Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Meshum (Turcja)

Kozioł

Meshum, zespół ze stolicy Indii, Ankary (Turkey = Indyk, po indyjsku India = Indie 8-) ), założony w 2017r przez ówczesnego gitarzystę CENOTAPH, Erkina Ozturka, który w dwa lata od założenia projektu, opuszcza turecką legendę brutal death metalu i koncentruje się min na Meshum. W nowym projekcie odpowiedzialny jest za cala muzykę i obsługę techniczną. Za cel obrał sobie pogrywanie brutalnego death metalu starej daty, łączącego powiedzmy Mortican, Defeated Sanity i Cenotaph. No i wychodzi na to, że wolność służy mu oraz ze turecki innowierca ma także talent kompozytorski, bo jego autorskie pomysły, pomimo dużych podobieństw do C, po prostu są na innym, lepszym poziomie. Dodam, ze z początku perka odrzuciła mnie totalnie, ale po kilku odsłuchach (bo warstwa piosenko twórcza i riffowa jest tak dobra, że wytrzymałem) przyzwyczaiłem się i uważam, że jednak jest idealna.

W 2018 wychodzi 5-minutowe promo, w 2021 debiutancka płyta. Przy odsłuchu, polecam zwrócić uwagę na struktury utworów, zmiany tempa, melodykę oraz brak bezsensownych momentów czy wypełniaczy. Flow muzyki jest bardzo naturalny, jak sraczka po śliwkach i mleku. Poziom D. Sanity.

Turris Babylonica e stercore facta est.