Dziś już o tym myślałem, siedzę w koszulce Horrendous na którą wyjebałem bardzo dużo pieniążków i zgodnie kiwam głową. Drugi album był zajebisty a rozlazło się to zupełnie. Nie, że źle grają, ale nie na ten poziom apetyt zrobili wcześniej słuchaczom. Moim zdaniem BI tchnęło coś nowego w death metal, przy czym odniosło kosmiczny sukces komercyjny nie zdradzając swoich pierwotnych ideałów, poza zakładaniem konta na fejsie (którego w ramach protestu nie obserwuję). Dla mnie to jest już, przy drugim albumie, zespół typu Nile 20 lat temu. Zestawianie ich z kapelkami typu Phrenelith czy Cruciamentum po prostu nie ma już sensu od Starspawn, a co dopiero po drugiej płycie.TITELITURY pisze: 3 lata temu BI ewoluuje. W którą stronę, oczywiście czas pokaże. Jak ci goście z Horrendous, którzy też ewoluowali. Ale oni poszli w złą stronę.
Tu nie chodzi o to, że się podoba czy nie, bo się podoba, ale to jest dobre granie, bardzo dobre. I to bardzo dobre znaczy daleko do Blood Incantation. Z nimi to by można nie wiem, pół-żywy Mithras zestawiać czy Dead Congregation właśnie. Sweven to jak dla mnie nie jest death metal. Mam winyl, najlepsza płyta 2020, ale nie death metal. Qrixquor nie wiem, jak tam na albumie bo nie miałem fazy/czasu posłuchać, ale na demo i epce to taki niezły, wtórny przeciętniak był na 7/10.Red Right Hand pisze: Wytknięcie Phrenelith słuszne, bo trudno oczekiwać, że będzie się podobać fanom BI. Ale Sweven czy Xriqkuor to są dość świeże rzeczy.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Nie zadręczaj się takimi pytaniami bo znowu je przeniosą na kolejny rok.Zsamot pisze: 3 lata temu Jak tak wszystko poprzenoszą na przyszły rok, to ciekawe, kto będzie kasę na te wszystkie koncerty skumulowane z poprzedniego okresu...
Na 99% w ambient. Tak jest we wszystkich zapowiedziach jakie znalazłem. Pozostaje pytanie jaka będzie estetyka tego ambientu. McKenna jest nieformalnym ojcem chrzestnym rave'u, więc przydałoby się dorzucić przynajmniej trochę acid house'u. Biosphere i te sprawy. Ale tego raczej nie zrobią, spodziewam się dużo dark/cosmic ambientu i innego rodzaju psychodeliczne wrzuty.
Paul Riedl w Decibelu pisze:The ambient EP (which will be marketed as an EP, despite being longer than both previous full lengths) will contain two side-long pieces that we have been working on over the past year. The overall atmosphere is deep and cinematic, and would be particularly effective performed in a planetarium, cathedral, or outdoor amphitheater under the night sky. I think people who enjoy experimental electronic music, kosmische musik, new age, modern classical/chamber music or dark ambient will be quite pleased. I can assure you that the material is far from 'metal guys improvising with keyboards' as the songs have their own linear progressions and maps, with many changes and developments throughout. To be reductive, if you were to extract all of the atmospheric passages, acoustic songs and synthesizer intro/outros from our previous records and arrange them in the long-form pattern of our most epic songs, you'd be halfway there.
If you only enjoy our death metal for the death metal elements, you can still come see us on tour while you await the proper third album, which will be an even more extreme and brutal blend of raging death metal and dense prog fusion.
Jak każdy materiał Blood Incantation do tej pory.Szajtan pisze: 3 lata temu Materiał został zarejestrowany na analogowej(!) taśmie w studio World Famous w Denver
Behind The Mountain Rec. z nieukrywaną przyjemnością, zaprasza na jedyny polski koncert Blood Incantation w ramach ich czerwcowej trasy po Europie.
BLOOD INCANTATION (U.S.) - Amerykanie są największą sensacją death metalu w XXI wieku, jednocześnie jednym z największych odkryć szeroko rozumianego spektrum muzyki współczesnej.
Okazja by zmierzyć się z ich kosmiczną aurą na żywo, już w 19 czerwca, w stołecznym klubie Hydrozagadka.
Trasa Hidden History of Europe obejmuje 14 europejskich miast, 14 czerwcowych wieczorów, w tym właśnie jeden gig w Warszawie.
BI facebook -https://www.facebook.com/astralnecrosis
BI bandcamp - https://darkdescentrecords.bandcamp.com/.../hidden...
Dwa supporty ujawnimy już niebawem.
Przedsprzedaż biletów ruszy 18 stycznia.
cena biletu :
presale (do 18 czerwca) : 80 PLN
w dniu koncertu : 95 PLN