O taki mega zajebisty klasyk w moim magicznym pudełku wynalazłem. Białostocki Presticide Lust to doom death metalowy wyziew, którego charakterystycznym znakiem rozpoznawczym był mówiąco rzygający wokalista Khronoss. Muzycznie to totalnie ciężki decior w doomowej oprawie.
Albumu po sobie nie zostawili ale za to kilka taśm demo a każda z czasem dużego albumu. Mam tylko trzy ostatnie dema a każde lepsze od poprzedniego.
Wyraźnie słychać rozwój zespołu i mam wrażenie, że na ostatnim materiale z 1996 roku Plague of Imaginary Gods pan wokalista osiągnął szczyt bulgotu.
Nie opierdalać się tylko słuchać bo materiały dobrze brzmią i trzeba je znać. Można jedynie ubolewać, że nikt nie chce tego wydać na jakimś składaku i jak nie wszystko to chociaż ostatnie dwa killery.
Skład:
Mały - Bass ex-M.A.R.T.Y.R., ex-Parodie Sacrass, ex-Divine Weep, ex-Squash Bowels, ex-Immemorial Ages
Maćko - Drums ex-Enormity, ex-Dethroner, ex-Celebration
Badyl - Guitars (R.I.P. 2007) ex-Enormity, ex-Dethroner
Khronoss - Vocals ex-Enormity, ex-Dethroner
▼ Byli muzycy
Wysa - Drums
Cyjan - Drums Dead Infection, Evil Machine, ex-Spineless, ex-Front Terror, ex-Incarnated, ex-Terminator, ex-DDT (live), ex-707, ex-No Hope, ex-Poison Dreams
Adam Radziszewski - Drums ex-Immemorial Ages, ex-Total Eclipse, ex-Via Mistica, ex-Calm Hatchery
Pająk - Guitars
Męczennik - Guitars ex-M.A.R.T.Y.R.
Langus - Guitars
Kelner - Guitars (1992) ex-Terminator, ex-Dead Infection, ex-Incarnated, ex-Markiz de Sade
Mały - Guitars (1992) ex-Terminator, ex-Dead Infection
Cyjan - Drums Dead Infection, Evil Machine, ex-Spineless, ex-Front Terror, ex-Incarnated, ex-Terminator, ex-DDT (live), ex-707, ex-No Hope, ex-Poison Dreams
Adam Radziszewski - Drums ex-Immemorial Ages, ex-Total Eclipse, ex-Via Mistica, ex-Calm Hatchery
Pająk - Guitars
Męczennik - Guitars ex-M.A.R.T.Y.R.
Langus - Guitars
Kelner - Guitars (1992) ex-Terminator, ex-Dead Infection, ex-Incarnated, ex-Markiz de Sade
Mały - Guitars (1992) ex-Terminator, ex-Dead Infection
1992 - Church Dead Scum... Now Bites the Dust [demo]
1992 - Rehearsal Tape [demo]
1993 - Live at ACK [demo]
1994 - Pride of Ignorance [demo]
1995 - Necross [demo]
1996 - Plague of Imaginary Gods [demo]
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pr ... 3540256449