Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Black Death Cult

Hajasz 11 mies. temu

Obrazek

Obrazek

Co my tu mamy? Jedno z najbardziej chujowych logo, bandę pojebów przebranych za jakichś pajaców w stylu Gwar, Lordi, Portal. Generalnie jebać to ale z opisu na MA wynika, że za tymi szmatami kryją się też foczki. Kanada wydała na świat ten zespół a ich drugą najnowszą płytę wydało Profound Lore więc nie byle wsioki. Skład gra dosyć pojebany miks black, death i doom metalu a w tym całym szajsie przewijają się takie nazwy jak death metalowy Master's Hammer albo Necromantia tudzież Beherit czy inny Antediluvian. Co by nie mówić jest tu totalny trans podbijany takim dziwnym dźwiękiem klawiszy. Nie mam pojęcia jak grali wcześniej ale oceny za debiut były delikatnie mówiąc marne a tu taki awans. Death Metal na bicie? Tutaj coś w tym stylu jest tylko ten bit to sekcja rytmiczna wygrywa. Bardzo niepokojące dźwięki a zarazem mocno interesujące.

Skład:
Morgana la Fey - Bass
Ana Sepiya - Drums
Draco Mare - Guitars
S.E.A.L. - Keyboards
Rephaim Specter - Vocals, Guitars Amphisbaena, Antediluvian, A.M.S.G. (live), Revenge (live), ex-Conqueror (live), ex-Gloria Diaboli, ex-Dead of Winter

Dyskografia:
2019 - Devil's Paradise
2022 - Diaspora

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bl ... 3540458020
BC: https://blackdeathcult.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa 11 mies. temu

Ciężko określić co się tutaj przewija, a co nie. Sam Haasiophis przy debiucie wspominał m.in. o inspiracji Blue Oyster Cult. Bez wątpienia jest to pewien eksperyment, muzyka odważna i próbująca swych sił w szukaniu nowych lądów na przekór tym którzy mówią, że wszystko już było. Ja lubię jak mi ktoś takim świdrem wywierci dziurę w mózgu.
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 9 mies. temu

Diaspora bardzo ciekawe granie, poleciało parę razy bez znużenia. Taki Black Doom, czasami Death Metal. Sądzę, że kilku pojebańców o otwartych głowach z forum mogłoby zainteresować.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 9 mies. temu

Ja od paru dni słucham, świetna płyta. Debiut akurat dużo słabszy, ale tegoroczne wydawnictwo sztos. O ile np w przypadku Antediluvian eksperymentalny odjazd na ostatnim albumie kręcił się wokół death/black/war metalu, tak w przypadku Black Death Cult osią jest raczej doom/black.

Swoją drogą beka z mówiących jaki to Antediluvian jest chujowy, ale kręcących makowca do BDC :lol:
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask 9 mies. temu

Bardzo fajne, ciekawe i pokręcone granie - właśnie słucham. Te klawisze przypominają mi nieco szwedzki Leprous Fire choć oczywiście sama muzyka kanadyjskiej ekipy jest brutalniejsza i nie kręci się tylko wokół samego doomowania i pochodnych.

Świetnie powplatane psychodeliczne wstawki robią swoje i urozmaicają materiał. Naprawdę ok.
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 9 mies. temu

Nie da się słuchać tej kakofonii. Zespół ląduje w moim top 10 najbardziej zjebanych i żenujących wokali w metalu.

Wróć do „Death Metal”