Który album lepszy?

Czas głosowania minął 4 lata temu

Immolation - "Atonement"
0
Brak głosów
Morbid Angel - "Kingdoms Disdained"
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Immolation - "Atonement" .VS. Morbid Angel - "Kingdoms Disdained"

Czit 5 lata temu

Obrazek

VS

Obrazek

Dwie legendy i giganci Amerykańskiej i światowej sceny Death Metal. Moim zdaniem dwa kolosalne i wielkie albumy, które zawładnęły moim słuchem na całego. Morbid Angel to kapela bardziej "utytułowana" i lepiej rozpoznawalna niż Immolation, ale moim zdaniem to ci drudzy mają zdecydowanie równiejszą dyskografię i sukcesywnie, mozolnie rzeźbią to co potrafią najlepiej, kiedy ich rywale wiele razy zaskakiwali i rozszerzali swoje horyzonty.

W tym roku jednak i Morbid Angel wykuło album, który jest nie rewolucyjny, a komasujący wszystkie dla nich już charakterystyczne cechy. Immolation robiło to zawsze, ale na "Atonement" osiągnęli efekt najbliższy perfekcji i to na nich oddaję swój głos. Po zachwyceniu się "Kingdoms Disdained" i wałkowaniu go chyba tydzień bez przerwy postanowiłem zapuścić tegorocznego potwora Immolation i kopara opadła ponownie, a co innego stanęło. Jednak ta muza jest bliższa mojemu sercu - ten klimat, ten ciężar, duszność i majestat robią robotę.
Zapraszam do ankiety.

EDIT. Wiem, że ankieta nie działa - pisałem już w tej kwestii do @yoga.
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 5 lata temu

Głos jednak na Immolation... ankieta nie działa
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus 5 lata temu

Morbid Angel.

Immolation niby nie naraża się na takie wpadki jak "Illud", ale "Kingdoms Disdained" wypada znacznie lepiej w porównaniu do "Atonement", choć może to jeszcze kwestia tego, że sporo się na Morbidki czekało w przeciwieństwie do Immoli.
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 5 lata temu

Proste jak drut: nowe Immolation miażdży wypociny Morbidów, bezczelnie przy tym mlaszcząc.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 5 lata temu

coś głosowanie nie działa...

Głos leci oczywiście na Immolation, które zajebało piękną płytę. Morbidzi nagrali płytę dobrą i tylko dobrą.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr 5 lata temu

Tak z 10:0 dla Immolation.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 lata temu

Ta, formularze zjebane, wiem. Jak bym usunął 2 linijki to by się naprawiły, ale by przestało wyświetlać ostatnie posty w wątkach/na forach :v Jak już ogarnę PHP lepiej to będzie działać.

W temacie to nie słyszałem całego Immolation, ale te kawałki, które miałem okazję były lepsze niż Kingdoms Disdained.
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Wróć do „Death Metal”