deathwhore
Tormentor

Sturmgewehr666

deathwhore

Obrazek
Kolejny zespół który nie powinien liczyć na potężne zainteresowanie, a uważam, że trochę niesłusznie. O tyle ciekawe to komando, że jest to zespół polski, aczkolwiek stacjonujący gdzieś w pizdu w Tajlandii. No albo może czas przeszły byłby bardziej odpowiedni, bo u gości nic nie słychać od czasu ostatniego, drugiego pełniaka sprzed 10 lat (2009r, tak dodam pro forma, bo może ktoś zbłąkany za 10 lat będzie czytał moje mądrości). Metal Archives podaje, że to w dalszym ciągu sami Polacy, ale mam wrażenie, że kiedyś czytałem wywiad z Darkiem, w którym twierdził, że jednak zwerbował sobie lokalnych. Tak czy inaczej miałem wtedy jeszcze długie włosy i sporo piłem, więc mogło mi się też popierdolić.

Nie ma co zresztą debatować, to mniej istotne, czy to sami Katowiczanie, czy też jeden Katowiczanin z orientalnymi przyjaciółmi. Sturmgewehr666 nakurwiał death metal jakiego było wtedy w Polsce tak całkiem niemało, a dziś ciężej takie klimaty trafić. Anima Damnata może to bardziej zwyrodniały twór, ale zespół o niemieckobrzmiącej nazwie podążał podobnym kierunku. Echa Morbid Angel z etapu tak Formulas Fatal to the Flesh to też dobry trop. Głównie szybkie tempa, czasem też bardzo szybkie. A nawet jak wpadają w tempa średnie, to nadrabiają podwójnymi, niesamowicie wściekłymi wokalami. Niektórzy mogliby się w tym pewnie też dopatrzyć jakiegoś black death, ale ja wolę określenie, że to brutalny, satanistyczny i szybki death metal bez pierdolenia.

Skład:
Weerabhatra - Bass
Devourer - Drums
Daro - Guitars, Vocals ex-Soulless Profanation
▼ Byli muzycy
BrutalCrusher - Bass
Marcin - Drums ex-Deabhar
218 / Buldozer - Drums ex-Belfegor
K12 / Mumin - Vocals ex-Deception, ex-Eclypse (live)
Dyskografia:
2006 - Declaring Deathreich Decalogue [split]
2007 - Sturming SaintReich Sanctuary
2007 - My Honour Is Fidelity [kompilacja]
2009 - Declaring Death Reich Decalogue [demo]
2009 - Challenging CrossReich Cowards

MA: https://www.metal-archives.com/bands/St ... r666/92040
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian