Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Indignity

Nebiros

Obrazek
Indignity, młode wilki z Rybnika. Istnieją od 2014 r. a na koncie mają już 2 dobrze recenzowane wydawnictwa - demo "Decrepitude" oraz zeszłorocznego długograja zatytułowanego "Realm of Dissociation". Ekipa serwuje brutalny death metal, kładąc zarazem nacisk na technikę i wykonanie, zwłaszcza na LPku.

Osobiście bardziej podszedł mi od długograja niespełna 10-minutowy demos - bardziej wyważony i naturalniejszy bez tych okazjonalnych świńskich skrzeków, za którymi jakoś szczególnie nie przepadam. Surowy i siarczysty, mniej wypolerowany, a zarazem pełen energii i brutalnego wpierdolu. Bardzo mocną stroną zespołu wg mnie jest szybka, potężna i dokładna perka. Chłopaki również zaciekle koncertują. Zachęcam do obadania fanów Dying Fetusowatego grania.

Obrazek
W ramach ciekawostki dodam również, że okładeczkę dema oraz logo zespołu wykonał nasz stary forumowy kolega @Darkcarnage, jak ekipa dopiero ruszała z bloków startowych ;)

Dyskografia:
2015 - Decrepitude [demo]
2017 - Realm of Dissociation

Skład:
Sesil - Bass (2014-present) Pigs in Tank, ex-Corpus
Tarki - Drums (2014-present) The Odours, ex-Crawling Death, ex-Moulded Flesh
Miras - Guitars (2014-present) ex-Corpus
Wojciech "Demogorgon" Trzpiel - Vocals (2018-present) Vates, ex-Kadath the Lost City, ex-Deviation, ex-Whizper, ex-Bottom (live), ex-Nihilistic, ex-Shortcut
▼ Byli muzycy
Kilas - Vocals (2015-2018)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/In ... 3540397711
BC: https://indignity-official.bandcamp.com/music
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson

Wszystko fajnie, Nebsio, ale za okładkę demka "Decrepitude" odpowiada również @gorgar, który - jak tak patrzę - zawitał i na nowe forum. ;)
"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Godna poznania kapela. Swego czasu popełniłem dwie recki ich wydawnictw. Nic porywającego pierdoły. A debiut naprawdę warto poznać. W przeciwieństwie do moich wypocin. ;) Solidna porcja rzeźnickiego grania.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson

Miałem okazję czytać obie i z jednym na pewno muszę się zgodzić - ten świniak mi tu ni cholery się nie podoba. Przykładowo takie "Skull Trepanation" na demku brzmi naprawdę konkretnie dzięki potężnemu growlowi, a na pełniaku "Pana Chrumka" zabija klimat całego kawałka i nawet ta solówka mi tego nie wynagradza. A szkoda, bo Kilas pierdolnięcie w głosie ma mocarne.
"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."