Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Apparition

Hajasz rok temu

Obrazek

Obrazek

Kiedy widzisz zdjęcie zespołu, na którym muzycy wyglądają jakby wyszli na przerwę po pracy w laboratorium albo z wykładów i postanowili pogadać ze studentami to wyczuwa się niepokój, że kiedy włączy się ich muzykę to usłyszysz jakieś radosne doomy, stonery czy inne gówna grane w Zatorze w kolejce po watę cukrową. Tymczasem tu pierwszy track i od razu szlag na japę mięsistym riffem, dynamiką i rasowym growlem. Na całe szczęście tu przez cały album decior miażdży swoimi nieodzownymi elementami. Można było mieć też obawy, że skoro wydawcą jest Profound Lore to po pierwszym entuzjazmie zaraz pojawi się gorycz bo Apparition zacznie bawić się w jakieś dysonansowo sludgeowe pseudo granie ale tu nic takiego się nie wydarzy. Jak odgłos dobijanego wieka trumny echem odbijają się nazwy pokroju Incantation, Funebrarum i cała reszta podobnych. No i ten tytuł Feel to aż się przypomina kiedy Kupicha darł japę ze sceny "Bądźcie z Feelem". Właśnie z tym Feel'em należy się osłuchać bo warto.

Skład:
Andrew Morgan - Drums, Vocals
Jnut - Guitars
Miles McIntosh - Guitars, Bass

Dyskografia:
2020 - Granular Transformation [EP]
2021 - Feel

UWAGA !!!
Każdy zespół, któremu zakładam temat jest nudny i nie warty uwagi. Jeżeli masz wolny czas to spożytkuj go wartościowo i nie trać go na słuchanie tych płyt bo wkoło jest tyle świetnego black metalu. Jeżeli natomiast mimo wszystko chcesz posłuchać to przeczytaj zdanie wcześniejsze. Szanuj swój czas.

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ap ... 3540475071
BC: https://apparition23.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere rok temu

Napiszę krótko, jak dla mnie super - nic więcej nie oczekuje od takiego grania. Pełnia zadowolenia! Polecam wszystkim, którym jeszcze wcześniej nie polecałem w SB.

PS thx za temat.
Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Czit rok temu

Hehe taki Feel to ja lubię. Bardzo dobry decior. Podszedł mi bardziej niż nowy Mortiferum. Trza będzie płyciwo zamówić.
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Gwynbleidd

Gwynbleidd 6 mies. temu

Ja bym jeszcze dodał ze przez cały „Feel” słychać echa kosmicznych typowo timeghoulowych zagrywek, a taki „entanglement” który odstaje nieco od reszty utworów, wyrzuca troche brudu z dźwięku i tworzy świetna kosmiczna atmosferę rodem z „Panaramic Twilight”. Ogólnie wybitny album, dużo lepszy niż poprzednie wydawnictwa tego zespołu.

Wróć do „Death Metal”