Myślałem, że temat jest a tu okazuje się, że nie ma. Śpieszę zatem nadrobić to niedopatrzenie i rychło przedstawić Wam nieistniejący już projekt z dalekiej Australii, który niósł kaganek lovecraftiańskiej mitologii a przy tym grał bardzo dobrą muzykę. Bardzo, ale to bardzo dobrą. Nie znam demówki, EPki i splitu ale znam pełny album Consumed by Elder Sign i bardzo często do niego wracam a już na pewno bardzo regularnie. Jest to utrzymana głównie w średnich tempach, świetnie brzmiąca hybryda death metalu z blackiem. Specjalnie zwróciłem uwagę na brzmienie, gdyż kurewsko mi się ono podoba. Dosłownie pozbawione najmniejszych ilości plastiku i nowoczesności, idealnie przestrzenne i głębokie a przy tym chropowate i pozbawione wygładzenia. Wspaniale napisane numery, oparte na plejadzie riffów z porywającymi, zapamiętywalnymi wokalami i podkreślającymi klimat efektami, nie psującymi wrażenia esencjonalnej, metalowej formuły. Tyle beczenia kóz i płaczu niemowląt ile potrzeba, bez wpychania dwu i pół minutowego intro przepełnionego "mrocznymi" przeszkadzajkami.
Zajebisty death/black, co tu się silić na ekstrawaganckie formułki, metalowy do szpiku kości ze świetnym brzmieniem i plujący na nowoczesność. Do tego nic już nie zostanie pod tym szyldem pewnie nagrane, więc tym bardziej podnosi to rangę jakościową, bo praktycznie zerowa szansa, że wrażenie po takim albumie zostanie zepsute gorszym wydawnictwem

Skład:
Todd Daly - Bass (2008-?) Crone, ex-Stone Wings
Neilanderthal - Drums (2008-?) Murkrat, Sacriphyx, ex-Across the Scarlet Moat, ex-Stone Wings, ex-Elysium, ex-Pogrom, ex-Grenade
Beau Dyer - Vocals, Guitars (2008-?) ex-Across the Scarlet Moat, ex-Lord Kaos, ex-Elysium, ex-Pogrom, ex-Grenade, ex-Stone Wings
Dyskografia:
2009 - The Departure of Shub-Niggurath [demo]
2010 - She-Goat [EP]
2012 - The Plutonian Drug / Starfire Communion [split]
2014 - Consumed by Elder Sign
MA: https://www.metal-archives.com/bands/In ... 3540274761
BC: https://abysmalsounds.bandcamp.com/music