Awatar użytkownika
amoncarcass

Agretator

amoncarcass

Obrazek

Obrazek

Techniczny Death/Thrash metal ze Szwecji. Zespół mniej znany szerokiej publice przede wszystkim z powodu małego nakładu [500 sztuk] w jakim została wydana ich pierwsza i jedyna płyta "Delusions". W 2016 roku doczekaliśmy się w końcu profesjonalnie wydanego wznowienia w splicie razem z zespołem Demise który przerodził się w Agretator ale niestety znowu w limicie, tym razem 1000 sztuk. Muzycznie dla każdego "zakochanego" w metalowych dźwiękach wspaniałych lat 90tych. Wielka szkoda że zespół tak szybko zakończył swoją muzyczną przygodę bo miał predyspozycje do tego żeby stać się jednym z liderów sceny death metalowej nie tylko w tamtym czasie.

Skład:
Jörgen Löfberg - Bass (1992-1998) Darkane, ex-The Defaced
Peter Wildoer - Drums (1992-1998) Darkane, Electrocution 250, Grimmark, James LaBrie, Non-Human Level, ex-Gardens of Obscurity, ex-Silver Seraph, ex-Zaninez, ex-Demise, ex-Arch Enemy, ex-Armageddon, ex-Pestilence, ex-Soilwork (live), ex-Majestic, ex-Time Requiem
Christofer Malmström - Guitars (1992-1998) Darkane, Non-Human Level, ex-Zaninez, ex-Demise, ex-Soilwork (live)
Pierre Richter - Guitars, Vocals (1992-1998) ex-Demise, ex-God, ex-God B.C.

Dyskografia:
1994 - Delusions
1996 - Distorted Logic [EP]
1997 - Infected [demo]
2016 - Distorted Logic [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Agretator/2730
!!! METAL FOREVER !!!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ależ ten album to szlag na japę. Wieki tego nie słuchałem bo płyty nigdy nawet nie miałem. Leci więc wersja cyfrowa i wracają wspomnienia. Szwedzka odpowiedź na Pestilence i wszystko jasne. O kupnie pierwszego wydania albumu można tylko pomarzyć chyba, że się trafi coś w lotto.
Delusions to kolejny przykład dla ignorantów szwedzkiego det metalu. Płyta doskonała.
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

@Hajasz mam to wznomienie , będziesz w Poznaniu zapraszam na odsłuch i whisky . Płyta kosa oczywiście .