Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Decrepisy

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Zespół, który wydał jeden z lepszych debiutów ostatnich lat. Doskonałe połączenie najlepszego Autopsy z Grave plus jako polewa w postaci gruzowanego deciora. Płyta zawierająca pięć szlagów na japę trwa 35 min i jest to kurwa totalne 35 min. Żadnych dłużyzn, pierololo, grania dla grania tylko death metal masakrujący ciało i duszę. I tylko żal, że wydają to jakieś jebane meksykańskie kartele bo ja swojej kopii do tej pory nie dostałem a minęły już dwa miesiące.

Skład:
Charlie - Drums (2019-present) Ascended Dead, Bloodsoaked, Chthonic Deity, Funebrarum, Hell Strike, Negative Prayer, Thanamagus, Vrenth, Incantation (live), Morbid Angel (live), Rude (live), ex-Extraneous, ex-Necrosic, ex-VoidCeremony, ex-Demoncy (live), ex-Hulder (live), ex-Impure Consecration (live), ex-Skeletal Remains (live), ex-Ghoulgotha, ex-Trepanation, ex-Weightlessness
Jonathan - Guitars (2019-present) Bloodsoaked, Coffin Rot, Grave Dust, Hell Strike, Homunculus, Ritual Necromancy, Thanamagus, Ascended Dead (live), ex-Weightlessness, ex-Apraxic, ex-Ghoulgotha, ex-Ruminations, ex-Extraneous
Kyle - Guitars (2019-present), Vocals (2019-2025), Bass (2025-present) Negative Prayer, Rökkr, Serpents of Dawn, ex-Lawless, ex-Acephalix, ex-Necrot, ex-Vastum, ex-Dead Beat Hearts, ex-Deathcharge, ex-Defiance, ex-Poison Idea, ex-The Riffs
Daniel Butler - Vocals (2025-present) Acephalix, Draghkar, Vastum, ex-Perish
▼ Byli muzycy
Tim - Bass (2019-?) Grave Dust, Hellgrazer, ex-Tsepesch
Dyskografia:
2021 - Emetic Communion
2025 - Severed Ephemerality [single]
2025 - Deific Mourning

MA: https://www.metal-archives.com/bands/De ... 3540490237
BC: https://decrepisy.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Nic tylko sie podpisać po słowami jakie tu @Hajasz napisał.
Jedna z lepszych deathowych płyt ostatnich lat - kompletna i doskonała.

Niestety muszę się podpisać również pod ostatnim zdaniem jakie tu Krzysiu napisał :(
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

No przyznam się bez bicia, że wlazłem w ten temat przez przypadek, bo akurat zasiadam przed kompem bez eliminatorów nabytej jakiś czas temu postępującej chujowatości patrzałek pod postacią okularów... Po prostu myślałem, że może coś nowego się ukazało pod szyldem Desecresy. :) Ale skoro @Hajasz tak zachwala i jeszcze @Czit się pod tym podpisuje... no to zaryzykuję i obadam przy najbliższej okazji, skoro obaj panowie tak zachwalają. :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nudne i banalne te dekrechipsy. Czułem się jakbym oglądał obrady sejmu, tylko zamiast jachiry z mównicy przemawiało cygaro z wąsem Hajasza.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

