Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Lecę dalej, demko "The Unwritten Law" i debiutancki "Daemon qui fecit terram" to dobrze zagrany death metal o mocno satanistycznym wydźwięku. Dobrze jest, dobrze chłopaki robią, dobry przekaz leci...i tyle.
Natomiast zaraz potem Hate przywala "Lord Is Avenger" i tu już więcej dobroci - brzmi masywniej, jest szybko, są zmiany tempa, chwytliwe fragmenty i fajnie uzupełniające się wokale Adama i Daniela. Choć już wcześniej pod kątem opanowania instrumentów zarzutu nie było, tak tu już słychać rozwój. Riffy są ciekawsze i mniej monotonne.
Odium Humani Generis

Tagi:
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@Wędrowycz No właśnie... moglibyśmy nowe HATE tak sobie opisywać. A tak na poważnie to nowy album pewnie słabizna i powielanie wciąż tego samego?
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja swoją przygodę z Hate zakończyłem na "Erebos" gdyż od 2005 roku każdy kolejny pełniak zupełnie mnie nie przekonywał. Minęło jednak sporo lat, więc można zrobić kolejne podejście.

W ten sposób w końcu w tym roku zakończyłem (nieco w bólach) wałkowanie Sepultury po "Roots" i nawet o dziwo były pojedyncze albumy dobre choć się tego zupełnie nie spodziewałem.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Molotow 666 pisze: tydzień temu @Wędrowycz No właśnie... moglibyśmy nowe HATE tak sobie opisywać. A tak na poważnie to nowy album pewnie słabizna i powielanie wciąż tego samego?
Poprzedni album był sporem progresem. Dużo powietrza wpuszczono,lepsze aranże. No i klimat całości. Jeżeli nie znasz, to przesłuchaj całość na spokojnie.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@Zsamot faktycznie. Masz rację! "Rugia" :twisted:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dokładnie tak. Mocno mi przywrócił wiarę w ten band ostatni album.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.