Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

One Man Army And The Undead Quartet

Hajasz 4 lata temu

Obrazek

Obrazek

Pod tą dosyć długą nazwą kryła się szwedzka załoga grająca death thrash metal. Działali w latach 2004-2012 i na pewno nie byli jacyś wielce wybitni ale w tamtych czasach ich propozycja okazała się na tyle dobra, że łykła ich Nuclear Blast, dla której wydali dwa dobre albumy. Dalej była zmiana wytwórni na Massacre, dla której też wydali dwa dobre albumy by w 2012 zakończyć działalność. Muzycznie sporo klasycznego death metalu i dosyć mocnego thrashu.

Czasem chłopaki mieli zapędy w stronę skocznej Sepultury ale chyba czując jak krok w spodniach zniża im się do kolan szybko wracali do tego co im najlepiej wychodziło. Z ich płyt chyba najlepiej wspominam Grim Tales, która jakoś zostawiła mi trochę ich muzy w głowie ale generalnie muzyka bez żadnych zobowiązań. Zostali odnotowani w historii, zdobyli trochę fanów. Obecnie chyba nikt nawet o nich nie pamięta nawet ja przypomniałem sobie ich nazwę spoglądając na filmografię Chucka Norrisa.

Skład:
Johan Lindstrand - Vocals (2004-2012) The Crown, ex-Crown of Thorns, ex-Incapacity
Robert Axelsson - Bass (2005-2012) Fraction of Chaos, Grief of Emerald, Ruined Soul
Marek Dobrowolski - Drums (2005-2012) ex-Adversery, ex-Aggro, ex-Reclusion, ex-Dawn of Time, ex-Jaggernaut, ex-Beyond, ex-Third Wish
Jonas Blom - Guitars (2009-2012) Runemagick, ex-Azeazeron, ex-Grief of Emerald, ex-Trident, ex-Nifelheim (live)
▼ Byli muzycy
Valle Adžić - Bass (2005) ex-Impious
Pekka Kiviaho - Guitars (2005-2007) Fraction of Chaos, Perpetual Crusade, ex-Auberon, ex-Persuader
Mikael Lagerblad - Guitars (2005-2009) Perpetual Crusade
Mattias Bolander - Guitars (2008-2011) ex-Reclusion, ex-Rotten, ex-Screaming Flesh
▼ Muzycy koncertowi
Rune Foss - Guitars (?-2009) Puteraeon, ex-Exempt, ex-Killaman, ex-Aggro, ex-Reclusion, ex-Dawn of Time, ex-Valedictory
Dyskografia:
2005 - When Hatred Comes to Life [demo]
2006 - 21st Century Killing Machine
2006 - Christmas for the Lobotomizer [single]
2007 - Error in Evolution
2008 - Grim Tales
2011 - The Dark Epic...

MA: https://www.metal-archives.com/bands/On ... rtet/32378
GRINDCORE FOR LIFE

Wróć do „Death Metal”