Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

Burial Invocation

TITELITURY

Obrazek
Cipa nowie wiedzą, że gitary służą do czegoś więcej, niż wygrzebywania rodzynek z dupy i nie używają strun jako nici dentystycznej, co niestety słychać u wielu nowomodnych zespołów. Cipa nowie używają mózgu przy tworzeniu muzyki, którą cechują zróżnicowane partie perkusji, częste zmiany tempa, ciekawe riffy, poprzeplatane świetnymi solówkami. Cipa nowie mają na koncie trzy wydawnictwa, z czego epke poleciłbym fanom ciężkiego i bardziej prymitywne oldschoolu, natomiast długograja tym, którzy preferują zanurzyć się w dźwiękach niebanalnych i zróżnicowanych, ale oczywiście bez żadnego, tfu, progresywizmu. I w końcu, cipa nowie pochodzą z Turcji, radzę więc cieszyć się ich muzyką, póki bezcenny kapitel ciała, głowa jest jeszcze przytwierdzony do reszty. Turcja bowiem, to podobnie jak Niemcy i Rosja, kraj z wierzchu polukrowany kulturą, ale wewnątrz barbarzyński, dlatego wystarczy zmiana ekipy rządzącej i nasi muzycy zostaną zdekapitowani za granie rocka.

Obrazek
Skład:
Cihan Akün - Guitars (2008-2012, 2014-present), Vocals (2018-present) Cenotaph, Molested Divinity, ex-Raven Woods, ex-Carnophage (live), ex-Nettlethrone (live)
Aberrant - Drums (2009-2011, 2014-present) Diabolizer, Engulfed, ex-Deggial, ex-Badragath, ex-Death Ritual, ex-Humbaba, ex-Impuration
Can Yakay Darbaz - Guitars (2016-present) Diabolizer
Ozan Yıldırım - Bass (2018-present) Raven Woods, The Sarcophagus, Decimation (live), ex-Cenotaph (live)
▼ Byli muzycy
Burak Tansel - Guitars (2008) ex-Nettlethrone
Mustafa Yıldız - Vocals (2008-2012, 2014-2018) ex-Nettlethrone, ex-Subjugation, ex-Funeral Pyre of Mankind
Malik Çamlıca - Bass (2009-2011, 2014-2016) Decaying Purity, Dreich, Hyperdontia, ex-Dionysian, ex-Diabolizer, ex-Hellsodomy, ex-Massive Aggression, ex-Necrowretch (live)
Mustafa Gürcalioğlu - Guitars (2009-2011) Decaying Purity, Diabolizer, Engulfed, Hyperdontia
Aras - Bass (2011-2012)
Mert - Guitars (2011-2012) Undoer, Exposed, Hound, ex-Subjugation, ex-Ehrimen
Doğu - Guitars (2014-2016), Bass (2016-2018) Bayonet, ex-Deathtrap, ex-Subjugation, Exposed, ex-Godslaying Hellblast (live), ex-Ehrimen
▼ Muzycy koncertowi
David - Drums (2011) Assumption, Gravesite, Haemophagus, Stasis, ex-Interior Demise, ex-Undead Creep, ex-Morbo, ex-Sergeant Hamster
Dyskografia:
2010 - Rituals of the Grotesque [EP]
2011 - Decomposing Serenades [split]
2018 - Abiogenesis

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bu ... 3540299878
BC: https://darkdescentrecords.bandcamp.com/music
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Ta ich EPka Rituals of the Grotesque pamiętam kiedyś mi się bardzo podobała. Zauważyłem co mogłeś jakoś kuźwa nadmienić wydali pełną płytę w zeszłym roku i sprawdzę.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Czit pisze: 5 lat temu Zauważyłem co mogłeś jakoś kuźwa nadmienić wydali pełną płytę w zeszłym roku i sprawdzę.
Cipa nowie mają na koncie trzy wydawnictwa, z czego epke poleciłbym fanom ciężkiego i bardziej prymitywne oldschoolu, natomiast długograja tym, którzy preferują zanurzyć się w dźwiękach niebanalnych i zróżnicowanych, ale oczywiście bez żadnego, tfu, progresywizmu.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

No dobra... wymieniłeś. Przepity widać jestem.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kogo w 2019 roku jara death metal z Dark Descent jeszcze? :v :v

Co do tematu - gdybyś pisał "Ci panowie", to by się czytelnik zastanawiał, dwuznacznie by było, frapująco, tak to przy 2-3 powtórzeniu tego samego grypsu się odechciewa trochę czytać, imo :P Czasem mniej znaczy więcej ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ja się jaram po prostu dobrymi kapelami, o. Sorry minetu, ale kiedy widzę, jak tu napierdalacie stron o Archgoat i Portal, to mi się gówno w dupie gotuje. Przy czym rzeczywiście, też tak kiedyś miałem, że łykałem w ślepo wszystko, co miało logo DD. Teraz mi przeszło, jednak co z tego, skoro BI weszło mi od razu i bez zbędnego zastanawiania się? Ci panowie po prostu mają talent.

