga albo młodszy?
HUMAN
Tormentor

HUMAN

poniżej 40 tki młody chłop jak Ty
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

pit pisze: rok temu
Kozioł pisze: rok temu dziadzia @pitcio
Jestem młodszy od ciebie, ale wybaczam ci Rysiu. Nawet posłucham co tam wrzuciłeś.
Sorry wuja. 42 we wrześniu. Human, ten 30pare letni bambaryła ma miękkie oko 😂
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Link do tego z czego słucham. R'ynn'wr​(​yx) Tylko ostrożnie sierotki :D Te dźwięki nie dla ciotki.

i....... Ukakuja, która was mocno zrobi w chuja!

Ukakuja is:
Taylor belangor
Lori Bravo
Pan Inentropy
Jared Moran
Ni Nthentropy
Adam R Bryant
Giuseppe Emanuelle Frisone
Nuno Lourenço
Nicholas Turner
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Lori Bravo Bedzie słuchane @rRychu . Dziękuję .
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

Kozioł pisze: rok temu dziadzia @pitcio dobrze zapodał, tyle że autopsy zrobili tyle krążków, że nie wiem czy masy pokochają.

Dobry syf, dzięki.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Astral pisze: rok temu
Kozioł pisze: rok temu dziadzia @pitcio dobrze zapodał, tyle że autopsy zrobili tyle krążków, że nie wiem czy masy pokochają.

Dobry syf, dzięki.
Całkiem, całkiem. Tylko gdzie death metal? Dla mnie to brzmi jak jakiś "wysoko koncepcyjny black metal".
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

sorry, ja nie słucham black metalu.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

To lgbtqwerty i kołohuja to totalna lipa. Granie z sortu "jestemy kosmity i napierdalamy bezsens bez ładu i składu". Tylko, że takie granie też trzeba zrobić z pomysłem. Tutaj tego pomysłu nie ma i jest tylko nawałnica prymitywnego napierdolu zlewającego się w jedną bezsensowną plamę dźwięku. Oprócz tego, po ki chuj te różne aliasy, skoro każdy gra to samo? Te "zespoły" z tego kolektywu nie odróżniają się niczym.

Do takiego Tetragrammacide nie ma to żadnego podjazdu.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Derelict pisze: rok temu To lgbtqwerty i kołohuja to totalna lipa. Granie z sortu "jestemy kosmity i napierdalamy bezsens bez ładu i składu".
No takie granie, którego możesz nagrać 5 albumów w miesiąc.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Formless Oedon "Streams of Rot" - dobry, czysty gatunkowo gruz. Pełna wywrotka.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

up. bardzo dobre jest pokusa kupić cd
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nie sposób nie docenić Necrom, ponieważ jest to znakomity death metal. Już sam tytuł albumu puszcza oko w stronę pierwszego Entombed i faktycznie jest to staroszwedzka gra z efektem HM-2 wciśniętym do oporu. Nie ma tu oryginalności, ale jest pasja, świetne riffy i okładka Dana Seagrave'a. Więcej nie trzeba.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Reverence To Paroxysm to potężny walec drogowy na meksykańskich blachach.„Lux Morte” to sześć kompozycji z zatęchłym, wyciągniętym z najbardziej zawilgoconych i dusznych piwnic death/doomem. Słychać tu dużo Anatomii (ale bez tych funeralnych odchyłów), jest trochę Spectral Voice, są echa Mournful Congregation. Debiut zdecydowanie spełnia swoją funkcję jako muzyka rozrywkowa dla metali wagi superciężkiej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Debiut Peruwiańczyków ze Spectral Souls "Towards Extinction" powinien zadowolić fanów wczesnego Death, Massacre, Asphyx czy pierwszych płyt Pestilence. Wyśmienity, tradycyjny Old School Death Fucking Metal. Warto mieć w pamięci nazwę tego zespołu.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Parasitario to death metalowa ekipa pochodząca z japońskiej Osaki. "Everything Belongs to Death" składa się z dziesięciu staroszkolnych death metalowych numerów trwających łącznie niespełna 38 minut. Wszystko brzmi autentycznie, spójnie, pomimo spotykania się tutaj różnorodnych inspiracji. Świetna energia i flow. Coś dla fanów (raczej wczesnych) Death i Gorguts.

