Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

Nader Sadek

CzłowiekMłot

Obrazek
Znana oraz lubiana wszem i wobec na tym forum supergrupa założona w 2011 roku przez egipskiego artystę Nadera Sadka, obecnie zamieszkałego w Nowym Jorku.

Ten artysta postanowił zaprosić do swego projektu muzyków ze świecznika ekstremalnego grania. Przewinęli się tu metalowcy m.in. z Cryptopsy, Mayhem, Aura Noir, Morbid Angel, czy też Cattle Decapitation. Od świetnego debiutu minął już szmat czasu, ale na szczęście za niecały tydzień wychodzi nowa epka zatytułowana "The Sarapeum" na której wystąpią maestro Karl Sanders i równie utalentowany perkusista Derek Roddy.

Obrazek
Skład:
Nader Sadek - Songwriting, Concepts, Direction, Performance, Vocals (2011-present)
▼ Byli muzycy
Novy - Bass (2011-2014) ex-Condemnation, ex-Dies Irae, ex-Cerebral Concussion, Road's End, ex-Corphagy, ex-Spinal Cord, ex-Thy Disease, ex-Vader, ex-Virgin Snatch, ex-Behemoth (live), ex-Against the Plagues, ex-Devilyn
Flo Mounier - Drums (2011-2015) Cryptopsy, Tribe of Pazuzu, Vltimas, ex-Necrosis, Digital Doomzday, ex-Annihilator (live), ex-Solium Fatalis, ex-Black Cloud, ex-Temple of Thieves
Rune Eriksen - Guitars (2011-2015) Earth Electric, Twilight of the Gods, Vltimas, Mezzerschmitt, ex-Aura Noir, ex-Ava Inferi, ex-In Silence, ex-Testimony, ex-Mayhem, ex-Gaahls Wyrd (live)
Steve Tucker - Vocals (2011-2014) Morbid Angel, ex-Ceremony, ex-Merciless Onslaught, ex-Warfather, ex-Nile (live), ex-UnderCurrent
Martin Rygiel - Bass (2014-2015) ex-Annihilated, ex-Decapitated, ex-Lux Occulta, ex-Vader (live)
Travis Ryan - Vocals (2014-2015) Cattle Decapitation, Defixion (live), ex-5/5/2000, ex-Strangulation, ex-Murder Construct, Anal Trump, ex-Anal Flatulence, ex-Lávese las manos, ex-Rubbr Cmnt, ex-Shaftmouth, ex-Stigmata, ex-The Graveyard Whispers, ex-The Mono Source, ex-UUM
▼ Muzycy koncertowi
Dimitry Khoury - Bass Mephostophilis
Bobby Koelble - Guitars (2014-present) Expedition Delta, ex-Azrael, Death DTA (live), ex-Death
Novy - Bass (2015, 2016-present) ex-Condemnation, ex-Dies Irae, ex-Cerebral Concussion, Road's End, ex-Corphagy, ex-Spinal Cord, ex-Thy Disease, ex-Vader, ex-Virgin Snatch, ex-Behemoth (live), ex-Against the Plagues, ex-Devilyn
Georg Maier - Bass (2015-present) ex-Common Grave, Neuromorph, ex-Donnergroll, ex-Pestilence, ex-Dehydrated
Dominic Lapointe - Bass (2015-present) Augury, B.A.R.F., First Fragment, Gorguts (live), Atheretic, ex-Catuvolcus, ex-Satanized, Humanoid (Can), Teramobil, ex-Beyond Creation, ex-Gore, ex-Negativa, ex-Quo Vadis (live)
Hannes Grossmann - Drums (2015-present) Alkaloid, Blotted Science, Eternity's End, Hannes Grossmann, Hate Eternal, Howling Sycamore, Shapeshift, The Fractured Dimension, Triptykon, Dark Fortress (live), ex-Devil's Cry, ex-Obscura, ex-Comaniac (live), ex-Thulcandra (live), ex-Necrophagist, ex-Endtyme Inc. (live), ex-Asurim
Derek Roddy - Drums (2015-present) Fire for Effect, Khavar, Menace, Serpents Rise, The Deboning Method, The Great Die, ex-Aurora Borealis, ex-Blotted Science, ex-Gothic Outcasts, ex-Hate Eternal, ex-Malevolent Creation, ex-Council of the Fallen, ex-Divine Empire, ex-Today Is the Day
