Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Antisemitex

Vexatus

Obrazek

Obrazek

Antisemitex to tyski projekt grający NS Death Metal. Niby w logo stoi jak byk, że to "Skinhead War Metal", ale War Metalu tutaj jak na lekarstwo. :) Na koncie mają kilka demek i splitów oraz jednego pełniaka zatytułowanego "No Hope, No Future... Just W.A.R.!", który wyszedł w 2005 roku. Jakiś czas temu (w połowie 2017 roku) światło dzienne ujrzała EPka "Pride of Silesia".

Skład:
Kolan - All instruments (1997-present) Blasphemare, Cross of Iron, Defenders of Europe, Havocum, Odour of Death, Severe Storm, Sturmgraf, ex-Bustum, ex-Martial
Eiserne Faust - Vocals (1997-present) ex-Martial

Dyskografia:
1998 - Promo Tape 88 [demo]
2003 - Death to Z.O.G.!!! / Deep Woods [split]
2004 - Laser Holocaust [demo]
2005 - No Hope, No Future... Just W.A.R.!
2005 - The Voice of Silesia [split]
2009 - We Bring Desolation [split]
2009 - Nebelwerfer [demo]
2017 - Świt nowej ery [demo]
2017 - Pride of Silesia [EP]
2022 - Świt nowej ery [demo]
2023 - 1998-2023 Silesian War Metal Attack [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Antisemitex/15068
P.V.S. ;)

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ich (jego?) demo - Laser Holocaust - to najchujowsza rzecz, jaką wydała polska ziemia. Taka padaka to jest, że się człowiek zwija do rzygania. Sample z Bułgarskiego Pościkku to najlepsze, co nagrali na taśmę. Ten laser holocaust to był black metal, przy którym demosy Absurd to mistrzostwo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 7 lat temu Ich (jego?) demo - Laser Holocaust - to najchujowsza rzecz, jaką wydała polska ziemia.
Faktycznie - jest to jedno z najbardziej kulawych i pokracznych polskich demosów... :)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ale co, to nowe EP to death metalowe? bo wcześniej to oni taki pancer dywizyjny black uprawiali ze średnim skutkiem, z tego co pamiętam (słyszałem koło tego 2005 pewnie ostatnio).
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 7 lat temu Ale co, to nowe EP to death metalowe? bo wcześniej to oni taki pancer dywizyjny black uprawiali
Nieee... Muzycznie to był zawsze taki trochę misz-masz - trochę DM, kapka BM, trochę Thrash i to wszystko podlane odrobiną wpływów Core czy tam ewentualnie Groove. Ale jeśli chodzi o "pancer dywizyjny black" to nie, nie i jeszcze raz nie. :) Nowa EPka nie odbiega za bardzo od pełniaka. Na MA jest to opisane jako DM i od biedy taka etykietka ujdzie, czyli... po prostu styl mieli/mają trochę eklektyczny i nie chce mi się rozbijać gówna an atomy. :)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

yog pisze: 7 lat temu Ich (jego?) demo - Laser Holocaust - to najchujowsza rzecz, jaką wydała polska ziemia. Taka padaka to jest, że się człowiek zwija do rzygania. Sample z Bułgarskiego Pościkku to najlepsze, co nagrali na taśmę. Ten laser holocaust to był black metal, przy którym demosy Absurd to mistrzostwo.
Zgadzam się. Wydanie takiego materiału nie licuję z honorem i godnością człowieka, co w kontekście poglądów twórcy powoduje jeszcze większa salwę śmiechu. Gdyby przemówienia wychwalanych przez niego wodzów były tworzone na takim poziomie jak jego muzyka, to nazizm byłby dyscypliną cyrkową.

Reszty nie chcę mi się sprawdzać. Rok czasu do pełniaka to zbyt mało, nawet goście z DSO nie nauczyliby Kolana grać czegokolwiek.

Gość ma dużo projektów, wszędzie działa praktycznie sam. Z ciekawszych Defenders of Europe(death metal/rac?!) - ciekawy miks gatunkowy.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

pp3088 pisze: 7 lat temu Gdyby przemówienia wychwalanych przez niego wodzów były tworzone na takim poziomie jak jego muzyka, to nazizm byłby dyscypliną cyrkową.
O kurwa, ledwie utrzymałem kawę w gębie, a akurat wziąłem łyka :P
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Dobry tekst, też śmiechłem solidnie :D Antisemitex nigdy nie sprawdzałem, bo mnie już sama nazwa jakoś bawiła i zarazem odpychała. Cóż, mogli (mógł?) bardziej śmiesznie się nazwać np. Hitlerex albo Nazitex. Brzmi srogo, ale i typowo polsko jak Drutex, Oknex i inne tego typu.
Odium Humani Generis
Jammer84

Jammer84

Projekt chujowy, wiadomo. Jedyne, co jest warte uwagi, to utwór "Aryjscy obrońcy", gdzie Rafał śpiewa, że jako SS bronili swej wiary oraz krwi (śpiewa po polsku – a jakżeby inaczej
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Gdzie wady?Ukry też śpiewają po swojemu i wielbią SS, a Poliniaki kwiczo z zachwytu.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem