deathwhore
Tormentor

Perdition Temple

deathwhore 5 lata temu

Obrazek
Hej skurwysyny!

Jakże tu by się przydała trochę brudniejsza produkcja, bardziej dzika.

Tak szczerze, czy zespół w którym na gitarze gra Gene Palubicki, na drugiej gitarze Bill Taylor, bębny okładał Ron Parmer, a ryja darł Impurath mógłby być chujowy?

No w sumie mógłby, bo kto by im zabronił.

Ale Perdition Temple nie jest chujowe.

Jakby bębny były lepiej wyprodukowane, stopy były bardziej dudniące a blachy chłostały udręczone ciało nieszczęśnika który miał nieszczęście być nieszczęśnikiem i znaleźć się ogniu rażenia, to podobałoby mi się to jeszcze bardziej. Ale kompozycje się bronią.

Właściwie czuć, że to spod ręki gościa od Angelcorpse. No taka prawda. A ja lubię Angelcorpse.

Perdition Temple też lubię.

Żryjcie gówno.

Możecie sobie tutaj posłuchać tego, co ja właśnie, jak król, słucham z płyty:

Skład:
Gene Palubicki - Bass (2009-2012), Guitars (2009-present), Vocals (2009-2013) Blasphemic Cruelty, ex-Angelcorpse, ex-Apocalypse Command, ex-Impiety
Ron Parmer - Drums (2011-2016, 2018-present) Amon, Bloodmessiah, Brutality, Catalysis, Insatanity, Malevolent Creation, Cruciamentum (live), ex-Kerasphorus, ex-Angelcorpse (live)
Alex Blume - Bass, Vocals (2018-present) Ares Kingdom, Blasphemic Cruelty, ex-Nepenthe
▼ Byli muzycy
Terry Eleftheriou - Drums (2010-2011) Wargrinder, ex-Crucifiction, ex-Sadistic Noise, ex-Stellar Darkness, ex-Human Decay, ex-Naer Mataron, ex-Sun of Nothing, ex-Celestial Scream, ex-Legions of Antichrist
Gabriel Gozainy - Bass (2012-2016) Amon, Mazken, Tomb of Ligeia, ex-Bhavachakra, ex-Grave Gnosis
Bill Taylor - Guitars (2012-?) ex-Blackened Wisdom, ex-Feldgrau, ex-Laceration, ex-Xenomorph, ex-Immolation, ex-Acheron, ex-Angelcorpse
Kenneth Charlton - Guitars (2018) Mutilation Ritual, Blasphemation, ex-Resurrection, ex-Serpent Son
Dan Lowndes - Guitars (2018) Cruciamentum, Imindain, ex-Disembowelled, ex-Invocate, ex-Maniakal Torment, ex-Crepitation, ex-Profetus, ex-Sarpanitum, ex-Infant Bile
▼ Muzycy koncertowi
Collin Andrews - Vocals ex-End Unseen
Impurath - Vocals (2013-?) Black Witchery, Diocletian, Pseudogod (live), ex-Irreverent, ex-Ampütator (live), ex-Witchery, Sanctus Mortem, ex-Hellvetron (live)
Dyskografia:
2010 - Edict of the Antichrist Elect
2014 - Sovereign of the Desolate [EP]
2015 - The Tempter's Victorious
2018 - Tribute to Blasphemy [split]
2020 - Sacraments of Descension

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pe ... 3540309665
BC: https://hellsheadbangers.bandcamp.com/music
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
HUMAN
Tormentor

HUMAN 5 lata temu

Za 35 zl chodziła, bardzo dobry materiał, to ja tez trochę król :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 5 lata temu

Mam na półce tylko "Edict of the Antichrist Elect", ale ogółem znam radosną twórczość panów i jak najbardziej lubię, bo jak to @deathwhore wspomniał czuć elementy wspólne z Angelcorpse, które także bardzo chętnie słucham. W sumie nie wiem co więcej mógłbym napisać ponad to co już napisałeś wyżej. Bez zbędnego pierdolenia zatem, jak ktoś nie zna, a lubi dobry death metalowy wygar, to warto sprawdzić.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Czit 5 lata temu

"Edict of the Antichrist Elect" jest naprawdę zajebisty i często wracam - za każdym powrotem ze 3 razy puszczam tą płytę. Niestety dwójka już na mnie nie robi wiekszego wrażenia.
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

