Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Necrovore

Vexatus

Obrazek
Necrovore to utworzony w 1986 roku amerykański zespół grający Proto Black/Death Metal. Zespół wydał tylko 2 dema (zawierają te same kawałki nagrane podczas dwóch różnych sesji nagraniowych) i szybko zakończył działalność, ale stał się inspiracją dla wielu działających w późniejszym okresie amerykańskich zespołów.

Obrazek
Ostatni skład:
Ross Stone - Bass (1986-1988) ex-Obsessed Death
Jon DePlachett - Guitars, Vocals (1986-1988) ex-Matrix
Bjorn Haga - Guitars (1987-1988) Blood Storm, ex-Gnostic, ex-LaSanche, ex-Rehtaf Ruo, ex-Thornspawn, ex-Hod, ex-Ankou, ex-Obsessed Death
Javier Villegas - Drums (1988) ex-Hellpreacher, ex-Indignation
▼ Byli muzycy
Scott Staffney - Drums (1986-1988)
Scott Humphrey - Guitars (1986-1987)
Dyskografia:
1987 - Divus de Mortuus [demo]
1988 - Demo 1988 [demo]

LIVE z 1987 roku - Niewiele widać i jeszcze mniej słychać. :)

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Necrovore/9326

Tagi:
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Co tu można napisać, poznać, posłuchać warto a czy podejdzie taki archaizm to juz kwestia gustu. Ja tam co jakis czas odpalam bootlega Divus i posłucham z ochotą. Dobry staroć to dobra rzecz :D
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Temat stary i skromny tak samo jak Nekrożerca i jego dorobek. Jednak przechodząc do wpływu, jaki ten nieistniejący od niemal 40 lat zespół wywarł na następne pokolenia, nie ma mowy o żadnej skromności.

Demo 'Divus De Mortuus' to niespełna 17 minut totalnego muzycznego chaosu i zniszczenia, walory estetyczne tego nagrania, są jak zjedzenie habanero i popicie go wrzątkiem, czysta ekstrema. Moim zdaniem Necrovore grał death, black, war, thrash zanim ktokolwiek wpadł na pomysł żeby definiować te gatunki jako odzielne byty, co sprawia, że jest to zespół arcyzajebisty.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No, po prostu klasyka ekstremalnego metalu.
Destroy their modern metal and bang your fucking head