Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Ptoma

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Ptoma to trzech zjebów z Grecji, którzy grają klejący death metal ze sporymi elementami goregrind. Istnieją od 2015 roku i pośród mniejszych wydawnictw mają na koncie dwa albumy. Chłopaki grają sobie generalnie bez pośpiechu, napierdalator to u nich rzadkość, generalnie dominują średnie tempa, sporo ciężaru i brutalny niemalże mówiony growl. To muszą być nieżli załoganci bo potrafią w obrębie jednego utworu przeważnie na koniec pocisnąć solówkę rodem ze stonera albo inny "prześmiewczy" motyw. Peter z Hypocrisy ma zajoba na punkcie kosmitów a goście z Ptoma mocno wsiąknęli w opowieści o morskich potworach ale ich "szanty" raczej nie przyjmą się jako hymny popularnych regat. Ptoma z Grecji death goregrind całkiem interesujący band, który ma strasznie popierdolone okładki.

Skład:
Nick - Every Abomination, Backing Vocals
Dr Chris - Guitars
Vangore - Vocals

Dyskografia:
2015 - Frozen and Absorbed [demo]
2015 - Crawling Carnivores / Human Debris Excoriation [split]
2016 - Amorphous Necro Organic Invasion
2016 - Dead Universe [EP]
2017 - The Dead Side of Space / Destructores de la carne [split]
2017 - Prehistoric Terror / Frontal Lobotomy [split]
2018 - Molten Abomination / Live at Anthem of Steel [split]
2018 - Aliens from the Deep [EP]
2018 - 1000 Years to Be Digested [split]
2019 - Upgraded Machines from Human Parts [split]
2019 - Sharp-Set Jester / Rot in Space [single]
2019 - Life
2020 - Altered Human Extinction / Oxygen Deprivation, Autophagia And Erotic Mutilation [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ptoma/3540440324
BC: https://inhumanhomicide.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Bardzo fajnie się tego słucha. Lubię taki ślamazarny death metal. Jedyne co mi nie pasuje to brzmienie perkusji. Ogólnie ciekawe granie.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem