Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

Odświeżam sobie longi z Mike DiSalvo. Whisper Supremacy, And Then You'll Beg to groove rozpierdol. Dla mnie Cryptopsy to Lord Worm, ale naprawdę doceniam te dwa albumy. Kapela, mimo zmian wokalnych zachowuje swój brutalny styl (dzięki oczywiście Flo). Zapominamy o The Unspoken King po którym Matt McGachy odpokutował przy Cryptopsy i występach live. Flo to jest kuźwa jednak kot (Vltimas, Nader Sadek, Solium Fatalis).

Tagi:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Zebrało mi się aktualnie na odświeżenie różnych death metalowych klasyków. Wśród nich na pierwszy strzał poleciał "None So Vile" Cryptopsy. Ilekroć ten album odpalam, to zawsze micha mi się szczerzy. Pomijając już fakt, że uważam ten album za szczytowe osiągnięcie kanadyjczyków, to osiąga on moim zdaniem idealny balans między brutalnością i techniką dlatego czerpię ogromną radochę za każdym razem jak odpalam.

Nie zdziwiłbym się również, jakby komuś się coś odkleiło i urządził sobie krwawą jatkę ustawiając jako podkład muzyczny "None So Vile" 8-)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Ja ostatnio słuchałem Blasphemy Made Flesh i ta surowizna nie wiem czy nawet bardziej ni się nie podoba od przezajebistego None So Vile.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

"Blasphemy Made Flesh" też miazga, ale jednak ciut słabsza od "None So Vile". Tam to apogeum brutalności zespołu i jednocześnie...jakiejś takiej dziczy.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Cryptopsy zapowiada nowy album „In Abeyance”, którego singiel ukaże się 7 lipca.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Czekam z niecierpliwością Epki były zajebiste więc czekam!!!
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Obrazek

1. Lascivious Undivine 03:50
2. In Abeyance 02:56
3. Godless Deceiver 03:40
4. Ill Ender 04:19
5. Frayed the Swine 04:25
6. The Righteous Lost 04:16
7. Obeisant 03:52
8. Praise the Filth 05:50
33:08

Takie cuda już 8 września. Powyższy kawałek bardzo dobry.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Spoko kawałek, ale "szału" nie ma. Brakuje właśnie tej dozy szaleństwa w tym jaką cechowało zawsze Cryptopsy. Dobre, ale zbyt poukładane.
Liczę jednak, że będzie tylko lepiej.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

Nic zajmującego, strasznie nijaki kawałek.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Kolejny singiel
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Bardzo dobra, momentami świetna powrotna płyta. Sekcja rytmiczna jak zwykle rozpierdala, wokale na poziomie i ich ten specyficzny klimat. Wszystko cacy, ale nie jest to album dla fanów typowego technicznego death metalu. Od niesławnego "The Unspoken King" ich granie jest swoistym połaczeniem tego co wspomniane wyżej z deathcore na najwyższym poziomie. Tego drugiego zdaje się być więcej niż na moim zdaniem rewelacyjnym "Cryptopsy". Nowoczesna brutalna muza - chyba tak najlepiej określić to co slyszymy na "As Gomorrah Burns". Jak dla mnie 8/10.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Mnie owe elementy deathcore nie wpasowuję się w gust, a im ich więcej, tym gorzej. Szkoda, że zamiast deathgrindu, jaki był obecny na demo i debiucie zaczęli ten swój romans z tym nielubianym przeze mnie gatunkiem. Za to poprzedzające nowy album EP-ki były bardzo dobre i na powrót dały mi nadzieje na lepsze granie, lecz nowy album nie poszedł niestety ich torem.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Muszę posłuchać wreszcie całości Pany .
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Musze przyznać , że po pierwszym przesłuchu nie kupiła mnie ta płyta ale z każdym kolejnym przesłuchem jest coraz lepiej. Epki bardziej wciągające niemniej jednak tak jak wspomniałem coraz bardziej zagłębiam się w tą płytę, także na ostateczną ocenę jeszcze poczekam!!!
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Już po kawałkach przedpremierowych wywnioskowałem, że robią płytę "bo tak by wypadało" no i po wydaniu wyszło Cryptopsy z worka.

Dobry Technical/Brutal Death metal z elementami Deathcore, ale nie ma w tym szaleństwa i obłędu, nieobliczalności Cryptopsy z pierwszych dwóch płyt czy Once Was Not.

Można posłuchać, ale nie wrócę raczej - 6/10
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Zdecydowanie to nic nadzwyczajnego. Podpisuję się pod postem wyżej, bo nic innego nie wymyślę.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

As Gomorrah Burns to najlepsza płyta z Mattem na wokalu i dość solidny powrót, ale zupełnie nie zapada w pamięć. Być może to wina plastikowego brzmienia, które w połączeniu z gitarowymi wywijasami i klepaniem w wiadra Flo spływa po słuchaczu jak woda. A współczesny deathcore z chęcią bym zdelegalizował 8-) .
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Pogan696 pisze: rok temuA współczesny deathcore z chęcią bym zdelegalizował 8-) .
A jaki to jest "niewspółczesny" deathcore?
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom