HUMAN
Tormentor

Franctic Amber

HUMAN

Obrazek
Na zespół trafiłem całkowicie przypadkowo, przesłuchując utwory mistrzów z Cannibal Corpse w wykonaniu młodych kapel, a dokładnie zabijający do dziś Hammer Smashed Face w wykonaniu właśnie Franctic Amber. Dosyć dobre i przede wszystkim mocne granie, nie monotonne i zagrane z pomysłem, mocny wokal głównie growl lecz nie zawsze. Trochę wydawnictw na koncie, w tym dwa długograje. Zespół aktywny, trochę koncertów ma na koncie w tym występ na Wacken. W zeszłym roku wyszedł Ballatrix, który na tyle mnie zaintrygował, że postanowiłem założyć temat. Zapraszam do zapoznania się.......... Taki melodic to do końca nie jest ha!ha!.

Skład:
Mio Jäger - Guitars (lead) (2010-present) ex-Ice Age, ex-Jayce Landberg, ex-Arcane Reality (live)
Elizabeth Andrews - Vocals (2010-present)
Madeleine Gullberg Husberg - Bass (2014-present) ex-Dwarf
Mac Dalmanner - Drums (2014-present) Immersed in Blood, ex-Flagellation, ex-Genocrush Ferox, ex-Pandemonic, ex-Remasculate, ex-Decadence, ex-Bloodshed, ex-Insision, ex-Spazmosity, ex-Plague Divine (live), ex-Mister Misery
Milla Olsson - Guitars (2018-present) Nårdegaist, Mental Mercury, ex-RauK, ex-Stenhårdz
▼ Byli muzycy
Mary Säfstrand - Guitars (2008-2018) ex-Serpent
Sandra Stensen - Bass (2010-2014) Festerguts, Nekrodelirium, ex-Martyrium, ex-Silent Witness (live)
Emlee - Drums (2010-2011)
Erik Röjås - Drums (2011-2014) Claymords, Ondskapt, Sterbhaus, ex-Svartblod, ex-Black Altar, ex-Decadence, ex-Nekrodelirium, ex-Netherbird, ex-Riket (live)
▼ Muzycy koncertowi
Erik Röjås - Drums (2011) Claymords, Ondskapt, Sterbhaus, ex-Svartblod, ex-Black Altar, ex-Decadence, ex-Nekrodelirium, ex-Netherbird, ex-Riket (live)
Mona Lindgren - Guitars (2016)
Milla Olsson - Guitars (2017-2018) Nårdegaist, Mental Mercury, ex-RauK, ex-Stenhårdz
Dyskografia:
2010 - Wrath of Judgement [EP]
2012 - Bleeding Sanity [single]
2012 - Ghost [single]
2014 - Burning Insight [single]
2015 - Burning Insight
2017 - Graínne Mhaol [single]
2019 - Scorched Earth [single]
2019 - Jōshitai [single]
2019 - Bellatrix

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fr ... 3540326749

Tagi: