Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Flesh Megalith

Hajasz 2 lata temu

Obrazek

Obrazek

Australia, jeden gość niejaki Burier i miks death doom metalu posypanego gruzem i grindcorem. Do tego pojebane sample, szumy i inne przeszkadzajki i mamy album... polecany przez kolegę @pit a jak powszechnie wiadomo on się nie zna na metalu. No ale skoro emigrus Rychu potrafił na 100 swoich wrzutek chociaż raz trafić dobrze tak i koledze co się nie zna na metalu trafiło rozdanie kloc.

W papierologii widnieje wydany debiut w 2020 roku tylko i w dodatku bez tytułu. Płyta jak to teraz w modzie wydana "independent" co oznacza, że o normalnych nośnikach można zapomnieć a kurwa szkoda bo jest czego posłuchać. Na otarcie łez płyta wisi na BC za free.

Skład:
Burier - All instruments, vocals Burier, Graves of Eden

Dyskografia:
2020 - Flesh Megalith

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fl ... 3540472254
BC: https://fleshmegalith.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Też to zwróciło moją uwagę wtedy i trzeba przyznać, że faktycznie pojebane dość granie z tego Flesh Megalitha, prawie się zdecydowałem temat założyć tej zbitej na kamień masie plugastwa, ale niestety powodowana pewnie wilgotną emanacją ciężaru gnuśność wygrała z chęcią publicznej aprobaty prymitywizmu pierwotnych mileniów.

Sam ten Burier daje też chyba radę w swoim głównym projekcie, przynajmniej na splicie z Kommodus raczej lepiej wypada od gwiazdy, więcej jeszcze nie zdążyłem nadrobić, a wydał trzy albumy w 2020 i 2021, więc jest co.

Wydaje to GoatowaRex, dla niektórych to już sama w sobie rekomendacja, dla innych wręcz przeciwnie. Prawdziwi wiedzą, która strona ma rację.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 2 lata temu

Hajasz pisze:
2 lata temu
polecany przez kolegę @pit a jak powszechnie wiadomo on się nie zna na metalu. No ale skoro emigrus Rychu potrafił na 100 swoich wrzutek chociaż raz trafić dobrze tak i koledze co się nie zna na metalu trafiło rozdanie kloc.
Dziękuję. Bardzo dziękuję. Kłaniam się.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask rok temu

Dziś się na tego całego Buriera natknąłem i powiem Wam, że mnie zaciekawił na tyle, by pozostać do końca nowej płyty ktorą nagrał kilka dni temu. Bardzo (nie)przyjemnie to płynie i coraz bardziej mi się podoba. Słyszę tu echa pewnego znanego zespolu na literę 'd' pochodzącego z tego samego kraju.. Myślę, że kilku osobom materiał wejdzie konkretnie.
Debiut w najbliższych dniach też poleci na pewno.

Beneath The Rot
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere rok temu

Mnie, po pierwszym podejściu, jakoś ta nowa na tyle nie podpasowała, że chyba se daruje kolejne próby.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask rok temu

Debiut płynie już któryś raz i jest równie dobry.., hm a w sumie może i jeszcze lepszy od dwójki.
Hajasz pisze:
2 lata temu
jest czego posłuchać.
Jest, uwielbiam takie dźwięki - przytłaczający ciężar i klimat zaklęty w naprawdę prostych środkach - warto się zagłębić i wgryźć w tą bardzo dołującą i obskurną muzę. Gitara trochę przypomina mi dronujące motywy Prymitywnego Człowieka ale to może i tylko moje skojarzenie więc sprawdzajcie sami - zachęcam.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride

Wróć do „Death Metal”