Tom Geldschläger - Guitars (2015-present) Despotic, NYN, Elevation (Deu), Fountainhead, ex-Cerebric Turmoil, ex-Obscura, ex-Defeated Sanity (live), ex-Requital (live)
Kevin Heiderich - Guitars (2015-present) Deadlock (live), The HAARP Machine (live), ex-Defeated Sanity (live), ex-Shattered (live), ex-Solace of Requiem (live), ex-The Atmosfear
Richie Brown - Guitars (2015-present) Mindscar, Exmortus (live), The Absence (live), ex-Trivium (live)
Jim Ross - Guitars (2015-present) Back Door to Asylum, Fleshreaper, God Cries, Human Enslavement, The Dead Cold, Doomsilla, ex-Feculent Abscess, Bandwhore, ex-Cystic Dysentery, ex-Extremely Rotten, ex-Nakhiel, ex-Necropia, ex-Human Rejection
Edward Gryn - Guitars, Vocals (2015-present)
Attila Csihar - Vocals (2015-present) Gravetemple, Mayhem, Sinsaenum, Tormentor, Sunn O))) (live), ex-Burial Chamber Trio, ex-Pentemple, Void ov Voices, ex-Aborym, ex-Keep of Kalessin, ex-Korog, ex-Plasma Pool
Florian Maier - Vocals (2015-present) Alkaloid, Dark Fortress, Hannes Grossmann, Noneuclid, ex-Messenger
Seth van de Loo - Vocals (2015-present) Cthuluminati, Extreme Cold Winter, Voodoo Gods, ex-Centurian, ex-Nox, ex-Infected Flesh, ex-Severe Torture, ex-Bloodsoaked (live), ex-Deicide (live)
Destructhor - Guitars (2016-present) Myrkskog, Nordjevel, Odium, Cadaver (live), From the Vastland (live), Nidingr (live), ex-Zyklon, ex-Morbid Angel, ex-1349 (live)
Benoit Claus - Bass (2017-present) Gorod, The Great Old Ones, ex-Voracious Gangrene, ex-Gorgasm
Sarah Jezebel Deva - Vocals (female) (2017-present) Sarah Jezebel Deva, Hecate Enthroned (live), ex-Angtoria, ex-Cradle of Filth (live), ex-Mortiis (live), ex-The Kovenant (live), ex-Therion (live), ex-Covenant
Alex Cohen - Drums (2018-present) Aeolian Winds, Afterworldsmen, Epistasis, Involuntary Convulsion, Karnage, Letallis, Abuse (live), Malignancy (live), The Hudson Horror (live), Chad Thundercock, ex-Belltower, ex-Imperial Triumphant, ex-Pyrexia, ex-Pyrrhon, ex-Cognitive (live), ex-Hung
Ben Sims - Vocals (2018-present) ex-Merihim, ex-Necrosis
Mike Hrubovcak - Vocals (2018-present) Azure Emote, Hypoxia, J.J. Hrubovcak, Monstrosity, Divine Rapture, ex-Abraxas, ex-Imperial Crystalline Entombment, ex-Rumpelstiltskin Grinder, ex-Vile, ex-XXX Maniak (live)
Septimiu Hărşan - Drums (2019-present) CodeRed, Disavowed, Indian Fall, Necrovile, The Thirteenth Sun, Aria Urbana, Moordzucht, Neuromorph, ex-Autokrator, ex-Celest, ex-Pestilence, ex-Spectral, ex-FusionCore
Alex Zubair - Guitars (2019-present) Iomair, ex-Burn to Black, ex-Nephelium, Alex Zubair Project, ex-Archaic Guilt
Kévin Paradis - Drums (2020-present) Agressor, Benighted, Death Lab, Mithridatic, Rejoice! The Light Has Come, ex-Dead Talking Mind, ex-The Arisen, ex-DeadlySins, ex-Gorsed Noctis, ex-Svart Crown, ex-Deathawaits (live), ex-Melechesh (live), ex-Seth (live), ex-Shining (live), ex-The Seven Gates, ex-Gods of Hate

