Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Hail of Bullets

Vortex

Obrazek

Obrazek
wikipedia pisze:Holenderska supergrupa wykonująca death metal, skupiająca się głównie na tematach związanych z II wojną światową. Powstała w 2006 roku z inicjatywy basisty Theo van Eekelena, perkusisty Eda Warby'ego, gitarzystów Stephana Gebédiego i Paula Baayensa oraz wokalisty Martina van Drunena.
Skład:
Theo van Eekelen - Bass (2006-2017) Siege of Power, ex-Minotaur Head, ex-Grand Supreme Blood Court, ex-Houwitser, ex-Thanatos, ex-Judgement Day, ex-First Class Elite
Ed Warby - Drums (2006-2017) Arjen Anthony Lucassen, Ayreon, The 11th Hour, Vuur, The Gentle Storm (live), Star One, ex-Aggressor, ex-Demiurg, ex-Gorefest, ex-Impact, ex-Valkyrie, ex-Elegy, ex-Orphanage, ex-Tempter, ex-After Forever (live)
Paul Baayens - Guitars (2006-2017) Asphyx, Siege of Power, Thanatos, ex-Cremation, ex-First Class Elite
Stephan Gebédi - Guitars (2006-2017) Thanatos, ex-Legion, ex-Second Hell
Dave Ingram - Vocals (2016-2017) Down Among the Dead Men, Echelon, Just Before Dawn, Ursinne, ex-Downlord, ex-Strangler, Troikadon, ex-Benediction, ex-Eyegouger, ex-Bolt Thrower
▼ Byli muzycy
Martin van Drunen - Vocals (2006-2015) Asphyx, Grand Supreme Blood Court, ex-Pestilence, ex-Death by Dawn, ex-Submission, ex-Bolt Thrower (live), ex-First Class Elite
▼ Muzycy koncertowi
Dirk Bruinenberg - Drums (2016) Patrick Rondat, Wicked Sensation, The 11th Hour (live), ex-Vulture, Place Vendome, ex-Bob Catley, ex-Ian Parry, ex-Elegy, ex-Abyss, ex-Adagio
Dyskografia:
2007 - Hail of Bullets [demo]
2008 - ...of Frost and War
2009 - Warsaw Rising [EP]
2010 - On Divine Winds
2013 - Imperial Anthems Vol. 11 [split]
2013 - III: The Rommel Chronicles

Nawet nie wiedziałem o rozbracie zespołu z Martinem. Szkoda, bo uwielbiam tego gościa, a samą kapelę zawsze lubię posłuchać. Tutaj próbka z nowym, nie byle jakim wokalem:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ha ... ets/105288
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Zespół zawiesił działalność. Nie, żeby mnie to jakoś specjalnie smuciło.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No to lypa, bo już tu liczyłem na nowy krążek, ale @yog ma racje nie ma się co smucić, na pewno zaraz powstanie nowy projekt z tymi samymi panami :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

yog pisze: 7 lat temu Zespół zawiesił działalność. Nie, żeby mnie to jakoś specjalnie smuciło.
A mnie owszem, bo Trójeczka była nad wyraz udana. I dobry kierunek obrali, ciekawsze utwory, zarazem cały trzon, to co najistotniejsze, zachowane.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.