Infernal Curse,argentyńska dzicz na gitary, bębny, bass i chlew z ryja uderza po raz trzeci. Uderzenie bardzo udane i przede wszystkim niezwykle skuteczne. Tak się gra bestialski death metal.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Meksykański In Obscurity Revealed bardzo potrafi w death metal. W połączeniu z latynoskim temperamentem "Demo MMXXIII" przynosi całkiem oszałamiające i niszczące bębenki uszne efekty. Niezła odtrutka dla tych, których drażni coraz bardziej zmanierowany europejski, ekstremalny metal.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Szwedzizna prosto z Belgii, czyli trzeci album Carnation ze wspaniałą okładką nieodżałowanego Mariusza Lewandowskiego.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Po pięcioletniej przerwie Cemetery Urn kontynuują swój bezlitosny podbój wydając potężną i brutalną płytę "Suffer the Fallen". Jest, jak zawsze u nich, klasycznie i z wyczuciem, w stylu będącym mieszanką wpływów Angelcorpse,Immolation, Disma, Incantation, czy Sinister. Jest złowieszczo, atmosfera jest gęsta i intensywna.Cemetary Urn wiedzą jak grać death metal.
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Dobre gówno. Brutal DM pełną parą, wokale dosyć slamowate natomiast warstwa instrumentalna raczej w stylu klasyków technicznego grania z tego nurtu:

polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Szajtan pisze: rok temu Szwedzizna prosto z Belgii, czyli trzeci album Carnation ze wspaniałą okładką nieodżałowanego Mariusza Lewandowskiego.
Ależ to jest przechuj szwedzizna!!!!! Takiego albumu w tym gatunku dawnooo nie było, coś pięknego.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Abyssal Rift na swoim debiucie zalewa słuchacza gęstym klimatem. Punktem wyjścia jest tu gruz spod znaku Grave Miasma, bo i jest tu jaskinia na wokalach, gitarowa ściana dźwięku, perkusja nabijająca rytm gdzieś z tyłu w tle. Kompozytorsko jest to materiał cholernie dobry i ciekawy, w którym nawet przeciwnicy tego typu grania mogą znaleźć sporo dla siebie.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Trochę Repulsion, Autopsy, szwedzizny, no i wspólny mianownik, czyli ziomeczki z Obliteration. Debiut Horrifier to dobry album z death metalem.

Debiutancki pełniak Sulfuric Hatred to istna nawałnica dźwięków. Jedenaście zdehumanizowanych, agresywnych numerów, które naprawdę dobrze opisuje sam tytuł krążka.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Thulsa Doom to zachowawczy, ale uroczy remake wczesnego Morbid Angel, nie pozbawiony autorskiego sznytu. “A Faith Worse Than Death” to wysokiej klasy staro szkolny death metal. To prawdziwa podróż w przeszłość pod każdym względem.

Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

O kurwa ja pierdole, znalazłem tą epke totalnie przez przypadek. Zmiotło mnie jak robaka (polaka który musi wysyłać rodzinie z usa ryż i ręczniki). Absolutnie zajebisty death metal, który całymi wiadrami czerpie z Autopsy i Asphyx.

polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Posłuchamy sumeryjczyków. Trochę posłuchałem i ściągnę za co łaska.
Szajtan pisze: 11 mies. temu Thulsa Doom to zachowawczy, ale uroczy remake wczesnego Morbid Angel, nie pozbawiony autorskiego sznytu. “A Faith Worse Than Death” to wysokiej klasy staro szkolny death metal. To prawdziwa podróż w przeszłość pod każdym względem.

Jak można nazwać album tak samo, jak owiane legendą dzieło wybitnych polskich blackmetalowców, to nie wiem! Jak mogli! Okładka złego pana z Conana z pewnością tak się nie wyróżnia jak dzieło młota Thora.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Druga płyta chilijskich death metalowców z kapeli Meridion. Na „Caverns” dostajemy trzydzieści siedem minut mikstury death i black metalu z rodzaju bardziej gruzowego. W kompozycjach słychać wpływy Portal, Teitanblood, Morbid Angel, Dead Congregation, czy Necros Christos, by wymienić tylko kilka najważniejszych nazw.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Chapel of Samhain - oldskulowy death metal prosto z Portugalii. Bardzo fajne granie w stylu starego Morgoth.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Niezły Old School DM

Ecocide - 2023 - Metamorphosis

"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Chasos Relic to nowy twór z Florydy, ale gdyby się okazało, że grają od początku lat 90. wcale bym się nie zdziwił. Ich death metal czerpie garściami
z twórczości Morbid Angel, Death czy Monstrosity, ale nie jest to ślepe naśladownictwo, tylko robią to naprawdę z wyczuciem i głową.

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Barnaveiki - oldskulowy death metal prosto z Islandii. Klasyczne riffy, sekcja i growling z miejsca kojarzą się z legendami przełomu lat 80. i 90.