Słyszałeś 4 utwór na Starspawn kiedyś? Nie słuchałem tego nowego, ale zgaduję, że zapodali jakiś nie-death metal, żeby odsiać pozerstwo, jak to mają w zwyczajuBelzebóbr pisze: ↑4 lata temuZupełnie nie warto było ćpać do zrobienia czegoś takiego, chyba, że mówimy o autorze animacji. Bo utwór jest w chuj nijaki i praktycznie zbędny. Chłopaki zaczynają z siebie robić jakiegoś Toola death metalu, opadł wyraźnie ten klimat ciężaru i gruzowiska, a jednocześnie kosmicznej fiksacji gitarowej masturbacji, zostało najwięcej tego ostatniego.
A jakieś inne zespoły grające ten gatunek skoro on ma się tak zajebiście?
https://www.metal-archives.com/search?s ... and_themes
+ nie szukając daleko - Planet Hell
A wszystkich ich zamiata pod dywan Gigan z najlepszym deathowym albumem 2017.
Gigan to jednak bardziej taka masturbacja na fluroscencyjnym kutasie obcego. Za dużo techniki i tych kurwa połamanych i świdrujących riffów (nie wiem kurwa jak to nazwać, niech się deflor wypowie, on skończył akademie muzyczną). Próbowałem się do tego przekonać zaraz jak wyszło i nigdy mi się nie udało.
U mnie trochę inaczej bo to wygląda jak na niedokończony album!!! Tylko cztery kawałki, z których trzy pierwsze strukturą mają trzymać się ram gatunku zwłaszcza jeżeli chodzi o czas a okazuje się, że wszystkie kończą się w momentach kiedy wydaje się, że powinno być rozwinięcie struktury. Nic takiego nie ma ot trzy tracki, które mają być zapowiedzią finalnego kolosa, w którym brakuje tylko odgłosów polskiej kawalerii. Mamy tu orientalne motywy, dźwięki jak z gierek 8 bitowych albo to jest mowa R2-D2. Jest trochę grania death metalu, który potem przechodzi w taki prosty space ambient, który nigdy by się nie znalazł na płytach Bad Sector. Tutaj nawet to nie mierzi a sam kolos po tych prawie 20 min nie powoduje senności.
Z całym szacunkiem dla Twojego uroku osobistego i ruchów tanecznych na scenie, ale nie znasz się delfin. BI gra właśnie trasę z Immolation po północnych USA i Kanadzie. A to chyba coś znaczy!deathwhore pisze: ↑4 lata temuA to Blood Incantation - dalej próbuję się przekonać. Ale z jednego strony za mało to progresywne, żeby zrobiło wrażenie jako album z muzyką progresywną, za mało brutalne na death metal. Jałowe to.
To znaczy , że Century Media potrafią o nich zadbać.Belzebóbr pisze: ↑3 lata temuZ całym szacunkiem dla Twojego uroku osobistego i ruchów tanecznych na scenie, ale nie znasz się delfin. BI gra właśnie trasę z Immolation po północnych USA i Kanadzie. A to chyba coś znaczy!deathwhore pisze: ↑4 lata temuA to Blood Incantation - dalej próbuję się przekonać. Ale z jednego strony za mało to progresywne, żeby zrobiło wrażenie jako album z muzyką progresywną, za mało brutalne na death metal. Jałowe to.
Te zarzuty były i przy poprzednich płytach, a właśnie ten niedosyt powodował, że puszczało się kolejne 300 razy i na to liczę, że i tym razem nie ma "satysfakcjonującego zamknięcia"DiabelskiDom pisze: ↑3 lata temuInna sprawa, że jest coś w tym, co pisze Hajasz, jakoby płyta sprawiała wrażenie niedokończonej.
To że ich wydaje w Stanach jakaś mała firma, nie oznacza, że reprezentują ich w kwestii koncertów. Nieważne zresztą, muszę obadać ten album na spokojnie. Liczę, ze krytyczne głosy będą na wyrost.yog pisze: ↑3 lata temuI dlatego grają z Immolation, mającym kontrakt z Nuclear Blast, że Century Media umie o nich zadbać, choć w USA wydaje ich wciąż Dark Descent Records? Myślę, że wystarczy im sama nazwa, a Century Media nie ma z tym nic wspólnego.
Te zarzuty były i przy poprzednich płytach, a właśnie ten niedosyt powodował, że puszczało się kolejne 300 razy i na to liczę, że i tym razem nie ma "satysfakcjonującego zamknięcia"DiabelskiDom pisze: ↑3 lata temuInna sprawa, że jest coś w tym, co pisze Hajasz, jakoby płyta sprawiała wrażenie niedokończonej.![]()
Dark Descent pisze:we have about 20 copies of the first pressing LP available between the Band Camp page and our web store. After that, a few NA distributors will have copies.
With that said, we have placed our order for a second pressing, along with a new pressing of Starspawn. We will begin pre-orders for these tomorrow. We will not be doing any substitutions or amending orders. The second pressing will not arrive until around mid-December or after.
Two color options (in addition to more black) will be available for HHOTHR:
- Ultra clear with sea blue, green and bone white galaxy effect
- Translucent green with & bone white & neon green merge
Starspawn will include black vinyl version and transparent red vinyl with black galaxy effect
Podobnie jest z Employed to Serve zaledwie 6 recek i już pkt. nabierało na 4 miejsce....aczkolwiek trzeba zaznaczyć, że średnia jest wyciągnięta ze stosunkowo niewielkiej liczby recenzji