HUMAN
Tormentor

Hell-Born

HUMAN

Obrazek
Muzyka tworzona przez Hell-Born nie jest zbytnio skomplikowana, technicznie na odpowiednim poziomie, ale bez fajerwerków, niezaprzeczalnie chwyta za ryj i rzuca o ścianę. W tym roku ma wyjść nowy album na który czekam.

Skład:
Adam "Baal Ravenlock" Muraszko - Drums, Vocals (1996-2001), Bass, Vocals (2002-present) Nekkrofukk (live), ex-Damnation, ex-Behemoth
Leszek "Les" Dziegielewski - Bass (1996), Guitars, Vocals (backing) (1996-present) ex-Damnation, ex-Behemoth, ex-Evil Death
Diabolizer - Drums (2019-present) Deathvasstator, Distres, Goathrone, Moloch Letalis, Morbid Winds, Mordhell, Necrosadist, Throneum, Urwerk, Zmora, ex-Cuntfuck, ex-Moloch, ex-Martwa Aura, ex-Freezing Blood
▼ Byli muzycy
Basti - Drums ex-Spinal Cord, ex-Witchmaster, ex-Devilyn
Krzysztof "Mały" Jankowski - Drums ex-Enterprise, Explozer, ex-Syper Force, ex-Grin, ex-Metal Rain, ex-Ghost, ex-Gryn, ex-Noizzer
Necrolucas - Drums Anima Damnata, Devilpriest, Mord, Temple Desecration (live), ex-Blitzkrieg, ex-Witchmaster, ex-Shemhamforash
Dino - Guitars (lead) Jack Crusher, ex-Dogma, ex-Necrobiosis, ex-Spinal Cord, ex-Trauma (live), ex-Mysteria, ex-Devilyn, ex-The Abyss, ex-Shaker, ex-Yutro
Jacek "Jeff" Kubiak - Bass, Vocals (backing) (2000-2001), Guitars, Vocals (backing) (2002-2020) ex-Damnation
Paul - Drums (2006-?) Antigama, Batushka, Faust, Pyorrhoea, Belphegor (live), Nargaroth (live), Nerve (live), Obscure Sphinx (live), Symbolical (live), Soul Snatcher, ex-Crionics, ex-Hazael, ex-Horn Impaler, ex-No Emotions (live), ex-Christ Agony, ex-Hate, ex-Lost Soul, ex-Redemptor, ex-Thy Disease, ex-Vader, ex-War-saw, ex-Deathbringer (live), ex-Decapitated (live), ex-Deivos (live), ex-Thunderwar (live), ex-Virgin Snatch (live), ex-Interior, ex-Rootwater, ex-Timo Tolkki's Infinite Visions
▼ Muzycy koncertowi
Jacek "Jeff" Kubiak - Guitars, Vocals (backing) (2020-present) ex-Damnation

Dyskografia:
1996 - Hell-Born [EP], Pagan Records
2001 - Hellblast, Pagan Records
2002 - The Call of Megiddo, Conquer Records
2003 - Legacy of the Nephilim, Conquer Records
2006 - Cursed Infernal Steel, Conquer Records
2008 - Darkness, Witching Hour Productions
2019 - Hellbound Hearts [split], Putrid Cult
2021 - Natas Liah, Odium Records

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Hell-Born/4806
BC: https://paganrecords.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Hahaha w temacie Hell-Born cisza jak makiem zasiał. Ja myślałem, że tu jednak siedzą metalowcy a tu kurwa same gnidy jednak.

Powinienem razem z Baal'em i Les'em jednak sprzedać tuzin kujawiaków na dupska tej chamskiej hołoty.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Canidia
Fallen Angel Of Doom

Canidia

Hajasz pisze: 4 lata temu Hahaha w temacie Hell-Born cisza jak makiem zasiał. Ja myślałem, że tu jednak siedzą metalowcy a tu kurwa same gnidy jednak.

