Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Diabolizer - czyżby nowi bogowie technicznego grania?

Zsamot

Obrazek

Obrazek

Mam znajomego, co ma pierdolca na punkcie nowości na Spotifie. Czasem mnie zamęcza, ale 50% jego typów, to konkretne propozycje.

Tym razem trafił do mnie debiutem poniższej kapeli.

Death metal, wiadomo, lepsze, gorsze pozycje. rewolucji raczej nie ma. W tym roku jednak Diabolizer przebił wszystko - a konkretnie mówiąc ich debiut, bo wcześniej była EPka - nie słuchana przeze mnie jeszcze - zresztą tak wygląda to konkretnie.

Kolesie są z ... Turcji. Nie wiem, jak tam im idzie w obecnych warunkach i ogólnie raczej niesprzyjających warunkach religijno-społecznych, ale dla mnie ten album powinien dostać kurewsko mocną promocję. Ale niestety jakoś nie zapowiada się na to. Wydał ich Everlasting Spew Records i zastanawiam się, kto to będzie miał u nas w rozsądnych pieniądzach? Będę wdzięczny za każde info.

Dla mnie ta płyta to swoiste objawienie. Ja wiem, że pozornie nic nie wnosi do gatunku, ale brzmienie, świetne aranże i klimat CAŁEJ płyty, to swoisty fenomen. Dawno nie miałem takiego entuzjazmu przy nowej płycie z graniem w tym stylu. Nie ma przekombinowania, jest wszystko, co trzeba, by ktoś, co nawet tylko pobieżnie lubi takie granie, zawiesił ucho.

Dla mnie murowany kandydat do 10 najlepszych płyt w DM.

Tu jest recka:

https://theheadbangingmoose.com/2021/06 ... eath-2021/

Dla mnie najlepsze podsumowanie:
Best moments of the album: Dawn Of Obliteration, Cloaked In An Aura Of Madness and Bringers Of Khalkedonian Death.
Worst moments of the album: None, of course.
Totalnie zachęcam, posłuchajcie. Ja wiem, że z takimi płytami to długo jeszcze będę miał totalny zapał do tej muzy.

Skład:
Malik - Bass (2012-2014, ?-present) Decaying Purity, Hyperdontia, Septage, ex-Dionysian, ex-Dreich, ex-Burial Invocation, ex-Hellsodomy, ex-Necrowretch (live), ex-Massive Aggression
Aberrant - Drums (2012-present) Burial Invocation, Engulfed, ex-Deggial, ex-Badragath, ex-Death Ritual, ex-Humbaba, ex-Impuration, ex-Undoer (live)
Mustafa - Guitars (2012-present) Decaying Purity, Engulfed, Hyperdontia, ex-Mictian, ex-Burial Invocation
Abomination Demonseed - Vocals (2012-present) Godslaying Hellblast, ex-Malefic Order, ex-Sacrocurse
Can - Guitars (2017-present) Burial Invocation, Engulfed, Nex Carnis
▼ Byli muzycy
Alican - Bass (2014-2016) ex-Decaying Purity
Ewan - Guitars (2014-2016) ex-Engulfed, ex-Dionysian
Altuğ - Bass (2016-2017)
Wagner - Guitars (2016-2017)
Ata - Bass (2017-?) Decaying Purity (live), ex-Edgeflame, ex-Inhuman Depravity, ex-Slug Salt Lava, ex-Cenotaph (live), ex-Molested Divinity (live), ex-Oculos (live)
Dyskografia:
2012 - Shadows of Impending Decimation [single]
2016 - Apokalypse [EP]
2021 - Khalkedonian Death

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... 3540359332
BC: https://diabolizer.bandcamp.com/music
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Odpale wiec .....
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Mam nadzieję, że przypasuje.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No już nie pamiętam kiedy Karolek się jakimś death metalem jarał tak bardzo więc i w końcu w mojej kolejce wszedł Diabolizer. Szczerze powiem, że w chuj dobra płyta ale to bardziej klasyczny death metal niż techniczny. Fani Nile, Hate Eternal raczej tu dużo do powiedzenia nie mają bo to taki idealny album z death metalem jaki wydawała swego czasu czyli na początku lat 90-tych Nuclear Blast czy Earache. Słychać tu fascynacje debiutem Benediction, nieśmiertelnym Harmony Corruption i generalnie brytyjskim podejściem do tematu. Włączając myślałem, że zaraz położę lagę na to albo wpadnę w stan niekontrolowanego ziewania a tu taki rasowy szlag. Dawno temu gdyby ten album się ukazał to na bank z logo jakiejś topowej wytwórni.

