deathwhore
Tormentor

Necrotic (MEX)

deathwhore

Obrazek
Kolejny temat który pewnie przepadnie bez żadnej odpowiedzi. I trudno, swój archiwistyczny obowiązek wypełniłem.

Necrotic powstaje w Meksyku w 2006 roku i podobno według MA dalej istnieją, ale ja w to za bardzo nie wierzę, bo od Among the Nauseating Depravity w 2008 roku nic od nich nie słychać. W każdym razie tego pełniaka poprzedzają jednoutworowym demo rok wcześniej. Nie ufałbym też tak do końca MA w zakresie gatunku wykonywanego, bo to raczej nie jest czysty death metal, a już na pewno nie klasyczny. Necrotic parał (para?) się death metalem mocno zmieszanym z grindem, gore grindem. Względnie można by też to nazwać brutal death metalem, wpadającym momentami w lekko slamowe rozwiązania, ale to raczej wpływy Devourment, raczej te tłumione riffy są szybkie i zakręcone. No i wokal to bardzo niski ryk, a świnia trafia się chyba w jednym numerze, pochodzącym jeszcze z demówki Mess. Ten też ma nieco więcej wysokich, podwójnych wokali i jest nieco bardziej przebojowy. A, uwielbiam brzmienie werbla na tej płycie, w brutalnych, niskostrojonym death metalu wysoki werbel jest zajebisty.

Myślę, że zespół przypadłby do gustu fanom np. polskiego Damnable, chociaż jest może nieco bardziej od niego przebojowy. A może to mnie się tak wydaje, bo dawno Damnable nie słuchałem, może dziś bym stwierdził, że to wcale nie aż tak chaotyczne granie? Natomiast myślę, że Necrotic na Polakach się nie wzorowali. Raczej na krajanach z Disgorge.

Mnie się podoba.

Dyskografia:
2007 - Mess [demo]
2008 - Among the Nauseating Depravity

Skład:
Ricardo - Bass, Guitars ex-Rebirth of Pain, ex-Abominated
Atenea - Bass
Damian - Drums
Enrique - Guitars
Sergio - Vocals
▼ Byli muzycy
Gerardo - Bass