Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Vermin Womb

Hajasz rok temu

Obrazek

Obrazek

Denver, stan Colorado, rok 2014, trzech gości postanawia napierdalać hałas. Jeden naciska na black metal, drugi na death metal a jeszcze trzeci chce grać grindcore. Taka też jest stylistyczna wolta Vermin Womb z mocnym naciskiem na death metal i grindcore. Akcenty black metalowe raczej oscylują w klimacie war metalu więc jako całość wyszła konkretna pożoga.

Debiutują EP Permanence trwającą niespełna 20 min, gdzie prezentują próbkę swoich możliwości w taki sposób, że niejeden zebrał srogiego szlaga na japę spodziewając się bardziej przystępnych piosenek. Apogeum nadeszło w 2016 kiedy ukazał się debiutancki album i jak dotąd ostatnie wydawnictwo z logo Vermin Womb. Totalny holocaust, anihilacja, ludobójstwo zamknięte w 23 min. Słuchając Decline można odnieść wrażenie, że za chwilę wszystko tam pierdolnie i przeistoczy się w totalną kakofonię ale zamiast tego Vermin Womb zjeżdża w totalne doły i zwalnia na tyle na ile jest to potrzebne by za chwilę ponownie rozpalić ogień. Mocno to zajeżdża Infernal Coil i Primitive Man ale Vermin Womb zachowuje swój charakter. Konkretne grzańsko i w dodatku do pobrania za free.

Skład:
ZJH - Bass (?-2018) ex-Clinging to the Trees of a Forest Fire, ex-Withered, ex-Keep
J.P. Damon - Drums (?-2018) In the Company of Serpents, ex-Clinging to the Trees of a Forest Fire, ex-908, ex-Aberrant
ELM - Guitars, Vocals (?-2018) Primitive Man, Indian (live), ex-Clinging to the Trees of a Forest Fire, ex-Death of Self, Many Blessings, ex-Withered, ex-Catheter (live), ex-Keep
▼ Byli muzycy
PF - Drums Drouth, Scourge Schematic, ex-Contempt, ex-Black Queen, ex-Salo
Dyskografia:
2014 - Permanence [EP]
2016 - Decline

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ve ... 3540383492
BC: https://verminwomb.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere rok temu

Decline mogę śmiało, bez wyjątków, polecić wszystkim zwolennikom ekstremalnej metalowej pożogi - zajebisty album, bez zbędnej nuty.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Nie wiem, czy dlatego, że gitarzysta Revenge się nazywa Vermin, ale mi to brzmi jak podsludgowione, spowolnione Revenge, generalnie taki lewacki war metal. Spoko, ale ani fanem Revenge, ani ekstremalnych odsłon sludge nie jestem, więc trochę wątpię, bym często wracał. No, ale skoro można pobrać z bandcampa i sprawdzić, to czemu nie. Epka też daje radę, choć raczej lżejsza, bardziej punkowa jakoś, momentami przynajmniej.

W ramach ciekawostki można dodać, że dodatkowe wokale na albumie robi wokalista ze Spectral Voice.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 7 mies. temu

02. września pod skrzydłami Closed Casket Activities wyjdzie nowy album zatytułowany Retaliation.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Wróć do „Death Metal”