Molotow 666
Tormentor

Effect Murder

Molotow 666

Obrazek

Obrazek

Polska. Białystok. Start 2001. Kapela godna odnotowania za album z 2010... "Architects Of Sense". Bardzo dobre plyciwo im wyszło... 8 numerów które uderzają w polityczno-społeczne tematy... Gdzieś około 2012 słuch po nich zanika... Szkoda bo potencjał mieli...

Skład:
Dehumanizer - Bass
Grzegorz "Gregor" Hiero - Drums Gunsen, ex-Nammoth, ex-High Blood Pressure (live), ex-Parricide (live), ex-Hellraizer, ex-Lollipop
Jacek "Johny" Bartnicki - Guitars ex-In Extremis, ex-Via Mistica
A.D. Rotten - Guitars ex-Eileithyias, ex-Hellraizer, ex-Diseased
Stania - Vocals Enfeeblement, ex-Manipulation
▼ Byli muzycy
Maciej "Bzyk" Dolhinko - Drums (2001-2005) ex-Markiz de Sade, ex-Hellraizer
Konrad "Darnoghk" - Vocals (2001-2005) Neuropathia, ex-Heuresis, ex-The Growling Stones
Rafał - Bass (2002-2003) Cinis, Entropia, ex-The Growling Stones
Kamil - Bass (2003-2004)
Arek - Guitars (2003) Incarnated, Markiz de Sade
Dyskografia:
2001 - Pathology of Society [demo]
2003 - Rehearsal Murder Live [demo]
2004 - Portrait of Fanatic
2004 - Cortex / Pathology of Society [split]
2005 - Imanusi / Blinded [split]
2005 - Imanusi [EP]
2007 - Dehumanize [single]
2007 - Death Alive [video]
2010 - Architects of Sense

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ef ... rder/18372
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Tak, ostatnia płyta zdecydowanie im wyszła, kompletnie nie pamiętam poprzedniczek, ale "Architects of Sense' leży na półce.

Zdaje się, że rozsypali się po prostu życiowo - zarobkowo, jak x innych kapel. Szkoda, nie szkoda, ale oni mieli chyba wyjebane jajca na to. Pozerzy.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Kuuuurde, ta ostatnio to rewelacyjne płyciwo! Bardzo regularnie i z checią wracam...aż trudno uwierzyć, że to już 10 lat od niej minęło i żal, że się rozsypała kapela 😕
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Tak, a najbardziej zapadł mi w pamięć otwieracz "Fuck the World of Media".
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Wspomnień czar. Kiedy stawiałem w temacie muzyki pierwsze kroki i szukałem swojej bajki, kolega podarował mi demko "Pathology of Society". Ta wkładka z trupami i opisami! Muzycznie jednak death/ grind okazał się mi dalszy od pomalowanych farbką ryjów, dlatego późniejszej tfurczości zespołu nie znam, ale to demko jeszcze chyba gdzieś zbiera kurz i może do niego wrócę, bo to trochę jak z tym ciasteczkiem we "W poszukiwaniu straconego czasu" Prousta. Tyle, że EM wywołuje nieco inne reminiscencje. O jabolach, obmacywaniu brudnych metalówek, które myliły sztukę robienia makijażu z sypaniem miału węglowego do oczu, potwornych kacach i szlajaniu się z flaszką wódki w łapie nocą po całym mieście. W sumie tematy dla Odraz i Gruzji.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.