deathwhore
Tormentor

Remains (Mex)

deathwhore

Obrazek
Chłopaki sobie przesadnie oryginalnego szyldu nie wybrali, ale co zrobisz. Remains było przynajmniej kilka, a takich gdzie to słowo było jedną ze składowych - jeszcze więcej.

Goście grali jak to można się po Meksykanach z Tenochtitlán, skąd pochodzi też większość Meksykanów. Jeżeli spodziewasz się po Meksykanach grających death metal ładnych melodii, to znaczy, że jesteś parówa. Nie tym razem. Remains są klasyczni do bólu, ale jakże przyjemny to ból. Dość brutalni, ale bez przekraczania granic absurdu. Co ich wyróżnia, to to, co kiedyś było oczywiste, a teraz oczywiste wcale już takie nie jest. Riffy. Przemyślane, dobrze zagrane, nieprzekombinowane, ale i nie prostackie. Zagrane ze smakiem. Jeżeli szukacie dobrze skomponowanego, klasycznego death metalu, to dobrze trafiliście. Coś jak hiszpańskie Domains, ciężkie, mroczne, satanistyczne, a przy tym cały czas muzyczne. Kojarzą się nie tylko przez dość podobną nazwę. Jak nie znacie Domains to może taki drogowskaz - skrzyżujcie sobie Grave i Incantation.

Nie znam debiutu, ale mam drugą i trzecią płytę i za nie ręczę. Taki death metal pokochałem jak poznawałem tę muzykę i do dziś mi nie przechodzi, a takie grupy trzymają to przy życiu.

Skład:
Miguel Angel - Vocals, Guitars (2011-present) Anoxia, BIID, Darkcreed, Dew of Nothing, Fractal Entropy, Ravenous Death, ex-Cryptogeny, ex-Death of Sanity
Leonardo Valdez - Guitars (2013, 2014-present) Fractal Entropy, Grotesque Deity, Peccator, Zombiechrist, Agord
Alejandro Méndez - Bass (2014-present) BIID, Foeticide, Grotesque Deity, Zombiechrist, Ravenous Death (live)
Esteban Salcedo - Drums (2016-present) Closure, Death's Forsaken, Hell Raisers, Ravenous Death, Xastur, ex-Mind Suppressor, ex-The True Black Faith, Beer Squad, Soul Grinder, Warticide, ex-Arsonist
▼ Byli muzycy
Francisco Juárez - Drums (2011-2012) Inuksuk, ex-Foeticide, ex-The Fury I Hide
Emmanuel Guerrero - Bass (2012-2013) Armada, Sinister Mind
Edoardo Gascón - Drums (2012-2013) Fog of Chasm, ex-Evidence, ex-Grotesque Deity
Eduardo Medrano - Guitars (2012) Epitafium, Night Eternal
Roel Slaugther - Guitars (2012) Putrescence, ex-Nothingness
Enrique González - Drums (2014-2016) Blind World, Leprosy, Zombiechrist
Manuel Ramírez - Drums (2014) Anoxia
▼ Muzycy koncertowi
Esteban Salcedo - Drums (2016-present) Closure, Death's Forsaken, Hell Raisers, Ravenous Death, Xastur, ex-Mind Suppressor, ex-The True Black Faith, Beer Squad, Soul Grinder, Warticide, ex-Arsonist
Dyskografia:
2012 - The True Essence [demo]
2013 - ...of Death [EP]
2014 - Angels Burned
2015 - Evoking Darkness
2015 - Invoking the Old Ones​ [kompilacja]
2017 - Through the Eyes of Death
2018 - Stronger Than Death [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Remains/3540359685
BC: https://remainsmx.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
deathwhore
Tormentor

deathwhore

@HUMAN pytał gdzie ich płyty dostać, to ostatnią można tu:

https://www.putridcult.pl/remains-throu ... -1390.html

Dwójkę dostałem na skutek jakiejś wymiany z Meksykiem bezpośrednio.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
HUMAN
Tormentor

HUMAN

takich płyt jak się ma to się nie sprzedaje .............to jest death metal !!!!