Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Deathgoat

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Oj dawno z Finlandii nie słyszałem ciekawego zespołu z żadnego gatunku aż tu z tzw. partyzanta pojawia się jakiś Deathgoat i napierdala sromotnie klimaty wczesnego Incantation/Immolation i robi to na tyle bezczelnie, że ww. zespoły w wielu aspektach mogą zabierać zabawki i wrócić na wiosnę.

Panowie z krainy wielu jezior wyrzygali jeden z lepszych albumów tego roku jeśli już ktoś lubi się bawić w takie duperele typu Best Of The Year...

Debiutancki album to 33 min zajebistego klasycznego deciora, bez wchodzenia w jakieś groty czy grania jakichś pojebanych dysonansów. Tu od pierwszego tracka leci sowity szlag na ryj i tak pozostaje do samego końca. Nie uświadczymy tu dymania w dupsko jak to obecnie jest w modzie kiedy wychodzą płyty, które zapychają nośnik do granic możliwości a nuda wylewa się już w pierwszych minutach. Tutaj nikt nie wmawia, że potrafi paluchem wygmerać dziurę w granicie bo to po prostu rasowy death metal tylko z chujową okładką. Fajnie, że w końcu komuś z tej Finlandii udało się nagrać coś fachowego z deciora a nie kolejne blacki, którymi już nawet ich twórcy srają bez opamiętania.

Skład:
Nihilist - Bass (2015-2021), Guitars, Vacals (backing) (2016-present) Stygian Creations
Putrid Worm - Drums (2015-2019), Vocals (lead) (2015-present)
Chope666 - Drums (2019-present) Stygian Creations
Vicar Miggoat - Guitars (2019-present)
L.F. Molestor - Bass (2021-present) Elvenscroll, Tomb of Finland

Dyskografia:
2018 - Rotten Salvation [demo]
2020 - Chainsaw Abortion [single]
2020 - Rotten Salvation [single]
2020 - Obsessed with Decapitation [single]
2021 - Regurgitated into Existence

MA: https://www.metal-archives.com/bands/De ... 3540480388
BC: https://deathgoat.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

No bardzo do dobra to płyta, a okładka faktycznie chujowa w chuj :D

Nic nowego czy odkrywczego nie nagrali, ale w tej Incanationowo/immolationowej konwencji jest to zajebiście zajebiście napisana płyta z dobrym brzmieniem i z werwą.

Ktoś mi na tym forum kiedyś też pisał, że tego słuchał. Chyba kolega @HUMAN jak się nie mylę.
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Odświeżałem jakiś czas temu ostatnią płytę Vomitory i właśnie debiut Deathgoat jakoś delikatnie mi się z tym kojarzy. Z Incantation to chyba wokale momentami mają coś wspólnego, motoryka perkusji to, jak na moje uszy, typowa Szwecja. No, ale piszę o tym, bo mi to za chuja nie kojarzy się ze starym Immolation ani Incantation. Żaden problem, bo słucham z bananem na gębie. Zawsze się człowiek cieszy, gdy jakaś płyta powstaje nie dla samego powstania, a z powodu napisania dobrych, przemyślanych utworów. Podobają się też te melodyjki ukryte w pewnych momentach za brutalnym riffowaniem. Okładka chujowa i szkoda, że takie coś zdobi dobrą płytę. W kościach czuję, że na jednym odsłuchu się nie skończy i będzie wracane.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Czujne oko Dave'a wyłapało debiut Deathgoat i drugi album już ukaże się z logo Xtreem. Będzie to 10 czerwca a album zatytułowano Dragged into Realms Below.

Obrazek

1. Alkulima
2. Pestilent Retribution
3. Congregation of Disease
4. Dying to Be Dead
5. Compulsive Cannibalism
6. Monoxcide
7. Flashback Psychosis
8. Clinically Undead
9. Dragged into Realms Below
GRINDCORE FOR LIFE