Tym razem Karolek zapodał coś wartościowego i postanowione, że album już leci.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Tytułu tematu także nie rozumiem ..., Do zmiany? Muza zaś całkiem fajna - taki wczesny Deicide podbity Harmony Corruption i nieco późniejszym Grave
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Według mnie to klasyczny death metal bez gryfowych masturbacji czy wkładania palców pod struny. Sam dosyć długo pomijałem to bo na hasło techniczny to mi się odechciewa a to konkretny wygar z wieloma pochodami na centralach do moshingu i zajebistej gitarze prowadzącej.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Z tym Karolkiem to jesteś @Hajasz tak zabawny, jak komedie z Karolakiem.

Ale możesz się przydać, zatem pytanie:

Gdzie brałeś CD?
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Słucham pytona od kilku godzin, z przerwami od kilkunastu i co tu można napisać. Chciałem się przypierdolić, że nie ma tej duchoty, że wcale nie słyszę tam Napalmów, że brzmienie zbyt krystaliczne i czyste. Ale chuj nie napiszę, bo i po co, skoro to kawał po prostu zajebistej muzy. Turcy jeńców nie biorą, idą pewnie do przodu, ale nie po cichu, co to to nie, zostawiają za sobą zgliszcza i dymy, ale i tak okoliczne wieśniaki patrzą się na nich z zachwytem.

Muza do wielokrotnego smakowania, nawet powiem, że jestem oczarowany.

Muzycznie potężny Death Metal, z momentami delikatnymi wstawkami Black, ale bardzo mało i nie przeszkadza. Instrumentalnie, kompozycyjnie zajebioza, wokal potężny z gardła, nie jakieś gówniane mruczanko.

Polecam, mocno polecam!!!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Zsamot pisze: 3 lata temu Gdzie brałeś CD?
Karolku zajrzyj na stronę Morbid Chapel Records.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Spokojnie można zamówić na BC.

U mnie czarny placek, mam nadzieję, niedługo przyfrunie.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wczesne Deicide i Harmony corruption. Zaciekawiło i będzie słuchane. A w Turcji chyba nie ma aż tak islamotalibów od dawna. Chyba, że nie wiem o czymś? To obecnie liberalny kraj zdaje się.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Poza europejskim Stambułem, to małżeństwa z 13-latkami w normie, jak się nie mylę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Hajasz pisze: 3 lata temu
Zsamot pisze: 3 lata temu Gdzie brałeś CD?
Karolku zajrzyj na stronę Morbid Chapel Records.
Nie ma "miszczu"
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Oj Karolku nie znasz tego powiedzenia zapytaj a będzie ci dane?

Na ich profilu discogs jest więc zapytaj pana Waldemara to ci wyjaśni.

A na poważnie to na stronie sklepu będzie lada moment bo gość właśnie z urlopu wrócił i uzupełnia sklep.

Moja sztuka dzisiaj poleciała do paczkomatu.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ok, super. Zamówię sobie. ;-)
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Hohoho........sprawdzilem,tak z dwie minuty moze......ziew......
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Pan Efilnikufesin pisze: 3 lata temu Hohoho........sprawdzilem,tak z dwie minuty moze......ziew......
Yog napisał o małżeństwach z 13 latkami. Dziwne, że nie zaciekawiło?😆
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

dj zakrystian pisze: 3 lata temu
Pan Efilnikufesin pisze: 3 lata temu Hohoho........sprawdzilem,tak z dwie minuty moze......ziew......
Yog napisał o małżeństwach z 13 latkami. Dziwne, że nie zaciekawiło?😆
:D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Zespół udostępnił pierwszy singiel zapowiadający drugi krążek. Album "Murderous Revelations" ukaże się 11 kwietnia dzięki kooperacji wytwórni Me Saco Un Ojo i Dark Descent Records.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

No i pięknie, bo już myślałem, że kolejna kapela jednej płyty. Liczę na dobrą kontynuację.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Jest dobrze , czekam na całość .