Nicholas McMaster - Bass (2011-2014) Edenic Past, Gath Šmânê, Geryon, Krallice, Sallah, ex-Astomatous, ex-Castevet, ex-Queequeg, ex-Bloody Panda, ex-Solecism
Mike Lerner - Guitars (2011) Behold the Arctopus, ex-Direwolf
Sean Frey - Guitars (lead) (2011-2014) ex-Severed Chains
Christian Münzner - Guitars (2015-2016) Alkaloid, Christian Muenzner, Eternity's End, Obscura, Paradox, Serious Black (live), Starchild (live), ex-Daemon's Gate, ex-Märchenwald, ex-Spawn of Possession, ex-Defeated Sanity, ex-Majesty, ex-Nightrage (live), ex-Stormwarrior (live), ex-The New Black (live), ex-Civilization One, ex-Hatred, ex-Necrophagist, ex-Metalforce
Orestis Nalmpantis - Guitars (2015) Γέννα από Κώλο, ex-Custom Made Noise, Mayri Magioneza, ex-Drunkard, ex-Sarissa
Johan De Farfalla - Bass (2017-?) ex-Opeth
Dyskografia:
2011 - In the Flesh
2013 - Living Flesh [live]
2014 - The Malefic: Chapter III [EP]
2020 - The Faithless [single]
2020 - Re: Mechanic [single]
2020 - The Serapeum [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Na ... 3540328284
BC: https://nadersadek.bandcamp.com/music
BC: https://nadersadekartist.bandcamp.com/music
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!

Tagi:
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Debiut ogien,koncert fajny,pozniej feeeeee.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Bardzo fajny projekt, debiut całkiem spoko zwłaszcza jak ktoś szuka grania w typie Morbidków, ale tak pisałem u siebie w recce, za krótkie to to (https://subiektywnymetal.blogspot.com/2 ... -2011.html). Epke jednak i tak pewnie się sprawdzi :)
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

EdusPospolitus pisze: 4 lata temu Bardzo fajny projekt, debiut całkiem spoko zwłaszcza jak ktoś szuka grania w typie Morbidków, ale tak pisałem u siebie w recce, za krótkie to to (https://subiektywnymetal.blogspot.com/2 ... -2011.html). Epke jednak i tak pewnie się sprawdzi :)
Jebnales babola.Osmy kawalek to 'Sulffer' nie 'Suffer'.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jestem zdania, że na debiucie to dobre są tak ze dwa kawałki, przy czym jedyny zajebisty to ostatni, instrumentalny Nigredo in Necromance. Reszta, na dłuższą metę, jak dla mnie - nuda.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Posłuchaj raz jeszcze, tym razem od pierwszej do ostatniej minuty. Epka z wokalistą CD jest średnia, nie to co debiut.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Pan Efilnikufesin pisze: 4 lata temu
EdusPospolitus pisze: 4 lata temu Bardzo fajny projekt, debiut całkiem spoko zwłaszcza jak ktoś szuka grania w typie Morbidków, ale tak pisałem u siebie w recce, za krótkie to to (https://subiektywnymetal.blogspot.com/2 ... -2011.html). Epke jednak i tak pewnie się sprawdzi :)
Jebnales babola.Osmy kawalek to 'Sulffer' nie 'Suffer'.
Dziena za czujność
I don't know
I just took that knife
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

CzłowiekMłot pisze: 4 lata temu Posłuchaj raz jeszcze, tym razem od pierwszej do ostatniej minuty. Epka z wokalistą CD jest średnia, nie to co debiut.
Słuchałem nie raz i nie pięć - zdania nie zmienię, bo to spore nudziarstwo. Z wyjątkiem kawałka ostatniego i jednocześnie teledyskowego, który akurat się udał bardzo.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Czaiłem się ze zrobieniem tematu, ale ktoś mnie wyręczył ;)

Tak właśnie odsłuchałem przed chwilą i LPka i EPkę i moim zdaniem EP lepsza. Ma jebnięcie i fajne brzmienie przede wszystkim, bo pełny album brzmi jakby na pływalni go nagrywali, a do tego, no taki leciutki. Nie wytrzymał próby czasu tak krótkiego zupełnie.

Nowy kawałek obiecujący.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Niezmiernie zaciekawiła mnie teoria o rzekomo przestarzałej muzyce, i ptzy pierwszej nadażającej się okazji postanowiłem stawić jej czoła... Zrobione podczas kąpieli. Zamiast ćwiczyć mięśnie kegla wytężył żem uszu....

