Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Necrony

Vexatus

Obrazek
Necrony to utworzony w 1996 roku szwedzki zespół wycinający Death Metal z wpływami Grindcore'a. Zespół istniał tylko kilka lat ma na koncie demka, EPkę i bardzo dobrego pełniaka "Pathological Performances". Warto wspomnieć, że dwóch muzyków grających w Necrony utworzyło w pewnym momencie znany i lubiany (no nie wiem, bo w temacie na forum jest raczej niewielki ruch) Nasum, który początkowo był traktowany jako side-project.

Obrazek
Dyskografia:
1991 - Severe Malignant Pustule [demo]
1991 - Mucu-Purulent Miscarriage [single]
1993 - Pathological Performances
1994 - Promo Tape '93-'94 [demo]
1994 - Necronycism: Distorting the Originals [EP]
2005 - Poserslaughter Classics Remasters [kompilacja]

Skład:
Anders Jakobson - Bass, Vocals (1990-?), Guitars (1993-?) Axis of Despair, ex-Bloodshed, ex-Coldworker, ex-Masticate, ex-Nasum, ex-Route Nine, Krigshot, Proteststorm
Rickard Alriksson - Drums, Vocals (1990-?) ex-Hellchamber, ex-Nasum, ex-Genocide Superstars
▼ Byli muzycy
Daniel Andersson - Bass ex-Manifrest
Dan Wall - Guitars (1990-1993) Anstalt, Genocide Superstars, Örebro Misanthropic Quire, The Accidents, The Church of Pungent Stench, ex-Misantrophy
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Necrony/4059

Tagi:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

To jeden z tych zespołów, które wydały tylko jedną ale za to genialną płytę. Inspirowali się Carcass ale nie kopiowali bezmyślnie. Ich jedyny album to istne apogeum szwedzkiej wersji death metalu z klimatem szpitalnego gore. Był moment kiedy w ich stronę rzuciła oko Earache Records ale niestety zespół chyba wiedział, że to ich ostatnie chwile i nawet nie podjął rozmów. Totalny szwedzki gore'owy klasyk. Uwielbiam.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Razem z krajanami z General Surgery i Regurgitate stworzyli pewien kanon goregrindu. Absolutny top gatunku. Uczeń przerósł mistrza i Carcass pozostał daleko w tyle jak dla mnie.

1 pełniak ale za to konkretny. Demosy też dawały radę. Zasłużona kapela.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pierwsze demo jak najbardziej daje radę. ;)
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Pathological Performances to klasyk i zajebiste granie. Szkoda, że nie wznowiono tego albumu i istnieje tylko cd z 93 roku. Może kiedyś się doczekamy.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Były jakieś wznowienia pełniaka na plackach, ale to były tylko bootlegi.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Selfmadegod Records wyda kompaktową reedycję klasycznego albumu Pathological Performances . Oryginalnie wydany przez Poserslaughter Records w 1993 roku album nigdy dotąd nie był oficjalnie wznowiony na CD (wersja kasetowa ukazała się w ubiegłym roku). Od 11 marca to się zmieni. Wersja z Selfmadegod jest zremasterowana przez Dana Swano oraz ma nowy layout autorstwa Andersa Jakobsona.
Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Pierwszego grudnia ubiegłego roku za sprawą Grindestroy, ukazało się na CD (digipack), re-wydanie ich kapitalnego demo z '91 Severe Malignant Pustule, które także zostało zremasterowane przez Dana Swano.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

25 sierpnia nakładem Helter Skelter Productions/Regain Records ukaże się ich cała dyskografia na pięciu winylach w boxie pt. Corrupted Crescendos (100 copies on oxblood vinyl and 400 copies on black vinyl)