Spodziewałem się, że temat o tych muzykantach znajduje się już na forum a tu proszę, myliłem się ja. Przypomniał mi się ten kapel w związku z przebojami tak dobrego Mitochondrion, zresztą ich krajan. Dlaczegóż to, zapytacie? Ano dlatego, że na drugim długograju kanadyjskiego Adversarial, czyli Death, Endless Nothing and the Black Knife of Nihilism (dla przyjaciół D.E.N.A.T.B.K.O.N.) udało się temu państwu ugryźć ten tort od jeszcze innej strony i to chyba nawet tej z większą ilością nadzienia. Cały album to stado fruwających, oślizgłych poczwar, które na wpół przysłonięte cieniem czegoś ogromnego i postrzępionego atakują oszołomionego słuchacza z dziką nienawiścią próbując wypruć mu wnętrzności. Przez wszystkie kawałki muzyka pędzi, ryczy, chłoszcze, przysiada i znowu naciera z nieokiełznaną furią a jednak przy każdym jednym z tych wszystkich kawałków słuchacz chce jeszcze więcej, bo te dzikie, pełne nakurwu utwory nadają się do nucenia przy goleniu wręcz. Tak, niesamowicie dużo tu tej nośnej przebojowości, nie zaprezentowanej jednak w formie radosnych, słonecznych potupajek przysłoniętych zagruzowanym brzmieniem i non stop tłuczącymi centralami, tylko najszlachetniejszej melodii, totalnie ponurej a jednak kurewsko pięknie płynącej. Tak powinno się grać dziki, ekstremalny metal śmierci żeby nie zaczynał się stawać karykaturą samego siebie a jednocześnie nie przechodził w z gruntu bardziej ekstremalne formy muzyczne.
PS. Debiutu nie znam, ale udało mi się zobaczyć na żywo i chociaż ruch sceniczny dosyć biedny, to muzycznie się jak najbardziej obroniło, czemu zresztą trudno się dziwić

Skład:
M.M. - Bass (2007-present) Paroxsihzem, ex-Dead of Winter, ex-Nuclearhammer, ex-'. . . [ l ]ight am I' . . ., ex-Morbid Ceremony
E.K. - Drums (2007-present) ex-Horde of Worms, ex-Lapidate, ex-Twilight Hammer (live), ex-Giant Set of Balls
C.S. - Vocals, Guitars (2007-present) Sentient, Azothyst, ex-Paroxsihzem (live)
Dyskografia:
2008 - Thralls [demo]
2010 - All Idols Fall Before the Hammer
2011 - Prophetic Plain of Abyssal Revelation [EP]
2012 - Initiated in Impiety as Mysteries [split]
2014 - Warpit of Coiling Atrocities [split]
2015 - Death, Endless Nothing and the Black Knife of Nihilism
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ad ... 3540273266
BC: https://darkdescentrecords.bandcamp.com/music