Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Disembowel (US, Oregon)

Pioniere

Obrazek
Disembowel to młoda formacja deathmetalowa pochodząca ze Stanów utworzona w 2016 roku w Portland w stanie Oregon przez trzech przyjaciół: perkusistę i wokalistę Sergio, basistę Abrama i obsługującego gitary Gage. Trio do tej pory dorobiło się trzech demosów oraz debiutanckiego pełniaka Echoes of Terror wydanego kilka dni temu na kasecie, CD oraz jako Digital przez kalifornijskie Maggot Stomp Records.

Muzycznie chłopaki hołdują starej szkole grania średnio tempowego Death Metalu, gdzie nie ma miejsca na zbędne wypełniacze, ani też na żadne innowacje. Jest za to zalewający uszy słuchacza nasycony na maksa brudem oraz ohydą mroczny i barbarzyński feeling, zaczerpnięty niczym wprost z muzy takiego Autopsy, połączonej z dusznością wczesnego Incantation i odrobiną pędu wczesnego Bolt Thrower, tworząc tym samym ociekający krwią, bulgoczący monolityczny DM-owy wyziew.

Skład:
Abram - Bass (2016-present) Raptor, Servant Girl Annihilator
Sergio - Drums, Vocals (2016-present) Menacing Terror, ex-Maniak, ex-Excruciator, ex-Mangled Corpse
Gage - Guitars (2016-present) ex-Maniak

Obrazek
Dyskografia:
2016 - Rehearsal Demo [demo]
2016 - Dramatic Decay [demo]
2017 - Echoes of Terror / Putrified Remains [demo]
2020 - Echoes of Terror

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... 3540424829
BC: https://wearedisembowel.bandcamp.com/music
BC: https://disembowel-maggotstomp.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Zarzuciłem sobie na Tidalu ostatnio. Wszystko poprawne, z feelingiem, ale niestety mnie nie chwyciło. Chociaż nie wykluczam, że dam jeszcze szansę. Mówię o długograju.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Na razie posłuchałem sobie raz, z bardzo pozytywnymi wrażeniami. Ciężko dodać coś więcej do tego co Pioniere. Dobra, wulgarna jazda.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pioniere pisze: 5 lat temu Muzycznie chłopaki hołdują starej szkole grania średnio tempowego Death Metalu, gdzie nie ma miejsca na zbędne wypełniacze, ani też na żadne innowacje.
No i bardzo dobrze, bo tego typu muzyka nie potrzebuje żadnych innowacji. :) Debiut im wyszedł całkiem nieźle - może dupy nie urywa, ale wszystko jest na miejscu i słucha się tego bardzo przyjemnie. Na "Echoes of Terror" warto zwrócić uwagę przede wszystkim na dobre wokale (tym bardziej szacun, że gardłowym jest perkusista) i pracę gitarzysty, którego gra to niby taka oczywista oczywistość, ale tak naprawdę znajdziecie na tej płycie bardzo dużo świetnych riffów. Całkiem udany debiut chłopaki wysmażyli. Jedyne co im nie wyszło to okładka, która jest strasznie kiczowata i kompletnie nie pasuje mi do zawartości muzycznej. :)
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Też mnie ta okładka nie zachęciła od włączenia i zwlekałem przez kilka dni z odsłuchem, ale w sumie, gdy zajrzałem na ich własny BC z demosami i zobaczyłem foto chłopaków w koszulkach Immolation, Possessed i Obituary od razu zabrałem się za odsłuch ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja tak czasem mam, że kiepska okładka potrafi mnie skutecznie zniechęcić do odsłuchu. W drugą stronę też to działa, bo zdarzało mi się czasem kupić płytę tylko dlatego, że spodobała mi się okładka. :)
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Całkiem fajne napierdalanie. Połączenie nieprzesadnej szybkości z klimatami Incantation. Kilka na prawdę kozackich riffów tam im wyszło, a kawałek "Echoes" rozpiernicza.
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Mogę tylko powiedzieć, że kolejne odsłuchy dają coraz więcej radochy.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian