Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Autokrator

DiabelskiDom rok temu

Obrazek Francuski projekt, o którym już jakiś czas temu miałem założyć temat, i choć zawsze mi umykało, to teraz pojawiła się kolejna okazja, bo odświeżyłem dysko z okazji wydania nowej płyty.
Gęsta, ekstremalna muza. Chaos, mrok, mechaniczny sznyt. Cztery albumy na koncie, każdy zwracający dźwięki Autokratora w nieco innym kierunku. Osobiście najbardziej lubię drugi, czyli The Obedience to Authority, najbardziej nasycony dark ambientem. Debiut nieco bardziej drone'owo-sludge'owy, potem od trójki z nieco mniejszą ilością ozdobników a z odrobinę większym nastawieniem na wiercenie riffami. Swoją drogą @Wędrowycz, gdzie na ostatniej death/doom metal, bo ja się takowego nie doszukałem :P

Dyskografia:
2015 - Autokrator
2016 - The Obedience to Authority
2018 - Hammer of the Heretics
2021 - Persecution

Skład:
Loïc.F - Guitars, Bass, Samples (2014-present) N.K.V.D., ex-Combustion Spontanée
David Bailey - Vocals (2014-present) Astral Oceans
▼ Byli muzycy
Oleg I - Drums (2014-2015) Khôra, ex-Liminal, ex-Dagor Dagorath, ex-Deathstruck, ex-Lycanthropy, ex-Mirrors of Obsidian, ex-Númenor, ex-Terrawave, ex-The Konstellation, ex-Niburta (live), ex-Cryptic Forest, ex-Deadeyehunt, ex-Goat Stalker
Markian Volkov - Samples (2014-2015)
Brandon L. Polaris - Vocals (2014-2015)
Septimiu Hărşan - Drums (2015-2016) CodeRed, Disavowed, Indian Fall, Necrovile, The Thirteenth Sun, Nader Sadek (live), Aria Urbana, Moordzucht, Neuromorph, ex-Pestilence, ex-Spectral, ex-Celest, ex-FusionCore
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Au ... 3540393385
BC: https://autokrator.bandcamp.com/
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz rok temu

DiabelskiDom pisze:
rok temu
Swoją drogą @Wędrowycz, gdzie na ostatniej death/doom metal, bo ja się takowego nie doszukałem :P
Spowolnienia i walcowate riffy, jest tego pełno na nowej płycie. Dodatkowo, znacznie więcej tu death niż black metalu.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom rok temu

No mnie to raczej pod poczerniały decior podchodzi, niż death/doom. Tak czy inaczej ciekawy materiał, chociaż Hammer of the Heretics chyba trochę bardziej mi się podobał.
Panzer Division Nightwish

Wróć do „Death Metal”