Andżejkorpsów zawsze brakuje to i kolejny przydatny. Wracam całkiem często, ale głownie do edyktu full- długość :D , epki nie słyszałem nigdy. Produkcja fakt, wiaderko gruzu by chyba nie zaszkodziła, ale ja to troglodyta muzyczny i lubię jak się coś w ruinę przeistacza. Bardzo solidne, bo nie podejrzewalem aby mogło z takimi markami w skladzie powstać inne.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Sacraments of Descension będzie się zwał trzeci album Perdition Temple. Wyda go Hell's Headbangers jakoś tam, kiedyś, w tym roku, a zwiastuje go Desolation Usurper, już teraz:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
HUMAN
Tormentor

HUMAN 3 lata temu

Szalony Admin to jednak klasa, bardzo dobra wiadomość.
Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Czit 3 lata temu

Bezkompromisowy, okrutny, szalony, pełen zła i siary napierdol. Przy tym na prawdę udany utwór mający swój charakter no i fantastyczne brzmienie.

Aż lepszy humor mam po tym!
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Nowego kawałka nie sprawdzam, bo jednak poczekam na całość. Świetna wiadomość, bo zespół nie zawodził dotąd i wiem że tak samo będzie i tym razem. Od siebie dodam okładkę, bo się nią panowie pochwalili niedawno na swoim pejsbuku.

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Drugi udostępniony utwór muzyczny tytułem Krypty Masakry:

Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 3 lata temu

Już po zaledwie chwili obcowania z nową muza PT, jetem na tak - bezkompromisowy siarczysty DM + świdrujące solówy Gienia.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 3 lata temu

W składzie spore zmiany, został Gene i Ron Parmer, obowiązki basisty i wokalisty przejął Alex z Ares Kingdom.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Jest cały wydany w piątek album Sacraments of Descension na bandcampie:

Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 2 lata temu

Przewykurwisty album. Dziki, niesamowicie agresywny, satanistyczny death metal. Niszczący wszystko na swojej drodze, wkurwiony i szybki. Brutalny, pełen chaosu a jednocześnie absolutnie precyzyjny i nawet na chwilę w tej furii nie popadający w warmetalową czy nawet brutal deathową skrajność. Po prostu czysty, diabelski, ociekający blackowym klimatem metal śmierci. Doskonała pozycja i zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy z dotychczasowych albumów zespołu.

Tak jak na szybko patrzyłem, to nigdzie tego w Polsce nie ma. Na Discogs jakieś ceny z dupy. Nic to, będę się rozglądał coby sobie sprawić na oryginałce, bo warto.
Panzer Division Nightwish
pitbull
Master Of Reality

pitbull rok temu

DiabelskiDom pisze:
2 lata temu
Przewykurwisty album. Dziki, niesamowicie agresywny, satanistyczny death metal. Niszczący wszystko na swojej drodze, wkurwiony i szybki. Brutalny, pełen chaosu a jednocześnie absolutnie precyzyjny i nawet na chwilę w tej furii nie popadający w warmetalową czy nawet brutal deathową skrajność. Po prostu czysty, diabelski, ociekający blackowym klimatem metal śmierci. Doskonała pozycja i zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy z dotychczasowych albumów zespołu.

Tak jak na szybko patrzyłem, to nigdzie tego w Polsce nie ma. Na Discogs jakieś ceny z dupy. Nic to, będę się rozglądał coby sobie sprawić na oryginałce, bo warto.
:) Typowe granie Glena, czyli logiczna kontynuacja Angel Corpse, który to w moim mniemaniu jest bardziej obskurną, wściekłą odmianą Morbid Angel. Do tego plus za cover, bardzo stylowy, taki malarski w stylu tych realistycznych matejkowych hołdów. Dlatego już za sam cover jestem na "tak".
KRZYSZTOF KAROŃ: www.historiasztuki.com.pl www.wiedzaspoleczna.pl kanał www.youtube.com/HISTORIASZTUKI2011 oraz czwartkowe programy z Krzysztofem Karoniem o 19:00 w telewizji wRealu24.pl https://www.youtube.com/channel/UCiwsDg ... Q/featured
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Premierowy utwór Redemption Abattoir z nadchodzącego nowego albumu Merciless Upheaval, który zostanie wydany za pośrednictwem HELLS HEADBANGERS RECORDS w czerwcu 2022 roku.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 9 mies. temu

Jest już odsłuch całej płyty:

Wróć do „Death Metal”