Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Cancerfaust

Vexatus

Obrazek
Zupełnym przypadkiem natknąłem się dzisiaj rana na taki oto zespół. Cancerfaust pochodzi z Poznania i gra oczywiście Death Metal. Chłopaki mają na koncie jak do tej pory tylko dwie EPki. W tym wypadku mała ilość materiału przekłada się na jego jakość, bo obie EPki to całkiem niezły Death Metal z dużą ilością dobrych riffów, całkiem niezłym brzmieniem i bardzo dobrym wokalem. Deathmetalowych płyt pochłaniam od jakiegoś czasu coraz mniej, ale obu płytek słuchało mi się bardzo przyjemnie.

Obrazek
Skład:
Kornel Maniewski - Bass
Adam Stodolny - Guitars
Michał Pera - Guitars
Łukasz Wołodkiewicz - Drums (2018-present) Mesmerized, Open Hell, ex-Demonic Slaughter
Tomasz Fabiszak - Vocals (2018-present)
▼ Byli muzycy
Oktawiusz Marusiak - Drums (?-2018) Above Aurora, Martwa Aura
Maciej Szmigielski - Vocals (?-2018) Burn Them All, ex-Sphere
Dyskografia:
2016 - Killing Spree [EP]
2018 - Watching You Die [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ca ... 3540414043
BC: https://cancerfaust.bandcamp.com/music
deathwhore
Tormentor

deathwhore

W sumie aż się zdziwiłem, że sam chłopakom tematu nie założyłem, bo wydawało mi się, że to robiłem :D

Mam pewien zgrzyt odnośnie wypowiedzenia się, więc może skwituję to w taki sposób: ja bym inaczej aranżował wokale. Mroczny i dość szybki death metal, ja bym tu widział ryki w stylu Dead Congegation albo John'a McEntee. Tomasz dla odmiany jedzie bardzo rytmicznie, technicznie w porządku, równo w punkt. Ale ten styl growlowania bardziej by mi leżał w muzyce bliższej klimatom tech/ brutal dm, niż bardziej klasycznego death. Poza tym faktycznie lubię ich słuchać, no i kiedyś tam chłopaków poznałem - naprawdę łebskie muzykanty.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Też myślałem, że defcio zakładał im temat, ale może to było jeszcze na starym forum.

W każdym wypadku, w każdym razie, tymczasem, zapowiedziano debiutancki album Cancerfaust nazwany Let the Earth Tremble, który zdobi obrazek Mariusza Lewandowskiego zapewne, zaś wyda go Godz ov War na pewno.

Obrazek

Poniżej kawałek Into the Void:

Destroy their modern metal and bang your fucking head