Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Ritual Necromancy

Jakub

Obrazek
Ritual Necromancy to amerykańska death metalowa kapela, założona w Portland w stanie Oregon w 2008 roku. Muzyka w ich wykonaniu to ciężki i obskurny dm, pełny potężnych zwolnień, riffów z podręcznika Johna McEntee i niskiego, grobowego wokalu. Na koncie demo, epka i dwa pełniaki, mi szczególnie przypadł do gustu drugi album, na którym Amerykanie postawili na dużo bardziej czytelniejszą produkcję w stosunku do debiutu, a sam materiał broni się wysoką jakością kompozycji. Z pewnością słuchacze Incantation czy Dead Congregation docenią muzykę Ritual Necromancy.

Obrazek
Skład:
JF - Bass, Vocals (2008-present) Death Fetishist (live), ex-Noctis, ex-Servitor, ex-Void Manifest
KS - Drums (2008-present) Ascended Dead, Engorged, Lord Gore, Weregoat, Winter of Apokalypse, Blasphemy (live), Incantation (live), ex-Menacer, ex-Murdergod, ex-Terror Oath, ex-Thy Infernal, ex-Frightmare, ex-Knelt Rote, ex-Warhate, ex-Vassafor (live), ex-Splatterhouse, ex-Fornicator
JR - Guitars (2014-present) Rites of Thy Degringolade, ex-Ouroboros, ex-Wroth, ex-Begrime Exemious
JQ - Guitars (2017-present) Bloodsoaked, Coffin Rot, Decrepisy, Grave Dust, Hell Strike, Thanamagus, ex-Weightlessness, ex-Apraxic, ex-Ascended Dead, ex-Ghoulgotha, ex-Ruminations, ex-Extraneous
▼ Byli muzycy
LF - Guitars (2008-2013) Hail, ex-Aghori, ex-Superbad, ex-We Should Die
AW - Guitars (2008-2017) Autophagy, Bedlamite, Burials, Bosnia, ex-Hands of Thieves, ex-Terror Oath, ex-Sempiternal Dusk, ex-Weregoat, ex-Across Tundras
Dyskografia:
2010 - Demo 2009 [demo]
2011 - Oath of the Abyss
2014 - Void Manifest [EP]
2018 - Disinterred Horror
2022 - Ritual Necromancy / Fossilization [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ri ... 3540306846
BC: https://darkdescentrecords.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

"Oath of the Abyss" bardzo, ale to bardzo smaczne. Jebiące jaskiniami pełnymi pierwotnego zła. Jakoś żaden późniejszy ich materiał mi nie zrobił tak dobrze jak debiut.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Tak. Debiut to nieprzystępny materiał śmierdzący jaskinią na kilometr, ale warto sprawdzić tych dzikusów. Będę musiał odświeżyć, bo swego czasu nawet się to podobało, mimo, że radary trzeba całkiem mocno nastawić, by wyłapać coś :)
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Pod koniec lutego premiera splitu FOSSILIZATION i Ritual Necromancy we włoskiej Everlasting Spew Records.

Pierwszy numer Brazylijczyków z tego wydawnictwa już jest.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Spoko ten split. Ponad 15 minutowy kolos od Ritual Necromancy po pierwszych kilku minutach zrzucania głazów za głowę, nabiera rozpędu i raczy nas bardzo udaną serią pokręconych riffów, by znów zwolnić i ostatecznie pochłonąć i utopić słuchacza we wrzącym kotle smoły. Mam wrażenie, że kapela chciała zaprezentować własną wersję Unto Infinite Twilight.

Druga część splitu to mój pierwszy kontakt z muzyką Fossilization. Dostałem dokładnie to czego się spodziewałem po tego typu kapeli, odpowiednie proporcje gruzu/mielenia mięsa i cuchnącą atmosferę. Całość by się nie obroniła bez porządnych riffów, których tu nie brakuje.

Dla mnie oba zespoły 7+/10.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Duszno i mrocznie robi się za sprawą tego splitu. Atmosfera kreowana przez te dwie kapele jest przepełniona ciemnością i okultyzmem. Połączenie tych dwóch zespołów jest idealne. Mocno poczerniony doom / death jaki reprezentują, robi niesamowite wrażenie, a wyraźne sataniczne usposobienie potęguje odbiór. Myślę, że ten pojedynek kończy się satysfakcjonującym obie strony remisem. Fani Incantation lub Dead Congregation powinni sięgnąć po tą produkcję bez zastanowienia.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.