A co do uwag, dziękuję, ale pewnie i tak zapomnę. :D
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

yog pisze: 5 lat temu Kogo w 2019 roku jara death metal z Dark Descent jeszcze? :v :v
No ta, nikt w 2019 nie jara się Blood Incantation, Lvcifyre czy Desolate Shrine, przecież to taki ser ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dokładnie tak, Desolate Shrine to taki sam band, jak 50 innych w Dark Descent. Można losowo kupować te płyty i zawsze to samo będzie grane ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pomyliło Ci się z Lantern ;) Desolate Shrine na poprzedniej płycie nagrał świetną, doomująco death metalową muzykę. Świetne utwory, napisane z głową, rozmysłem i pasją a także z dawką szaleństwa.

Poza tym nie odniosłeś się do pozostałych dwóch a propos tego jarania się w 2019 płytami z DD, tym bardziej, że kilka godzin temu sugerowałeś, że Blood Incantation zostanie płytą roku 2019 ;)

Tak sobie wszedłem teraz na Metallum popatrzeć jakie to kapele jak 50 innych wydawało to Dark Descent.... I takie to wtórności i nijakości znalazłem w ostatnich latach:

Abysmal Thresholds
Remnants of Expansion
Eroded Corridors of Unbeing
Lunarterial
Misantropologi
Death, Endless Nothing and the Black Knife of Nihilism
Ecdysis/Anareta
Archaeaeon
Disinterred Horror
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie no stary, dla mnie ten ostatni Desolate Shrine jest prawie niesłuchalny na dłuższą metę, arcyprzynudzanie :)

Mówię tu raczej o "stosunkowo anonimowych bandach z Dark Descent", nie o jebanym Blood Incantation :D

Burial Invocation chyyyyba słyszałem, ale może nie :D

PS. Chodzi mi o aktualne Dark Descent, to jest Dark Descent po sukcesie jebanego Blood Incantation zaprawionego Spectral Voice :) :) Nie o Dark Descent z czasów Lunarterial :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Właśnie też zapomniałem przyjebac się o to Blood Incantation i Spectral Voice. ;) kiedyś DD miało nosa do dobrych kapel. Lantern też bardzo lubię, nawiasem mówiąc. Teraz zaczął koleś wydawać jakieś nudne black metale i wtórny death metal. Jeszcze natomiast dwa, trzy lata temu, no bardziej trzy jak dwa, zawsze jak odwiedzalem stronę tej wytwórni, byłem pewien, że trafię na coś fajnego.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

To chyba jest też trochę tak, że po prostu te kapele Dark Descent mają milion projektów między sobą i te typy nagrywają po kilka płyt rocznie i potem z tego wychodzi takie niby coś dobrego, ale bardzo dobrego to już niekoniecznie, a rewelacyjnego prawie nigdy.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja pisałem o Desolate Shrine na The Heart of the Netherworld ;) Zresztą nawet jeśli mówimy o "stosunkowo anonimowych bandach z Dark Descent" to w przypadku wielu wytwórni jest tak, że po początkowej serii bdb strzałów coraz bardziej rośnie odsetek średnich rzeczy. Dotyczy to tak DDR jak i Godz ov War :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Oczywiście, Blood Music to samo i każda inna, wraz ze wzrostem sprzedaży już tak pieczołowicie ogarniać nie sposób ;)
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Zajebisty jest Abiogenesis i koniec kropka. Ostatnio sobie nocami słuchałem wiele razy zapętlone, a i zresztą na pewno w podsumowaniach 2018 wymieniałem. Choć wtedy ze 3 razy słyszałem, bo po ja prostu się znam i od razu wiem co jest dobre. Jak zobaczyłem pierwszy raz, że Turcja to pomyślałem, że będzie jakaś strunowa masturbacja pierdololo nu metalowo techniczno-brutalne kupsko, a tu jeb! takie zdziwienie. Oby żyli, grali, najlepiej z Erdoganostanu wyjechali. Engulfed chyba było tylko przyzwoite z tego co pamiętam, tak jak na metal z tego regionu świata, a BI mocz beter dojebało tym LP.