No, widzę ma polecanka z SB to nawet do Oplola dotarła, hehe.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Pioniere pisze: 3 lata temu No, widzę ma polecanka z SB to nawet do Oplola dotarła, hehe.
Opole pierwsze wstawiało to na forum.
TITELITURY pisze: 3 lata temu Nudne i banalne te dekrechipsy. Czułem się jakbym oglądał obrady sejmu, tylko zamiast jachiry z mównicy przemawiało cygaro z wąsem Hajasza.
Maciejusz usunął podpisy więc nie mogę napisać raz aby wszyscy widzieli więc zrobię to tutaj specjalnie dla ciebie i całej reszty aby nie tracić czasu
"Wszystkie zespoły, o których założyłem tematy nie mają żadnego celu reklamowego dla kogokolwiek więc skoro znasz mój gust to oszczędź sobie cennego czasu i nie słuchaj tego całego nudnego gówna. Pozostań black metalowcem aż do śmierci i niech cię Lucyfer chroni przed sprawdzaniem jakiejkolwiek death metalowej ekipy.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ale ja lubię death metal. Wczoraj pół dnia spędziłem słuchając Incantation. Problem w tym, co wrzucasz. :D
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: 3 lata temu Ale ja lubię death metal. Wczoraj pół dnia spędziłem słuchając Incantation. Problem w tym, co wrzucasz. :D
Przecież napisałem, że zawsze wrzucam nudne gówno. Szkoda czasu na nie bo życie zapierdala za oknem szybko. Przez te 30-40 min nie lepiej wyskoczyć do sklepu, kupić śnieżynkę w podwójnym wafelku i się radować zamiast słuchać gówna. Nie rozumiem tego.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Bo trzeba sprawdzać! Inaczej, skąd wiedziałbym, że to nie jest gówno? A nóż widelec odkryłeś coś zajebistego, jak Rysiu kiedyś Universally Estranged? Czasem coś trafisz. Ale nie tym razem.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Jak dla mnie zbyt dużo skocznej łupanki dla fanów jakiego Obituary. Jeszcze jak @Czit swego czasu mnie nakręcił żebym sprawdzał, to zawód tym większy. Ale spoko, tak jak Titek pisze, nie tym razem, to może innym. Mam na tapecie Exaninatvm, Bizarre i Fetid Zombie, to może tam Ci się uda.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

No tak, temu skoczność, jak zwykle w dm-u nie pasuje - blackmetaloweiec jeden :P
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Winylowa reedycja debiutu w barwach Carbonized Records.

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Jest i drugi album ekipy z Oregonu, Deific Mourning ma swą premierę dziś w barwach Carbonized Records:

HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo dobry materiał , zaraz odpalam na pełnej .
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pojawiło się trochę dziwnych zagrywek, jakichś mrocznych efektów, ale trzon niestety pozostał taki jak wcześniej. Jak już się pojawi dobry motyw, to zespół bardzo się stara, żeby czasem nie leciał za długo i wbijają na potupajne twerkowanie. Płyta maksymalnie 4/10 a była szansa na pójście po bulgot do głowy.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

DiabelskiDom pisze: 2 mies. temu Jak już się pojawi dobry motyw, to zespół bardzo się stara, żeby czasem nie leciał za długo i wbijają na potupajne twerkowanie.
Dokładnie! Identyczne odczucia miałem jak sprawdzałem (co prawda mocno po łebkach na razie) ten materiał ze 2 dni temu. Są zajebiste momenty - te trochę dłuższe zapamiętałem na dwóch ostatnich numerach - ale niestety bardzo dużo też w tym graniu takiego sztampowego ciętego rifowania (wkurwiającego :? )

Edyta/ Posłuchałem sobie dłużej jeszcze dziś na spokojnie...No w sumie pewnie dość ostro oceniłem tą płytę bo tam, poza wspomnianą zajebistą końcówką, w środku jest jeszcze bardzo dobry czwarty kawałek Spiritual Decay 1/4 Dead + dobre fragmenty w kilku innych.
Niezłe granie i gdyby nie to ich umpa-umpa w wielu miejscach oceniłbym pewnie jako b.dobre.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

A ja właśnie dosyć długo opierałem się aby posłuchać bo chciałem zrobić sobie taki secik z detem no ale skoro ostatnio jedna płyta nie powaliła to dzisiaj wleciał drugi płyt Decrepisy i no kierwa to jest to co tygryski lubią najbardziej. Jest ogień, jest walec, wiercące solówki i potężny wokal. Co prawda uważam, że debiut jednak lepszy ale na dwójce tylko odrobinę zgaśli. Irytują mnie zwłaszcza tej dziwne samplo wstawki, jakieś pierdolety przeszkadzajki, które klimatu nie robią a tylko wkurzają. Ostatni kawałek na płycie kompletnie z dupy i nie wiadomo dlaczego się tam znalazł. Pomijając to płyt ten gniecie i rozpirza czaszki wrogów metalu. Chętnie bym ich zobaczył na drugiej edycji pewnego festu.
GRINDCORE FOR LIFE