Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Carcinoid

Vexatus

Obrazek
Zespół Carcinoid powstał w 2018 roku w australijskim Melbourne. Chłopaki i dziewczyna grają fenomenalny staroszkolny Death/Doom Metal, którego nie powstydziłby się nawet Cianide. :) Pod koniec 2019 roku zespół dorobił się świetnego pierwszego pełniaka "Metastatic Declination", na którym znajdziecie blisko 45 minut świetnego Death/Doom Metalu z charakterystycznym niskim growlem, obskurnym i surowym brzmieniem gitary i ciekawie wyeksponowanym basem. Coś pięknego. :)

PS - Na zespół naprowadził mnie @Hajasz, który kilka dni temu wrzucił linka do ich BC na szałtboksie, za co składam wielkie podziękowania, bo dzięki temu odkryłem płytę roku w kategorii Death/Doom. :)

Obrazek
Skład:
Jess - Bass (2018-present) Cracked Tapes, ex-Spawn
Carter - Drums (2018-present) ex-Bury the Existence, ex-Hobo Magic
Az - Guitars (2018-present) Creep Diets, Xenos, ex-Pregnancy, Brain Drain, Cracked Tapes, Pralines and Dick, ex-Emprica, ex-Reaper, ex-Journal of a Deadman, ex-Null the Void, ex-Where Did the Baby Go?
Josh - Vocals (2018-present) Dungeons of Blood, ex-Eternal Rest, ex-The Fevered
▼ Muzycy koncertowi
Mark Boulton - Vocals (2019) Contaminated, SHACKLΣS
Dyskografia:
2018 - Carcinoid [demo]
2019 - Metastatic Declination
2019 - Carcinoid / Gosudar [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ca ... 3540446389
BC: https://carcinoid.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No nie powiem abym się cieszył z tego, że kolega mi podpierdolił temat ale jak już to tylko wspomnę, że sporo tu jeszcze słychać Pungent Stench, Autopsy. Generalnie rok 2019 death metalem stał ale ten album rozjebał wszystko.
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo dobry album, bas naprawdę fajnie wyeksponowany :D Raczej wolne tempo, trochę przyspieszeń, grobowy wokal i słucha się świetnie.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

"Led to the Worms" to pierwszy singiel zapowiadający nową EP-kę "Encomium to Extinction". Materiał ukaże się 16 listopada nakładem Me Saco un Ojo Records .
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Odpalam zatem .