Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Conjureth

Hajasz 2 lata temu

Obrazek

Obrazek

Osiołkowi w żłoby dano powiedział ktoś a potem dodał, że od przybytku głowa nie boli. Tak, ten rok bezapelacyjnie death metalem stoi a ostatnie miesiące to istny wysyp konkretnych ciosów, do których niewątpliwie należy debiutancki album Conjureth - Majestic Dissolve, za którego odpowiedzialność bierze kultowa Memento Mori. Rasowy death metal, gdzie riffów cała masa. Och tu się dzieje i tym razem zasmucę portowego kolegę, który pewnie odważy się słuchnąć, że to nie jest granie w starym stylu ani monotonne. Tu album żyje pochodami na centralach, moshingiem, wiercącymi solówami i rasowym rykiem. Ciekawostką jest, że grane tu są dwa basiory a mimo tego brzmienie jest nie zamulone ale mocno skomasowane.

Fani amerykańskiego riffowania mogą posłuchać a reszta niech pakuje prezenty przy dźwiękach kolesi biegających w worach po ziemniakach.

Skład:
Nick Lepisto - Bass Gravespell, Mythraeum, ex-Gannondorf
Frankie Saenz - Drums, Bass Tumulation, ex-Ghoulgotha, ex-Gloomed
Ian Mann - Guitars (lead) Tumulation, ex-VoidCeremony, ex-Ghoulgotha, ex-Weightlessness
Wayne Sarantopoulos - Vocals, Guitars, Bass Encoffination, Messial, Sarcosium, Tumulation, ex-Christ Hunt, ex-Foreboding, ex-Ghoulgotha, ex-Gloomed, ex-Howling, ex-Loathsome, ex-Scaremaker, ex-Shrouded, ex-Skulleton, ex-Beyond Hell, ex-Black Pentagram Cult, ex-Decrepitaph, ex-Ekthros, ex-Festered, ex-Skincrawler, Bastard Cross, Beware!, Procreant, Reeking Filth, Scum Bitch, ex-Cauldron Burial, ex-Father Befouled, ex-Tombstones, ex-Wooden Stake, ex-Eternal Suffering, ex-Maggot Face, ex-Stone Evil
▼ Byli muzycy
Nick - Bass (2021-?)
Dyskografia:
2020 - Foul Formations [demo]
2020 - The Levitation Manifest [demo]
2020 - Foul Formations / The Levitation Manifest [kompilacja]
2021 - Majestic Dissolve
2023 - The Parasitic Chambers

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Co ... 3540463800
BC: https://conjureth.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Na 23 stycznia zaplanowano premierę The Parasitic Chambers – drugiej pełnowymiarowej płyty Conjureth. Album dostępny będzie dzięki Mememtno Mori Records. Znajdzie się na nim dziesięć kompozycji. Jedna jest już do odsłuchu.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih rok temu

Niby fajne ale mi jakoś wybitnie ich dyska nie siada. Technicznie ładne czary ale brakuje mi to jakiegoś konkretnego klimatu. Chociaż pewnie na żywo rozmiatają, to jednak w studiu czuję potencjał na coś bardziej w stronę mrocznego Incantation. Albo ja za pierwszym odsłuchem nie byłem nastawionym, i przy kolejnych podejściach się zachwycę
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict rok temu

Nowe płyciwo ładnie płynie:

"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind rok temu

Tak jak powyżej Derelict napisał.

Ostra jazda bez trzymanki, a może raczej lutowanie po ryju przez napakowanego koksa. Tak można opisać to, co dzieje się przez te niecałe czterdzieści minut. Dzieje się naprawdę sporo, bo Amerykanie dostarczają słuchaczowi dużą dawkę pokręconych (czasami to pod techniczny death metal podchodzi wręcz) riffów, a wszystko to podbite masywną perkusją i rasowym darciem mordy. I ten album tak leci na złamanie karku do przodu i do przodu, aż na koniec zwalniają i kończą całość death/doomowym walcem. Do niczego się nie mogę przyczepić. Nawet solówki z głową zaaranżowane i zwróciły moją uwagę. A zazwyczaj solówki uznaję za rzecz zbędną. Tutaj nie są zbędne.

Bardzo masywna płyta. Nie zdziwię się, jeśli ta pozycja znajdzie się w grudniu w jakichś podsumowaniach roku.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

Bardzo ładnie przypierdolili. Już debiut był mocarny ale nowy album to kilka schodków w górę. Myślałem, że skoro wydawca to MMR to zejdą bardziej w zakurzone piwnice ale nic takiego się nie wydarzyło. Luta taka, że szkoda nawet robić przerwę na zaczerpnięcie świeżego powietrza.
GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore rok temu

Se słucham od wczoraj, mam wrażenie, że te dwa basy to raczej nie równocześnie, a pewnie perkusista dogrywał jak basista miał akurat sraczkę. Debiut chyba bardziej mi się spodobał, chociaż to tak na pierwszy rzut. Diabolic, Drawn and Quartered, Sadistic Intent? Takie skojarzenia na szybko, ale z własnym sznytem. Nie dla miłośników jebania cycem w betoniarkę i nakładania na to 20 pogłosów, żeby zrobić chujomrok. Nie dla fanów nudy. Death metal.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

Mogę zrozumieć Kudłatego ale teksty o dwóch basiorach to niczym Baśnie Tysiąca I Jednej Nocy. Przecież tam kierwa jest jeden basior tylko grany przez dwóch kolesi!!! Teraz gram ja a potem grasz ty. Ot i cała filozofia.
GRINDCORE FOR LIFE

Wróć do „Death Metal”