ITF to wciąż zawodowo tnący koncept - taka oddychająca powietrzem współczesności morbideska. Składa się z utkanego palcami zawodowców ciągu piosenek pełnych miłych uszom rozwiązań, smaczków i cytatów. I to się nie zmieniło przez te lata, słychać że grają specjaliści.
Jedynym chyba "negatywem" czy wadą, jest tylko cały ten element zaskoczenia i nieświętej tajemnicy towarzyszący premierze jedynki NS. Niestety, stracił swoją datę przydatności do spożycia, pozostawiając jeno kunsztownie poskładany festiwal technicznej miłości do Morbid Angel.

Wciąż bibla death metalu 2001-2010.
Bez problemu wciśniemy to młodym i spragnionym muzy pod morbidow czy pestilence tuż przed skokiem w progresję.
Turris Babylonica e stercore facta est.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Oprocz osoby Tuckera to zadnych wspolnot z Morbid Angel nie slysze.
Pestilence?Jakies nowe materialy?
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

yog pisze: Jestem zdania, że na debiucie to dobre są tak ze dwa kawałki, przy czym jedyny zajebisty to ostatni, instrumentalny Nigredo in Necromance. Reszta, na dłuższą metę, jak dla mnie - nuda.
W sumie mógłbym się zgodzić, ale jeszcze Petrophilia i Of This Flesh dają radę. Nigredo in Necromance to srogi killer. Także pół na pół. Flo, Rune, Steve konkret ekipa wtedy. Nowy kawałek... mehhh spoko, ale zabójstwa na zlecenie nie "słyszem".
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No tak, dokładnie, te 3 najlepsze. Reszta już dość znacznie poniżej tego poziomu.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Nowy kawałek całkiem niezły, trochę za dużo w nim szpanowania techniką ale słucha się go nienajgorzej :)
I don't know
I just took that knife
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

No nie. Ten nowy track to nic nadzwyczajnego. Jak zresztą Epka nr 3 która przeleciała jednym uchem, wyleciała drugim i tyle panie zostało w głowie.

A wyszła w dwóch wersjach, pierwszej z wałem czyli z Terrorizer mag, a druga przez szwabski Legacy mag. Drugą dostałem a pierwsza nigdy nie doleciała. Zresztą kiedyś wpływowy i poczytny terrorizer, niedługo później i bez ostrzeżenia zawinął się z tego świata w ciszy, z całą kasą za prenumeraty, cdki itp itd.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

No zwolnienie na koniec ładne, z tego względu właśnie "całkiem niezłe" :) nic nadzwyczajnego to ostatni Nile
I don't know
I just took that knife
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Ja myślałem, że to będzie taka prawilna EPka, tj. ze 4 konkretne kawałki w 20 minut, a tu 3 wersje tego samego utworu (jedna szybsza, druga tą co słyszeliście w klipie, a trzecia live) i jedno 30-sekundowe plumkanie. No jaja se robią czy ki chuj?
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Coś czuję, że to tylko taki zabieg, przedsmak przed nowym longplayem.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Chciałem dodać że różnica pomiędzy debiutem i epką to pewnie poniżej 10 minut. Coś jak najnowszy kawałek i outro ;)
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

EdusPospolitus pisze: No zwolnienie na koniec ładne, z tego względu właśnie "całkiem niezłe" :) nic nadzwyczajnego to ostatni Nile
Nile lepsze w Egipt niż Nader z Kairu :)
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Ogólnie pewnie ta, mi chodzi o ostatnie cede
I don't know
I just took that knife
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

فى هذا اليوم
مات الحيوان و تعفن جسده

وفى هذا اليوم
فتحت الارض وخرج منها
جسد الحيوان الذي تعفن ... للابد
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Kolejny utwór z nagraniem, które udowadnia, że Sanders zobaczył w końcu te mityczne piramidy.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

CzłowiekMłot pisze:Kolejny utwór z nagraniem, które udowadnia, że Sanders zobaczył w końcu te mityczne piramidy.
Tutaj jeszcze, dodałbym Kollias'a, który robi większość roboty ;). A powyższy singiel bez klimatu, ale mocny.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

ŻŻyłem w błędzie, teraz wiem o co chodzi z tym podobieństwem do Morbid Angel
► Pokaż
Obrazek