Wszyscy wolą siedzieć w tematach o Twojej ulubionej Batuszce czy tam innym Behemocie :(

Ja uważam, że Hell born gra fajnie, ale niczym kompletnie się nie wyróżnia na tyle, żebym skakała z ekstytacji. Mam nawet gdzieś ich koszulkę z koncertu, który zagrali przed Protectorem bodajże. Nie powiedziałabym bynajmniej, by ich muzyka rzucała mną o ścianę, ale niezaprzeczalnie jest to death metal na satysfakcjonującym poziomie. No i zawsze mieli dobrych bębniarzy.
yog pisze: 5 lat temu Jebać wasze zdanie w takim razie.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Hell-Born i Odium Records prezentują premierowy singiel "Axis of Decay” z nowej płyty "Natas Liah”, która zapowiadana jest na styczeń. Klip można obejrzeć poniżej:

Ruszył również pre-order płyty. Ukaże się ona jako 6-panelowy digipack z 16-stronicową książeczką, na wszystkich platformach streamingowych oraz jako gatefold Lp, 180gr, czarny z plakatem A3, limitowany do 234 sztuk i wersja die hard - biały z naszywką i naklejką, limitowany do 66 sztuk. Pre-ordery można składać na: www.odiumrex.com/webshop

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi singiel z nadchodzącego albumu Hell Born "Natas Liah" z gościnnym udziałem Waszego ulubieńca. „Blakk Metal” jest trybutem dla starej sceny black/death metalowej.

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Z ciekawości sprawdziłem wczoraj poniższy wałek i jest jakiś taki średni. Niby jestem ciekaw całego albumu, ale mam też obawy że może wyjść właśnie przeciętnie.
Odium Humani Generis
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Nie wyszło przeciętnie to pewne, bardzo dobry bas i diaboł w sercu, twardy materiał w pozytywnym znaczeniu bez innowacji, wokalnie bardzo dobrze. Stary dobry Hell - Born, po prostu matal a nie to co jest modna i sprzedaje się dobrze.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

Kawałek jest spoko. Typowy, taka Oda Do Black Metalu. W sumie brakowało takiego sztampowego strzału i dobrze, że Hell-Born się przebudziło. Zobaczymy co z tego wyjdzie? Nergal jakoś się nie wyróżnia w tym kawałku.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami drugi singiel jest wyjątkiem niereprezentatywnym dla całej płyty. Ja bym nawet stwierdził, że dość chujowa ta piosenka.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

W końcu nastał ten dzień. Premiera powrotnego albumu Hell Born „Natas Liah” połączona z 51 urodzinami Lesa. Można chwalić, krytykować, a nawet kupować płytę! W Polsce oficjalna dystrybucje prowadzi Putrid Cult.

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Rzetelny album. Nikt z fanów nie będzie zawiedziony. A czy ja go kupię? To już inna sprawa. Jest spora konkurencja do mojego portfela. Niemniej mam do nich słabość. Zatem pewnie będzie kupiony za jakiś czas.

Za to muzycy mogą śmiało sobie spojrzeć w lustro i uznać, że po tylu latach nagrali kolejny udany album. Bez zbędnych zmian, dziwnej ewolucji.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Spora szansa, że znów się skład posypie, niestety. A przynajmniej będzie znów przerwa w funkcjonowaniu. Nie tylko HellBorn.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy merch od HELL-BORN!!!

Obrazek
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Odium Records zaprezentowało nową, specjalną wersję limitowanego winyla Natas Liah. Gratka dla kolekcjonerów oraz fanów, którzy dotąd nie zdążyli zaopatrzyć się w wydanie w/w albumu na szlachetnym nośniku.

Obrazek
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Hell-Born konsekwentnie gra swoje. Hell-Born (EP) z 1996 miażdży, szkoda, że nie ma reedycji na CD.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Ostatnio zarejestrowany koncert

HELL-BORN - Live in Chorzów 2022
2022/04/02 Chorzów, Poland
Leśniczówka

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Hell is coming...
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Nowy album się wykuwa!
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

deathcrush pisze: rok temu Nowy album się wykuwa!
I bardzo dobrze! :twisted:
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Wywiad z Baalem.
Awatar użytkownika