Zwrocilem uwage.MA.Graja se Black Metal w jakis tam zespolikach.Slabo im Moim zdaniem idzie,chyba ze sie myle.Cryptae to wedlug Mnie zajebisty Gruz Smierc Metal.
W Muzyce Cryptae jest wiecej szalenstwa niz w Muzyce Portal.Tak Ja to odbieram.DiabelskiDom pisze: ↑3 lata temu Jak dla mnie to jednak jest trochę tych wspólnych mianowników. Gęstość aranżacji, połamane struktury, zamulone i chaotyczne brzmienie. Swego rodzaju novum są te okołoambientowe dodatki.
Ogólnie można te zespoły ze sobą porównać, z tym, że Portal jest lepszy, bardziej dopracowany i bardziej szalony.
Do tego specyficznie przesunięte akcenty, tak nienaturalnie na "raz", ewentualnie piłowany jakiś dysonansowy dwudźwięk, podobne brzmienie, tylko jest to wszystko nieco prostsze i bębny jadą mniej gęste patenty. Ogólnie łatwiejsze w odbiorze. Coś trochę jakby krzyżówka Portal z Undergang momentami. Niezłe w sumie, można posłuchać.DiabelskiDom pisze: ↑3 lata temu Jak dla mnie to jednak jest trochę tych wspólnych mianowników. Gęstość aranżacji, połamane struktury, zamulone i chaotyczne brzmienie. Swego rodzaju novum są te okołoambientowe dodatki.
Ogólnie można te zespoły ze sobą porównać, z tym, że Portal jest lepszy, bardziej dopracowany i bardziej szalony.