Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Zhrine

DiabelskiDom

Obrazek
Obrazek

Islandcy rozlewnicy smoły. Autorzy jednej z fajniejszych płyt bieżącego roku, która w podsumowaniach może zajść naprawdę wysoko. Gęsta a jednocześnie przestrzenna mieszanka death i black metalu, przebogata aranżacyjnie ale i motorycznie pędząca do przodu . "Unortheta" to kolejny po "Söngvar elds og óreiðu" czy "Flesh Cathedral" świetny krążek ekstremalny z kraju wulkanów i czarnych plaż.

<--- bierzcie i słuchajcie z tego wszyscy

Dyskografia:
2015 - Spewing Gloom [single]
2016 - Unortheta

Skład:
Ævar - Bass (2015-present) ex-Gone Postal, Grim Reefer (Isl)
Þorbjörn - Guitars, Vocals (2015-present) ex-Gone Postal, Orsök
Nökkvi - Guitars, Vocals (2015-present) ex-Gone Postal, ex-Svartidauði, ex-Revolter
Tumi - Drums (2016-present) ex-Angist, ex-Nexion, ex-Ophidian I, ex-Atrum (live)
▼ Byli muzycy
Stefán - Drums (2015-2016) ex-Munnriður, ex-Gone Postal, Klístur, Orsök, The Vintage Caravan, ex-Naðra, ex-Ophidian I
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Zhrine/3540409613
BC: https://zhrine.bandcamp.com/music
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Taki wodospad smoły, jedna z lepszych tegorocznych płytek w deathu, jakie dane mi było słyszeć. Jeden z lepszych projektów prężnie działającej sceny islandzkiej.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Bardzo dobra płytka, jeden z najlepszych albumów w 2016. Świetne smoliste i atmosferyczne granie. Ogólnie Islandia w ostatnich latach wydaje wyjąkowo smaczne black metale z bardzo ciekawym, nietuzinkowym klimatem. Chyba najlepsze "wydarzenie" ostatnich lat na scenie black to właśnie wysyp kapel z Islandii. Na szczęście nie ma tu tylko i wyłącznie dysonansów, a są chwilę na wytchnienie. Smoła!

W dodatku wyglądają na porządnych chłopaków, jak widać bez kapturów i pomalowanych ryjów też można - dodałem zdjęcie kapeli.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Jest tak jak piszecie, Zhrine zapodało jedną z najlepszych płyt z death metalem w 2016 r. U mnie też była ona w czołówce. Co do islandzkiej sceny, to napewno w kategorii black/death metal to jest ona wartym odnotowania zjawiskiem w ostatnich latach. Jest tam kilka wartościowych kapel, ale są też i przeciętniaki, czytaj nie wszystko co ostatnimi laty się tam ukazuje w ekstremalnym metalu warto sprawdzać ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Niby metal śmierdzi, a jednak słychać tam dużo wpływów Smarkidagny. To "zmiękcza" ich muzykę, ale dla mnie jest tylko na plus, bo ja islandzką scenę bm uwielbiam, a Smarkidagny to już w ogóle.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

13 grudnia 2018 roku Zhrine zagra U Bazyla w Poznaniu. Islandczykom towarzyszyć będzie holenderski Ulsect.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Niesamowicie klimatyczne granie. Wszystko zostało napisane prócz tego, że na 90% stawiam się na nadchodzącym gigu.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!