Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Tardus Mortem

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Kierwa gdyby Autopsy powstało jakieś 5 lat temu to być może tak by grali. Dzisiejsze moje odkrycie i japa uradowana bo i szlag na ryj piękny poszedł.

Duński Tardus Mortem mówi mi tyle, że nic nie wiem poza tym, że słucham nowego albumu (drugiego w karierze) ale jak podaje MA ten pierwszy to wyszedł na jakichś wykopaliskowych nośnikach. Kierwa jak tu idzie bateria a pan grający na grubym to ma moje pokłony. Riffowania tu jest w chuj, niekonwencjonalne przejścia i rytmy a wszystko na tzw. pełnej i bez zapychania uszów nudnymi pierdami. Rzut okiem na inspiracje i jest znowu pięknie. Armageddon to jest kurwa dokładnie jak w tytule płyty bo raptem pięć kawałków a trwa to wszystko 52 min. Opierdalając deser w postaci coveru hiciora Grave pozostają cztery kurewskie ciosy, które trwają odpowiednio 11, 9, 23 i 4 min. Najdłuższy kolos to masakra nienarodzonego i żal, że tak krótko trwa. Złowrogie melodie, zagrywki na akustyku, growl niszczący i te baterie, gdzie facet ani razu nie zagrał tzw. standardu. Jestem totalnie rozwalony i już płyta zamówiona bo tak wypada.

Później posprawdzam jak tam pogrywali z początku ale ten album to totalny miazgator i jedno z większych zaskoczeń.

BC uruchomiony będzie po północy.

Skład:
Dennis Strømberg - Guitars (lead), Vocals (lead) (2015-present), Drums (2017-present) Rancid Pus, ex-Black Tritonus, ex-Prophecy, ex-Blacklist
Lasse Usbeck Andresen - Bass (2017), Guitars (2017-present) ex-Ilumize, ex-Prophecy, ex-Human Mutilation
Christian "Bajer" - Bass, Vocals (2017-present)
▼ Byli muzycy
Jonas Jørgensen - Bass (2015-2017) ex-Fairytale Abuse
Stefan Fynskov - Bass (2015) ex-Blacklist
Josefine Nilsen - Bass (2015)
Magnus Bruun - Bass, Vocals (2015), Guitars (2015) ex-Blacklist
Christian Stahl - Drums (2015-2017) ex-Blacklist
Mikkel Peterhänsel - Guitars (2015)
Christoffer Leth - Drums (2017) Black Tritonus, Terrorpy, Crown the Beast, Lara Luna
Jeppe Christiansen - Guitars (lead) (2017) Black Tritonus
Nikolay Atanasov - Guitars (lead) (2018-2019) Agent Steel, Prophecy, Avenger's Reign, ex-Steel Rider, ex-Total Collapse, ex-Rampart, ex-Мълния, ex-Abducted, ex-Collapse, ex-Diamond Head, ex-Diamond Hearts, ex-Epitaph, ex-Eternal, ex-Kollapse, ex-Over-Dead, ex-Phantasm, ex-Rising Force, ex-Антимон
▼ Muzycy koncertowi
Nikolay Atanasov - Guitars (2018) Agent Steel, Prophecy, Avenger's Reign, ex-Steel Rider, ex-Total Collapse, ex-Rampart, ex-Мълния, ex-Abducted, ex-Collapse, ex-Diamond Head, ex-Diamond Hearts, ex-Epitaph, ex-Eternal, ex-Kollapse, ex-Over-Dead, ex-Phantasm, ex-Rising Force, ex-Антимон
Dyskografia:
2016 - Reincarnated Through Bloodshed [demo]
2017 - As Life Ends [demo]
2018 - Nun of the Pyre [single]
2018 - Promo [single]
2019 - Engulfed in Pestilent Darkness
2021 - Armageddon

UWAGA !!!
Każdy zespół, któremu zakładam temat jest nudny i nie warty uwagi. Jeżeli masz wolny czas to spożytkuj go wartościowo i nie trać go na słuchanie tych płyt bo wkoło jest tyle świetnego black metalu. Jeżeli natomiast mimo wszystko chcesz posłuchać to przeczytaj zdanie wcześniejsze. Szanuj swój czas.

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ta ... 3540414433
BC: https://tardusmortem.bandcamp.com/music
BC: https://tardusmortemdenmark.bandcamp.com/music
BC: https://emanzipation.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Na bandcampie nie da się nic posłuchać więc wspomogę temat dwoma linkami z YT:

No na pewno interesująca muza. Trzeba dokładniej zbadać.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

To Autopsy, o którym @Hajasz wspomina, to raczej nawiązując do ich świetnego debiutu miałoby sens, lecz w wypadku Armageddon nieco mija się to z rzeczywistością. IMO to taki kolejny obok Phrenelith/Undergang duński twór wyrosły na muzie Incantation, poruszający się w kręgu blackened death i death/doom, z tym że wpływów death/doom, jak i samego OS DM obecnie mniej niż na debiucie, który mi się podoba przez to bardziej od nowej płyty. Nowa poszła bardziej w rejony dusznego grania Mitochondrion, Abyssal, czy Ulcerate
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Chyba mnie nie zrozumieliście. Nic nie napisałem, że TM gra jak Autopsy. Napisałem, że gdyby Autopsy powstało teraz to może by właśnie tak grali. Ot taka moja wyobraźnia.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Gdyby Autopsy powstało w obecnych czasach, to za chuja nigdy by tak nie grało - mam na myśli ich nowy album, bo na debiucie, jak napisałem, nie brak wspólnych elementów.