Postanowiłem założyć o nich temat z ciekawości bo gdzieś na forum wódz plemienia @yog chrząknął, że taki death metal to jak najbardziej i jak zapodał to poleciało kilka razy. Ja mówię sprawdzam. Xtreem Music to dobra wskazówka ale i oni ostatnio wydają miks gatunków. Deathevokation wydało tylko jeden album właśnie dla Xtreem wiele lat temu. Godzinna płyta to jednak ostrzeżenie kiedy chodzi o death metal nawet kiedy zdobi ją fajna okładka a jako, że dzisiaj sobie trochę pojeździłem pociągami więc miałem czas na debiut Amerykanów. No i rozumiem teraz co tak yogiemu przypasowało bo to death metal z kategorii klimat i doom mocno inspirowany paradajsowym gotykiem i debiutem niemieckiego Crematory. Jest ciężkie brzmienie, masywne growlowanie i kilka ciekawych melodii a nawet jedna z ostatniego kawałka, która jest drugą najsmutniejszą melodią po tej z True Belief. Na szczęście nie przyszło im do głowy aby pośpiewała z nimi niewiasta bo wtedy wyszedł by klasyczny album z kategorii piękna i bestia. Jak kogoś nie mierzi godzinne klimatowanie w deathowym sosie to może sprawdzać. Dla true death metalowoców strata czasu bo to grzeczne granie idealne do kasowania towarów na kasach bezobsługowych.
Skład:
Steve Nelson - Bass (2005-?) Noctuary, Winterthrall, Destroy Judas, ex-Engorge, ex-Evildead, ex-Krieg, ex-Phobia (live), ex-Faeost
Scott Ellis - Drums (2005-?) To Violently Vomit, ex-Cinerary, ex-Warface, ex-Narsil (USA)
Brian Shuff - Guitars (2005-?) Spiritless, My Solitary Ruin, ex-Cosmogony, ex-GutRot
Götz Vogelsang - Vocals, Guitars (2005-?) ex-SadoCrawl, ex-GutRot
▼ Byli muzycy
Steve Brogden - Guitars Nukem, ex-Cage, ex-Infinitum Obscure (live), ex-Narsil
Tushant Bonner - Drums (2005) Civil Unrest, ex-GutRot
Tushant Bonner - Drums (2005) Civil Unrest, ex-GutRot
2005 - Blood [demo]
2007 - Altar of the Old Skulls [split]
2007 - The Chalice of Ages
2009 - Graveyard / Deathevokation [split]
2009 - An Allegiance in Death [split]
MA: https://www.metal-archives.com/bands/De ... tion/45354
BC: https://xtreemmusic.bandcamp.com/music