Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Nekrovault

Szajtan

Obrazek

Obrazek

Wpadło mi zupełnym, można rzec, przypadkiem, przy choleryczno-delirycznym klikaniu prostokątów na jutubie. Pierwszy rzut oka - wydaje Van, coś dobrego wietrzę, kurwa jego raz, a niech to! Drugi rzut oka - treściwe logo, takie lekko obśmierdnięte zwłokami, dobrze wróży. Pierwszy rzut ucha - wow, nie dość, że to - jak się już spodziewałem - obsrany, tchnący starymi książkami i śmietanowymi skrzepami zostającymi przy wieczku death doom, to brzmi w sposób, który obala z nóg, rzecz warta wyraźnego wyróżnienia. Nekrovault i ich pełny debiut "Totenzug: Festering Peregrination", to klasyczny ciężarowiec z łamiącą łeb bez kozery produkcją, który, nie wybijając się na konkretnym polu z szeregu podobnych obrzydlistw, zagnieżdża się we łbie na dłużej. Sprawdź.

Skład:
P. - Bass, Vocals Khaos, Motörcult, Niht, Nocturnal Weed, Volcanic, Sacroscum (live)
V. - Drums Graven, ex-Chaosreign, ex-Nocti Vagus, ex-Nordwind, ex-Totenreich, ex-Revel in Flesh
S. - Guitars Niht
SS. - Guitars (lead) Khaos, Massive Demolition, Sacroscum, Blackevil (live), Niht (live), ex-Hate Preacher

Dyskografia:
2018 - Obscure [EP]
2019 - Cursed by Ascended Darkness [EP]
2020 - Totenzug: Festering Peregrination

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ne ... 3540437376
BC: https://nekrovault.bandcamp.com/music
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ta płyta jest niezła, ale tak jak kiedyś gadaliśmy na shoucie z Pionierem - dziwne są te momentami wjazdy pod jakiś melodeath, nie pamiętam już dokładnie w których to utworach, ale są ze 2-3 takie patenty na płycie, że robi się słodkawo i gdzieś tak bardziej pod koniec wpada to w taki banał, że płyta istotnie zapada w pamięć, ale przez taki właśnie negatywny wyróżnik. Ogólnie ok, taka jazda pod przebojowe i prostsze Incantation.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Jak dla mnie jest to dobry debiut. Zagrany nie tylko pod "prostsze" Incantation, ale też Morbid Angel chwilami okraszonego melodyjnym posmakiem Dissection.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No dobry, nie mówię, że niedobry, ale specjalnie bym tego nie szukał, żeby zamówić, może przy okazji większej paczki bym dorzucił, a i to bym się mocno zastanawiał.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Dzisiaj to obsłuchiwałem i generalnie przez większość płyty wieje nudą i chyba właśnie na przekór temu co mówił Kudłaty Michaś najlepiej im wychodzi kiedy grają melodyjnie bo ja tam akurat różowego grania Dissection nie słyszę ale za to sporo Edge Of Sanity z takich płyt jak The Spectral Sorrows i Purgatory Afterglow i gdyby w takim klimacie był cały ten album to byłaby istna petarda a tak mamy 80% death metalu do ziewania i 20% death metalu do sprzedania komuś kilku kujawiaków. Fakt logo i okładka zachęcające ale środek już niekoniecznie. Tak jakoś w ciemno zarezerwowałem ten album ale po lekturze całodniowej odpuściłem bo radochy nie ma.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Bardzo dobry zespół. Nie słyszałem tej drugiej epki ale "Obscure" i pełna płyta są świetne i warte uwagi.

Mi te zapędy w melodie nie przeszkadzają, nie ma tego zbyt wiele, a czymś się chociaż wyróżniają jako zespół z tych klimatów. Każdy utwór ma jakiś motyw, który wyróżnia go na tle innych, nadaje charakteru. Nie zlewa się wszystko w jedną papkę.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Florianek pewnie się uraduje z tego info, że 26 listopada wychodzi nowa EP'ka Nachhut: Toward the Towering Tomb.

Obrazek

No i można by z tej okazji zajebać sobie loda w środek czoła gdyby nie to, że owy materiał to odrzuty z sesji do debiutu.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Dwa kawałki ostrej jak brzytwa muzy.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.