Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Kommand

Pioniere 4 lata temu

Obrazek
Kilka dni temu za sprawą Maggot Stomp ukazał się debiutancki album kalifornijskiej deathmetalowej hordy Kommand. W związku z tym postanowiłem nieco was zachęcić/ułatwić zapoznanie się z ich muzą. Grupa pochodzi z Los Angeles i powstała stosunkowo niedawno, gdyż pięć lat temu, na swym koncie wydawniczym odnotowując oprócz wspomnianego debiutu dwie demówki i kompilacje tychże, wydaną podobnie jak i debiut przez młodą i prężną undergroundową lokalną wytwórnie, Maggot Stomp.

Muzycznie Amerykanie hołdują starej szkole DM-u, złotej ery rozkwitu gatunku. Słuchając Terrorscape mam wrażenie, jakby nagle po latach, odnalazł ich album, jako ten, który umknął mi gdzieś we wczesnych latach 90-tych z katalogu Earache Rec.

Wspomniany wyżej debiutancki krążek trwa niespełna 24 min, zawierając sześć kompozycji, w których nie ma miejsca na zbędne wypełniacze, intra, czy też rozbudowane pasaże. Jest za to, solidny OS-owy napierdol, który już od pierwszych sekund przypadł mi do gustu i myślę, że wam też przypadnie, gdyż z wpływów słychać tu zarówno zasłuchanie się w ciężkiej brytyjskiej artylerii w formie Bolt Thrower, jak i zespołach z fińskiej sceny takich jak: Demigod, Convulse, czy Abhorrence - inspiracje ostatnim z wymienionych potwierdza nawet poniższa fota zespołu.

Obrazek
Skład:
Sam Bosson - Drums (2015-present) Blazing Eye, Cønditiøn, Dirty & His Fists, Human Particle, Leather Slave, Lock, The Sauce, Warfare, ex-Power Trip (live), ex-DNF, ex-Skin like Iron, ex-Trash Talk
Ian Logan - Guitars (2015-present) ex-Raw Moon, Aerosols, Cønditiøn, Fugitive, Heaven and Earth Magic, Hoax, Lock
Jesse Sanes - Vocals (2015-present) Fejhed, Free the Land, Hoax, JH1.FS3
Tim Shriver - Bass (2017-present)
Sam Shriver - Guitars (2017-present) Mortal Wound, Lake of Blood, ex-Doctorshopper

Dyskografia:
2017 - Demo 2016 [demo]
2018 - Demo 2018 [demo]
2019 - The Demos [Compilation]
2020 - Terrorscape

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Kommand/3540427749
BC: https://kommand-maggotstomp.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/Kmmndmusic

Tagi:
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Niezłe, posłuchałem ze 4 razy, ale nie rozjebało mnie aż tak jak na początku mi się wydawało. Za dużo Bolt Thrower w tym.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

31. marca ukaże się drugi album zatytułowany Death Age. Znajdzie się na nim 6 numerów, a dwa z nich można już sprawdzić w sieci.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan tydzień temu

"Death Age" to sprawnie skomponowany, świetnie nagrany, lecz generyczny i wtórny do bólu album, o którym trudno mówić w innych kategoriach niż trybut dla nieśmiertelnych gatunkowych klasyków, jak Bolt Thrower, Sinister czy Malevolent Creation. To obecnie zbyt mało, aby w zalewie znakomitych death metalowych płyt mógł zaistnieć szerzej, po kilkukrotnym przesłuchaniu albumu, w pamięć nie wrył mi się jeden riff czy blastbeat.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Wróć do „Death Metal”