Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Goat Tyrant

Vexatus

Obrazek
Ktoś dzisiaj w szałcie wspomniał o nowym materiale tego projektu. Spodziewałem się jakiegoś nowego splita, a tu pełniak wleciał. :) Goat Tyrant istnieje i pogrywa sobie podobno od 2000 roku. Na koncie pomimo długiego stażu mieli do tej pory tylko kilka demówek i dwa splity (w tym jeden nawet całkiem udany z Cultes des Ghoules). Panowie na dwudziestolecie działalności dorobili się wreszcie pierwszego pełniaka "Into the Greater Chasm". Co my tu mamy? OS Death Metal z wpływami Black i Thrash - prosty i wtórny aż do bólu, ale słucha się tego całkiem przyjemnie. :) Może kogoś zainteresuje i komuś się spodoba...

Obrazek
Skład:
M.D. - Drums, Vocals Poisoned, Putrid Evil, Temple of Shades, Witchfuck
W.W. - Guitars, Bass, Vocals
▼ Muzycy koncertowi
Piotrek - Bass (2010-present), Guitars (2010) Poisoned
Dyskografia:
2004 - Rehearsal XII.2004 [demo]
2006 - Necromantical Curse [demo]
2007 - Gate to the Necro [demo]
2008 - Demo 2008 [demo]
2009 - Conjurers of Archaic Powers [split]
2010 - Thy Summoning of Three Demonic Rituals [kompilacja]
2012 - The Darkside's Calling into the Crypts of Oblivion [split]
2020 - Into the Greater Chasm
2021 - Towards the Threshold of Death [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Goat_Tyrant/90404
BC: https://fallentemple.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Tak, to ja o nich wspominałem w shitboxie. Kapela siedzi w sumie dalej w podziemiu, bo mam wrażenie że raptem pięć osób na krzyż (odwrócony) ich słucha. Ja poznałem przy okazji wspomnianego splitu z kultem golasów. Zacne grane, proste old-schoolowe i gładko wchodzące, niczym zimny browar w upalny dzień.

Co panowie grają już w sumie @Vexatus opisał, od siebie dodam tylko, że słychać wyraźnie słuszne i klasyczne inspiracje. Tak zasadniczo to maniacy grają dla maniaków (pisząc to unoszę głowę jak Black Winds).

Ja posiadam składaka "Thy Summoning of Three Demonic Rituals" wydanego na cedeczku przez niezawodne Hellthrasher Productions. Swoją drogą bardzo eleganckie wydanie, polecam. Pełniaka zatem sprawdzę niebawem. Choć od bardzo dawna nic nie wypuszczali, to nie spodziewam się wolty stylistycznej ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kapelę znam tylko z uroczego splita z CdG (gdyby ktoś miał na sprzedaż winyl to proszę do mnie uderzać), płyty do tej pory nie udało mi się obadać niestety, ale na pewno nadrobię, a tymczasem Fallen Temple zapowiada kolejne wydawnictwo, tym razem MCD Goat Tyrant o tytule Towards the Threshold of Death. Taki flyersik:

Obrazek
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nadrabiaj, nadrabiaj. Dołek to gość, który zajebiście czuje metal i jeżeli muza nie wymaga zbyt dużo umiejętności technicznych (bo mistrzem garów to on, umówmy się, nie jest) to gwarantuje odpowiedni poziom serca i klimatu włożonego w materiał.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Epka jest już dostępna u wydawcy, a poniżej próbka w postaci jednego kawałka:

Destroy their modern metal and bang your fucking head