Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Crypta

Vexatus rok temu

Obrazek
Zespół Crypta powstał w 2019 roku po personalnych przetasowaniach w składzie Nervosa. Zespół opuściła wieloletnia wokalistka/basistka Fernanda Lira oraz perkusistka Luana Dametto. Panie dość szybko zwerbowały do składu dwie gitarzystki i powstał nowy zespół. W muzyce pobrzmiewają echa tego co panie robiły w poprzednim zespole (bardzo charakterystyczny bas i wokale, specyficzna praca Hi-hatu przy blastach), ale Crypta to bardzo ostry skręt w stronę Death Metalu. Na koncie jak na razie panie mają tylko debiutanckiego pełniaka "Echoes Of The Soul".

Obrazek
Skład:
Luana Dametto - Drums (2019-present) Chaos Rising, ex-Apophizys, ex-Nervosa
Sonia Anubis - Guitars (2019-present) Cobra Spell, Ursinne, ex-Burning Witches, ex-Ecocide, ex-Jackal, ex-Sepiroth, ex-Shade of Hatred, ex-Asagraum (live), ex-Deamension
Fernanda Lira - Vocals, Bass (2019-present) ex-Detonator, ex-HellArise, ex-Nervosa, ex-Hellgard
Tainá Bergamaschi - Guitars (2020-present) ex-Hagbard

Dyskografia:
2021 - Starvation [single]
2021 - Echoes of the Soul
2022 - I Resign [single]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Crypta/3540486250
BC: https://cryptabrazil.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Czit rok temu

Ten tytuł to obietnica? Oby...
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

Vexatus pisze:
rok temu
Fajnie gary chodzą, Sepulturowato. Motyw ten gitarowy, też już gdzieś słyszałem.... wokal chujowy.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Chyba mało kto tutaj na forum lubi ten zespół...
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

No nawet ta melodia gitary wpada w ucho, ale cała reszta to nic szczególnego w porównaniu do masy innych kapel młodych czy starych. Jak widać na wideo, umiejętności perkusistki też nie są wybitne, nie ma czym sie podniecać, chyba, że samym obrazem. Nervosa była lepsza.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Ale słucha i ogląda się całkiem przyjemnie. Poza tym ona gra lepiej ode mnie. :) Jakoś wielkim fanem Crypta nie jestem, ale posłuchać sobie lubię. Płyty już dawno nie słuchałem, ale że subskrybuję ten kanał na YT (podobnie jak całą masę kanałów innych zespołów i muzyków) to od czasu do czasu coś fajnego od nich wleci w polecanych. Poza tym Crypta działa (a przynajmniej próbuje) na podobnej zasadzie co Nervosa - gdyby nie grały tam same babeczki to zespół by takiej popularności nie zdobył, bo muzycznie to taki traszyk tylko trochę powyżej średniej. ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Ładnie, kolorowo... i strasznie flegmatycznie...
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 6 mies. temu

Mnie się nawet spodobał ten krążek, tak jak piszecie, nic specjalnego, ale miło się słucha a zwłaszcza patrzy :D
"Between Shit and Piss we are Born"

Wróć do „Death Metal”