Ostatnio się wymieniłem z jedną francą, a dokładniej Francuzem na płyty i przysłał mi między innymi taki wynalazek od siebie. To znaczy zespół jest belgijski, ale wydał to rzeczony Francuz z Nihilistic Holocaust.
Nie wiem co grali na początku, bo mam tylko tę jedną, ostatnią płytę co się zowie A Bright Future. Dlatego zaznaczyłem, że nie wiem co grali na początku, bo metal archives kataloguje ich jako black/death, no a jak dla mnie to trochę nie bardzo. To znaczy death metal metal jak najbardziej jest, ale ten black... Powiedzmy tak, że jeżeli wmówimy sobie, że np. Gehennah to black/thrash, to taki "black" metal możemy zmieszać z death metalem. Chociaż łatwiej powiedzieć np. o Motorhead, bo i np. brzmienie basu jest bardzo sugestywne - mocno wysunięte do przodu, dużo w nim góry i przesteru. Całość zagrana na luzie, ale nie tak jak np. Entombed, tylko jednak bardziej to wkurwione, jest sporo blastów i czasem potrafią przyjebać całkiem konkretnie. Gdyby ktoś mi powiedział, że zespół pochodzi z Chicago, to bym się nie zdziwił, bo bardzo to w tym stylu, sporo w tym wpierdolu który nie jest pozbawiony specyficznego luzu. Older, fatter, balder - taki jest tytułu jednego numeru i w sumie taka jest ta muzyka - typy od 1998 napierdalają sobie metal bez sukcesów i sławy, ale chyba z niekłamaną radochą. Na swój sposób przypominają mi trochę Macabre, chociaż nie ma takiej psychopatycznej aury. Ot, bez spiny spotykają się w garażu, walną kilka piw i napierdalają brutalnego rock n rolla. Nie do końca moja stylistyka, ale ci goście robią to w sposób wyjątkowo udany.
Skład:
Alexandre Pomes - Guitars (1998-present), Vocals (2004-present) Devoured Soul, ex-Left Hand Path
Balmuzette - Drums (2002-present) ex-Disjonctor, ex-Dust, ex-Moonchild
Josh - Bass (2015-present)
▼ Byli muzycy
David Remy - Vocals (?-2002) ex-Coalition
Julien Marchand - Bass (1998-2004), Vocals (2002-2004) Lost God, ex-Vhan
David Kircher - Drums (1998-2002)
Thomas Shreiber - Bass (2004-2005)
Le Fred Pisoni - Bass (2005-2015) ex-Grinded Artery
Julien Marchand - Bass (1998-2004), Vocals (2002-2004) Lost God, ex-Vhan
David Kircher - Drums (1998-2002)
Thomas Shreiber - Bass (2004-2005)
Le Fred Pisoni - Bass (2005-2015) ex-Grinded Artery