Mam znajomego, co ma pierdolca na punkcie nowości na Spotifie. Czasem mnie zamęcza, ale 50% jego typów, to konkretne propozycje.
Tym razem trafił do mnie debiutem poniższej kapeli.
Death metal, wiadomo, lepsze, gorsze pozycje. rewolucji raczej nie ma. W tym roku jednak Diabolizer przebił wszystko - a konkretnie mówiąc ich debiut, bo wcześniej była EPka - nie słuchana przeze mnie jeszcze - zresztą tak wygląda to konkretnie.
Kolesie są z ... Turcji. Nie wiem, jak tam im idzie w obecnych warunkach i ogólnie raczej niesprzyjających warunkach religijno-społecznych, ale dla mnie ten album powinien dostać kurewsko mocną promocję. Ale niestety jakoś nie zapowiada się na to. Wydał ich Everlasting Spew Records i zastanawiam się, kto to będzie miał u nas w rozsądnych pieniądzach? Będę wdzięczny za każde info.
Dla mnie ta płyta to swoiste objawienie. Ja wiem, że pozornie nic nie wnosi do gatunku, ale brzmienie, świetne aranże i klimat CAŁEJ płyty, to swoisty fenomen. Dawno nie miałem takiego entuzjazmu przy nowej płycie z graniem w tym stylu. Nie ma przekombinowania, jest wszystko, co trzeba, by ktoś, co nawet tylko pobieżnie lubi takie granie, zawiesił ucho.
Dla mnie murowany kandydat do 10 najlepszych płyt w DM.
Tu jest recka:
https://theheadbangingmoose.com/2021/06 ... eath-2021/
Dla mnie najlepsze podsumowanie:
Totalnie zachęcam, posłuchajcie. Ja wiem, że z takimi płytami to długo jeszcze będę miał totalny zapał do tej muzy.Best moments of the album: Dawn Of Obliteration, Cloaked In An Aura Of Madness and Bringers Of Khalkedonian Death.
Worst moments of the album: None, of course.
Skład:
Malik - Bass (2012-2014, ?-present) Decaying Purity, Hyperdontia, Septage, ex-Dionysian, ex-Dreich, ex-Burial Invocation, ex-Hellsodomy, ex-Necrowretch (live), ex-Massive Aggression
Aberrant - Drums (2012-present) Burial Invocation, Engulfed, ex-Deggial, ex-Badragath, ex-Death Ritual, ex-Humbaba, ex-Impuration, ex-Undoer (live)
Mustafa - Guitars (2012-present) Decaying Purity, Engulfed, Hyperdontia, ex-Mictian, ex-Burial Invocation
Abomination Demonseed - Vocals (2012-present) Godslaying Hellblast, ex-Malefic Order, ex-Sacrocurse
Can - Guitars (2017-present) Burial Invocation, Engulfed, Nex Carnis
▼ Byli muzycy
Alican - Bass (2014-2016) ex-Decaying Purity
Ewan - Guitars (2014-2016) ex-Engulfed, ex-Dionysian
Altuğ - Bass (2016-2017)
Wagner - Guitars (2016-2017)
Ata - Bass (2017-?) Decaying Purity (live), ex-Edgeflame, ex-Inhuman Depravity, ex-Slug Salt Lava, ex-Cenotaph (live), ex-Molested Divinity (live), ex-Oculos (live)
Ewan - Guitars (2014-2016) ex-Engulfed, ex-Dionysian
Altuğ - Bass (2016-2017)
Wagner - Guitars (2016-2017)
Ata - Bass (2017-?) Decaying Purity (live), ex-Edgeflame, ex-Inhuman Depravity, ex-Slug Salt Lava, ex-Cenotaph (live), ex-Molested Divinity (live), ex-Oculos (live)
2012 - Shadows of Impending Decimation [single]
2016 - Apokalypse [EP]
2021 - Khalkedonian Death
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... 3540359332
BC: https://diabolizer.bandcamp.com/music